به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش زورخانه ای با اجرای نونهالان و سپس بزرگسالان برنامه های زورخانه ای از جمله کباده کشی آغاز شد.
در ادامه این برنامه، رسول نجفیان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون که اجرای برنامه را برعهده داشت درباره ورزش های باستانی و برنامه های ستاد گردشگری شهرداری تهران سخن گفت.
سخنران دیگر برنامه، فرزاد هوشیار رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران بود که با اشاره به جایگاه ورزش های باستانی گفت: بهار ورزش زورخانه ای در تهران قدیم در ماه مبارک رمضان بود. زورخانه مسجد دوم مردم و گود های زورخانه برابر محراب مساجد مقدس بود.
در ادامه مجتبی جوهری، رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانه ای به عنوان سخنران دیگر مراسم گفت: پیشکسوتان این رشته ورزشی ریشه های مستحکم درخت تنومند و کهن میراث پهلوانی کشورند و آیین تجلیل و پاسداشت مقام آنها تکریم فرهنگ پهلوانی است.
وی افزود: اما ورزش پهلوانی و زورخانه ای قدمت دیرینه در کشور دارد و برای حفظ، توسعه و احیای بیش از پیش این میراث ماندگار که از نیاکان ما برایمان به یادگار مانده است باید در سطح کشور به ویژه به نسل جوان معرفی شود.
شهردا منطقه۵ سخنران دیگر مراسم بود که بر لزوم حمایت و تداوم فعالیت ها در این زمینه سخن گفت. داریوش ارجمند نیز با اشاره به سه جایگاه گود مقدس زورخانه که تلفیق مذهب و هنر و ورزش است گفت: تا آنجا که به مبحث زیبایی شناسی مرتبط باشد؛ جایگاه گود زورخانه با دنیای تئاتر شباهت دارد و مجموعه حرکات نمایشی اجرا می شود. اما ویژگی های گود زورخانه یعنی وقتی شما وارد گود زورخانه می شوید هم به لحاظ دینی ،هم به لحاظ ورزشی و هنری قابل اهمیت است.
این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: گود زورخانه به جز جریان ورزشی، یک فرآیند هنری است. حرکات در روند ورزش های زورخانه ای به سمت فرایندی هنری پیش می رود. این جریان به جز جریان ورزشی آن است. به همین دلیل این گود مقدس است چون هم در خدمت انسان و اخلاق انسانی است و هم در خدمت روح انسان. بنابراین کسانی که پا در گود زورخانه می گذارند متوجه باشند و برای چه آمده اند. اینجا جای جوانمردی و فتوت است.
با پایان یافتن سخنرانی ها، اجرای نونهالان به مربی گری پرمدال ترین پهلوان کشورهای اسلامی برگزار شد و مراسم با تقدیر از پیشکسوتان و ضیافت افطار پایان یافت.
نظر شما