دكتر عليرضا اكبري، معاون وزير دفاع سابق و رئيس موسسه مطالعات راهبردي تصميم، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اينكه روسيه و چين نسبت به شدت عبارات مندرج در قطعنامه اعتراض دارند اما با اصل قطعنامه موافقند، افزود: در مقابل، ايالت متحده آمريكا فشار مي آورد تا غلظت و شدت محدوديت ها را در قطعنامه عليه ايران افزايش دهد و همين سبب مي شود تا يك تعادل ايجاد شده و اروپايي ها يك تصميم بينابين بگيرند.
دكتراكبري در پاسخ به اين پرسش كه آيا شرايطي براي از دستور كار خارج شدن قطعنامه وجود دارد يا نه؟ گفت: سه شرط از سه جبهه آمريكا، اروپا و روس وچين براي عدم تصويب قطعنامه وجود دارد كه شرط آمريكا براي عدم تصويب قطعنامه اين است كه ايران به قطعنامه 1696 (قطعنامه اول) عمل كند و قطعا جمهوري اسلامي ايران اين شرط را نمي پذيرد.
به گفته اكبري شرط اروپايي ها براي از دستور كار خارج شدن قطعنامه تحريم، آغاز مذاكرات درباره اجراي قطعنامه 1696با محوريت تعليق فعاليتهاي هسته اي توسط ايران است كه اين شرط هم از سوي ايران پذيرفته نيست.
اكبري شرط روسيه و چين براي كمك به عدم تصويب قطعنامه عليه جمهوري اسلامي ايران را تعليق بخشي از فعاليت هاي هسته اي ايران عنوان كرد واظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران هيچكدام از اين 3 شرط را قبول ندارد بنابراين عملا مذاكرات در اين زمينه هم نتيجه بخش نخواهد بود.
وي با بيان اينكه در صورت تصويب قطعنامه در هر سطحي از شدت و غلظت كه باشد، مجلس حتما از دولت خواهد خواست كه با آژانس همكاري نداشته باشد گفت: در صورت تصويب قطعنامه تحريم ، قطعا به سمت سياست عدم تعهد به NPT پيش خواهيم رفت.
اكبري تصويب قطعنامه تحريم با توجه به بي نتيجه ماندن مذاكرات ايران و اروپا را قطعي خواند و پيش بيني كرد تصويب قطعي قطعنامه به بعد از هفتم نوامبر و انتخابات ايالات متحده آمريكا موكول خواهد شد.
رئيس موسسه مطالعات راهبردي تصميم با تاكيد براينكه تصويب قطعنامه عليه ايران خطرات جدي براي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران در پي دارد، جلوگيري از تصويب آن را بسيار ضروري دانست.
دكترعليرضا اكبري درپايان خاطر نشان كرد : موفقيت در مسئله هسته اي در گرو وحدت نظر در جبهه داخلي است .
نظر شما