پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

یک اندیشکده آمریکایی مدعی شد:

کره شمالی بیش از آنچه که تصور می شود برای ساخت بمب اتمی سوخت دارد

کره شمالی بیش از آنچه که تصور می شود برای ساخت بمب اتمی سوخت دارد

یک اندیشکده آمریکایی با استناد به تصاویر گرفته شده از سایت هسته ای کره شمالی ادعا کرد که احتمالاً پیونگ یانگ بیش از آنچه که تصور می شود، پلوتونیوم پردازش مجدد کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یک اندیشکده آمریکایی روز جمعه مدعی شد که تصاویر حرارتی گرفته شده از نیروگاه هسته ای کره شمالی نشان می دهد که پیونگ یانگ احتمالاً بیش از آنچه که برای توسعه ذخایر تسلیحات هسته ای اش قابل استفاده است، پلوتونیوم پردازش مجدد کرده است.

تحلیل این اندیشکده بر مبنای تصاویر ماهواره ای است که در فاصله زمانی سپتامبر تا پایان ژوئن از آزمایشگاه رادیواکتیو واقع در نیروگاه هسته ای «یونگ بایون» گرفته شده است.

این اندیشکده آمریکایی همچنین ادعا می کند که تصاویر گرفته شده از تأسیسات غنی سازی اورانیوم در یونگ بایون ممکن است نشاندهنده عملیات سانتریفیوژهای باشد که احتمالاً برای افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده کره شمالی- دیگر منبع سوخت بمب اتم- مورد استفاده قرار می گیرند.

در گزارش این اندیشکده که تحت عنوان «۳۸ نورث» و با هدف نظارت بر فعالیتهای هسته ای کره شمالی تهیه شده، آمده است که نشانه هایی نیز دال بر فعالیت کوتاه مدت در رآکتور آزمایشی آب سبک کره شمالی وجود دارد که می تواند دلیلی برای نگرانی باشد.

خبرگزاری رویترز که رونوشتی از این گزارش دریافت کرده است؛ در خبر منتشره خود مدعی شد که تصاویر گرفته شده از این آزمایشگاه رادیواکتیو دست کم دو چرخه پردازش مجدد قابل رؤیت را که پیش از این هویدا نبود، نشان می دهد که هدف آن احتمالاً تولید «مقدار نامعینی از پلوتونیوم است که می تواند ذخایر تسلیحات هسته ای کره شمالی را افزایش دهد»؛ امری که نگرانی مقامات آمریکا را در پی خواهد داشت.

هنوز مشخص نیست که آیا این فعالیت حرارتی شناسایی شده در نیروگاه اورانیوم کره شمالی نتیجه عملیات سانتریفیوژها است یا عملیات حفظ و نگهداری این نیروگاه.

گفتنی است که کره شمالی با استفاده از اورانیوم و پلوتونیوم بمبهای اتمی تولید می کند و تاکنون ۵ بمب هسته ای نیز آزمایش کرده است.

برخی مقامات و کارشناسان می گویند که علی رغم تلاشهای بین المللی به رهبری آمریکا در راستای جلوگیری از برنامه هسته ای کره شمالی، هر زمان این احتمال وجود دارد که پیونگ یانگ ششمین بمب هسته ای خود را آزمایش کند.

مقامات پیونگ یانگ نیز می گویند که آزمایش یکی مانده به آخر این کشور در ژانویه ۲۰۱۶ یک بمب هیدروژنی بود؛ ادعایی که کارشناسان با دیده شک و تردید به آن می نگرند.

کد خبر 4030722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha