پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۴۵

تقویت منابع مالی ناجا پیگیری و اجرایی شده است

تقویت منابع مالی ناجا پیگیری و اجرایی شده است

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: بر اساس آمارهای استانداری‌ها و نیروی انتظامی در طول چند سال گذشته با کاهش وقوع جرم در حوزه‌هایی چون سرقت، آدم‌ربایی و بخش‌های دیگر مواجه بوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر حسین ذوالفقاری در حاشیه همایش رؤسای پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور در جمع خبرنگاران گفت: در موضوع وقوع جرائم و کشف جرم بر اساس آمارهای استانداری‌ها و نیروی انتظامی در طول چند سال گذشته و به خصوص در سال ۹۵ با کاهش وقوع جرم در حوزه‌هایی چون سرقت، آدم‌ربایی و بخش‌های دیگر مواجه بوده‌ایم؛ همچنین با افزایش کشف جرم مواجهیم.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: باید یک حکومت ویژه‌ای در حوزه‌های مختلف به نیروی انتظامی داده شود تا بتواند امنیت کشور را بهبود ببخشد. 

وی گفت: تقویت منابع مالی ناجا پیگیری شده و از منابع مواد ۱۰ و ۱۲ مبلغی در دولت تصویب و به ناجا اختصاص می‌یابد.

سردار ذوالفقاری در خصوص بودجه مربوط به مرزبانی گفت: در حیطه بودجه‌های مربوط به مرزها نیز مبالغ بالاتری امسال تخصیص یافت تا بتوان سرعت بیشتری به کنترل مرزها بخشید.

این مقام ارشد وزارت کشور به دو دستورالعمل ویژه اشاره و بیان داشت: پیشگیری از سرقت از سال گذشته به تصویب شورای امنیت رسید و خوشبختانه اقدامات قابل توجهی در این خصوص انجام شد؛ همچنین در بحث پایش تصویری این کار در دستور کار است که محوریت با نیروی انتظامی است.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور به فرمایشات مقام معظم رهبری در بین فرماندهان نیروی انتظامی اشاره و تصریح کرد: فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در توسعه و نظم کشور کار اساسی است که زمینه‌های بین نیروی انتظامی و وزارت کشور انجام شده است و دستورالعمل آن نیز تصویب و ابلاغ شده است.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور اعلام کرد:‌از اولویت‌های سال ۹۶ اجرایی کردن این دستورالعمل است تا بتوانیم به مردم مشارکت داده و از آن طرف ضریب امنیتی را بالا ببریم. 

وی مصادیق این مشارکت مردم را در توسعه پلیس محلات، همکاری اطلاعاتی با ناجا، رعایت قوانین و مقررات و ایمنی توسط مردم و مشارکت مردم در توسعه مراکز انتظامی دانست و گفت: از هفته آینده جلسات هماهنگی در این زمینه بین نیروی انتظامی و استانداری انجام خواهد شد. 

این مقام ارشد وزارت کشور تصریح کرد: ما به شدت نیازمند فرهنگسازی هستیم تا ناجا بتواند از سامانه‌های مختلف و داده‌های اطلاعاتی خارج از ناجا برای کنترل جرم استفاده کند، همچون سامانه بانک‌ها، مراکز اقامتی، نقل و انتقالات و... .

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اجاره خانه در کرمانشاه با عنوان جعلی توسط گروهک تروریستی که اقدام به حمله تروریستی در تهران کردند، پرداخت و گفت: آنها با هویت جعلی این خانه را اجاره کرده و تجهیزات و لوازم خود را در آن قرار دادند، حتی بیعت با سرکرده خود را در آن خانه انجام دادند، این مسئله می‌رساند که پلیس باید به سامانه‌های اطلاعاتی خارج از حوزه خود و به طور مثال نقل و انتقال ملک دسترسی داشته باشد تا بتواند جرم مجرمین را کنترل کند. 

ذوالفقاری تصریح کرد: سامانه‌ها باید به صورت لینک شده و هوشمند باشد تا بتوان هر کسی را که تحت تعقیب است با وارد کردن یک رکورد، شناسایی کرد و تمام درگاه‌ها را به روی آن بست.

برپایه این گزارش، سردار ذوالفقاری در جمع رؤسای پلیس آگاهی به رابطه جرائم با یکدیگر اشاره داشت و گفت: پلیس باید دو گزارش از عملکرد خود ارائه دهد، اول آنکه چه اقداماتی کرده و دوم آنکه یک بررسی تحلیلی از اقدامات خود ارائه دهد تا به قوا و دستگاه‌های مختلف انتقال دهیم که بتوان برای سیاستگذاری در حوزه‌های مختلف از آن استفاده کرد. 

وی به حوزه مدیریت کشف پرداخت و گفت: حداقل سه منبع مشخص برای مدیریت کشف جرم داریم، ۱ـ‌ منابع مادی، ۲ـ نیروی انسانی و ۳ـ ظرفیت‌های خارج از سازمان.

ذوالفقاری تصریح کرد: در سیستم کشف جرم بهترین روش، مدیریت سیستمی است، یعنی نگاه به عوامل درون و برون سازمان. 

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه سخنان خود به بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند پرداخت و گفت: پلیس آگاهی یک فردی را با یک قومیت تعقیب می‌کند که این فرد در جای دیگری دارد خدمات از ما می‌گیرد که این ضعف ما را نشان داده و باید سیستم‌ها با همدیگر لینک شوند تا بتوان با یک سامانه هوشمند فردی را که مظنون، متهم و تحت تعقیب است در یک روستای دورافتاده شناسایی و متوقف کرد که اگر این امر اجرایی شود هزینه‌های تعقیب و دستگیری پایین می‌آید. 

ذوالفقاری به بانک اطلاعات جمعیت اشاره کرد و گفت: پلیس باید به سامانه‌ها دسترسی داشته باشد. حمل و نقل زمینی، دریایی، هوایی، ثبت احوال، ثبت اسناد، بانک‌ها، بخش‌های اقامتی، دفاتر و اصناف مختلف، حتی نقل و انتقالات اجاره و تحصیل و آموزش.

وی به تکنولوژی استفاده شده در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: نرم‌افزاری به نام واتسون وجود دارد که با صرف وارد کردن اسم فرد، تمام پرونده‌های موجود را جست‌وجو می‌کند و هر جا اسمی از فرد بیابد، به صورت یک لیست ارائه می‌دهد. 

ذوالفقاری در خصوص پایش تصویری گفت: دستورالعمل آن را تصویب کردیم اما مانع ذهنی داریم؛ باید از این ظرفیت استفاده کنیم و نیروی انتظامی بتواند از دوربین‌ها نیز استفاده کند. اگرچه در شرایط انتظامی فرمان دوربین‌ها در اختیار ناجاست.

وی تأکید کرد: ما صرفاً به روش سنتی نمی‌توانیم به زیان‌دیدگان از جرم پاسخ دهیم.

وی در خصوص استفاده از ظرفیت مردم در کشف جرم گفت: باید از اطلاعات ظرفیت مردم بیشتر استفاده کنیم؛ همیار کارآگاه را آموزش دهیم تا آنها در جمع‌آوری اطلاعات کمک کنند. 

این مقام ارشد وزارت کشور با بیان این مطلب که مردم ایران که در امنیت‌شان حساس هستند، گفت: این فرصت گرانبهایی در اختیار متولیان قرار می‌دهد.

ذوالفقاری بر لزوم مشارکت مردم در توسعه مراکز انتظامی اشاره کرد و گفت: از هفته آینده جلسات مربوط به این موضوع برگزار می شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: به منظور پیشگیری از وقوع جرم و کنترل مجرمان، نیروی انتظامی بایستی به سامانه های اطلاعاتی مختلف که در خارج از ناجا وجود دارد دسترسی داشته باشند. به گونه ای که این سامانه ها به صورت لینک شده و هوشمند در اختیار ناجا قرار گیرد؛ نیازمند این هستیم تا قانون گذاران و متولیان امر بسترهایی را فراهم آورند تا افراد تحت تعقیب در این سیستم ها قابل شناسایی باشند.

 این مقام مسئول در خصوص آخرین وضعیت مرزبان مفقود میرجاوه، اظهار کرد : براساس آخرین پیگیری‌های صورت گرفته تا این لحظه از طرف پاکستانی، نتیجه ای حاصل نشده است.

وی در خصوص وضعیت سلامت مرزبان مفقودی، افزود: ما دلایلی دال بر زنده نبودن ایشان نداریم؛ طبق آخرین اطلاعات بدست آمده، ایشان مجروح بوده و در دست گروهک تروریستی است.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ادامه داد: دولت پاکستان طبق رایزنی صورت گرفته قرار بوده پیگیری‌های لازم را انجام بدهد و نهایت همکاری را بکند تا بتوان از سرنوشت این سرباز اطلاعی به دست آورد اما تا این لحظه نتوانستند نتیجه قطعی را اعلام کنند.

وی  درباره گمانه‌زنی در خصوص دست به دست شدن این سرباز بین گروهک‌های تروریستی خاطر نشان کرد:  این مورد مبتنی بر اطلاعات نیست، پیگیری ما از طریق دولت پاکستان در حال انجام است اما با روش‌های دیگر نیز دوستان دنبال این قضیه هستند.

کد خبر 4022623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha