۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۸

آیت الله اراکی در دیدار با علمای دینی استانبول:

امروز هیج تکلیفی مهمتر از وحدت میان امت های اسلامی وجود ندارد

امروز هیج تکلیفی مهمتر از وحدت میان امت های اسلامی وجود ندارد

دبیرکل مجمع جهانی تقریب گفت: امروز با توجه به اقدامات تکفیری ها در جهان اسلام و هجمه های دشمنان جهان اسلام، هیچ تکلیف و وظیفه شرعی مهمتر از وحدت میان امت های اسلامی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب که در رأس هیئتی به ترکیه سفر کرده است روز گذشته (سه شنبه ۱۳ تیرماه) ضمن بازدید از مرکز آموزش عالی دینی (حساکی) در استانبول با دکتر عادل بور، رئیس این مرکز دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار طرفین ضمن بررسی موضوعات همکاری های مشترک در زمینه های علوم دینی و اسلامی و نحوه فعالیت های دو مجموعه تبادل اطلاعات کرده و به طرح راهکارهای نوین و تعاملات سازنده و توسعه همکاری های علمی تاکید کردند.

آیت الله اراکی در این دیدار طی سخنانی ضمن تاکید بر گسترش همکاری در زمینه علوم اسلامی و دینی، به نقش برجسته این همکاری ها در ایجاد وحدت میان امت اسلامی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری علمای جهان اسلام بتوانیم گامی مهم در راستای وحدت امت اسلامی برداریم.

وی افزود: امروز با توجه به اقدامات تکفیری‌ها در جهان اسلام و هجمه‌های دشمنان جهان اسلام، هیچ تکلیف و وظیفه شرعی مهمتر از وحدت میان امت های اسلامی وجود ندارد و تنها با همکاری های مشترک میان اندیشمندان و علمای اسلامی می توان گامی مؤثر در ایجاد وحدت امت اسلامی برداشت.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب ضمن تأکید بر اهمیت تبادل انتقال اندیشه وحدت میان اندیشمندان وعلمای دو کشور به نقش برجسته علما در ایجاد وحدت میان امت اسلامی اشاره کرد و گفت: علما وظیفه خطیری در این زمینه بر عهده دارند و امیدوارم با همکاری علما، بتوانیم گامی مؤثر برای افزایش همکاری‌ها در زمینه وحدت امت اسلامی برداریم.

سیدمهدی مصطفوی، عضو شورای راهبردی روابط خارجی دفتر مقام معظم رهبری نیز در این دیدار با اشاره به مذاکرات و توافقات صورت گرفته با «محمد گورمز» رئیس سازمان دیانت ترکیه، بر ضرورت عملیاتی ساختن توافقات به ویژه برقراری گفت و گوهای بین علمای دو طرف تاکید کرد.

«عادل بور» رئیس مرکز آموزش عالی دینی حساکی در استانبول نیز در این دیدار طی سخنانی گفت: امروز مشکلاتی جدی گریبان گیر جهان اسلام شده و تحولات خیره کننده اخیر متاسفانه جهان اسلام را در یکی از حساس‌ترین و بحرانی ترین مقاطع تاریخ اسلام قرار داده است.

وی افزود: مشکلات پیش رو، مربوط به اسلام و معارف و آموزه های دینی نیست بلکه از مسایلی دیگر نشات می گرد و اگر دو کشور ایران و ترکیه بتوانند بر روی مسائل علمی و اندیشه ای تمرکز کنند، با تکیه بر این محور می توانند به حل شدن مشکلات جهان اسلام کمک بزرگی کنند.

در پایان این دیدار آیت الله اراکی و هیئت همراه از بخش های مختلف این مرکز بازدید کردند.

دیدار با حسن کامل ییلماز مفتی استانبول

آیت الله اراکی در ادامه این سفر همچنین با حسن کامل ییلماز مفتی این شهر دیدار و گفت وگو کرد. وی در این دیدار با اشاره اینکه امیدواریم این دیدارها مقدمه همکاری های نزدیک دینی و علمی میان ایران و ترکیه شود، اظهار داشت: همکاری نهادهای فرهنگی و دینی ایران و ترکیه می تواند بر مسائل فرهنگی و دینی منطقه بسیار اثر گذار باشد.

وی تأکید کرد: مجمع جهانی تقریب فعالیت های زیادی را در جهان در زمینه وحدت امت اسلامی انجام می‌دهد و می توانیم با همکاری مؤسسات ترکیه‌ای به موفقیت های زیادی در این عرصه دست یابیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب امروز مهم ترین نیاز جهان اسلام و علاج واقعی همه مشکلات و بحران های پیش رو مسلمانان ، اتحاد و انسجام اسلامی است، اظهار داشت: متأسفانه امروز جهان اسلام با مشکلات بسیار زیادی چه از داخل و چه از بیرون مواجه است که حل این مشکلات نیازمند همکاری بیشتر کشورهای اسلامی است.

حسن کامل ییلماز، مفتی استانبول نیز در این دیدار نیز طی سخنانی با اشاره به اشتراکات فراوان میان فرهنگ ترکیه و ایران و اثرگذاری ادبیات فارسی بر ادبیات ترکی اظهار داشت: فرهنگ ما با زبان فارسی و اندیشمند والامقامی همچون مولانا غنایی بیشتر یافته است. اشتراک فرهنگی میان دو کشور را بسیار زیاد است و اختلافات ناچیز میان ما نیز می‌تواند زمینه ساز تعاملات سازنده میان دو کشور باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: در طول دو قرن اخیر اسلام در جهان گسترش فزاینده ای یافت بنابراین چون دشمنان نتوانستند در برابر حقیقت اسلام مقابله کنند لذا شروع به ایجاد فرقه های انحرافی کردند تا از این طریق به اسلام ضربه بزنند.

مفتی استانبول تأکید کرد: کسانی که امروز وارد گروههای تکفیری و داعش می شوند و دست به کشتار می‌زنند اینها اصلا مسلمان نیستند زیرا کسانی که قرآن و رسول خدا را بشناسند هرگز دست به جنایت و کشتار نمی‌زنند.

ییلماز با تأکید بر اینکه ایران و ترکیه با همکاری یکدیگر باید راه حلی برای شرایط کنونی جهان اسلام پیدا کنند، اظهار داشت: علما و سیاسیون ایران و ترکیه گرد هم بیایند و مسائلی که موجب گسترش اسلام هراسی در جهان شده است را از بین ببرند.

منوچهر متکی، معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب نیز در این دیدار طی سخنانی اظهار داشت:  در سال  ۲۰۰۱  دبیر کل سازمان ملل با دعوت از سران کشور های اسلامی  بر خلاف باور برخی نسبت به تنرل جایگاه دین در جوامع بشری از دین بعنوان راه نجات یاد کرد.

وی با بیان اینکه تهدیدات و بحران های پیش روی جهان اسلام هر دو کشور ایران و ترکیه را تهدید می کنند، گفت: این تهدیدات از سوی دشمنان اسلام به ما تحمیل می شود امروز رسالت عالمان دینی دو کشور باید تلاش و اهتمام ویژه به احیای هویت اسلامی و حقیقت انکارناپذیر اسلام بعنوان راهکار و راهبرد حیات بشری باشد.

معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه بلایی که امروز جهان اسلام با آن مواجه است هدفش تفرقه در میان مسلمین است، تأکید کرد: امروز علیرغم اینکه چهره خشنی که از مسلمانان به نمایش گذاشته شده است، شاهد علاقه بسیاری از اقشار جوامع مختلف به ویژه قشرهای جوان و تحصیلکرده به دین مبین اسلام هستیم.

وی افزود: اکنون جهان اسلام می تواند با چنین بینش و درک نوینی و با تمسّک به معارف دینی، اسلام رحمانی و حقیقی را معرفی نماید.

معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب گفت: ترکیه از پتانسل لازم برای پیشگامی در عرصه وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی برخودار است.

کد خبر 4022354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha