۱۶ آبان ۱۳۸۵، ۹:۴۱

معاون وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در گفتگو با "مهر" : جمهوریخواهان در انتخابات به سمت باخت پیش می روند / آمادگی گفتگو با ایران یکی از نتایج احتمالی انتخابات آتی آمریکا است

معاون وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در گفتگو با "مهر" : جمهوریخواهان در انتخابات به سمت باخت پیش می روند / آمادگی گفتگو با ایران یکی از نتایج احتمالی انتخابات آتی آمریکا است

"دیوید مک" معاون وزیر امور خارجه اسبق آمریکا بر این باور است که آمادگی گفتگو با ایران می تواند یکی از نتایج انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بار دیگر با نزدیک شدن به انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا توجه افکار عمومی در داخل و خارج از آمریکا به سیاستهای حزب حاکم در کاخ سفید و "کاپیتال هیل" (کنگره آمریکا) جلب شده است.

در بعد خارجی افکار عمومی در جهان منتظر آن هستند که ببنند شهروندان این کشور چه رویکردی را در قبال سیاست خارجی تیم جرج بوش رئیس جمهور آمریکا در پیش خواهند گرفت.

همچنین بعد داخلی که همیشه رفاه عمومی، تامین اجتماعی و دیگر موارد مربوط به زندگی روزمره شهروندان جایگاه خاصی داشت و از اهرمهای مهم به شمار می رفت، این بار سیاست آمریکا در عراق و تاثیر آن بر امور ذکر شده از اولویت ویژه ای برخوردار شده و این امر سبب جابجایی در اولویتهای رای دهندگان گشته است.

امروز نظرسجی ها نشان از این امر دارد که مردم آمریکا کاهش میزان درآمدها، بحرانهای اجتماعی و کاهش میزان رفاه را نتیجه مستقیم سیاست خارجی تیم بوش می دانند و پیوندی مهم بین امور داخلی و مسائل سیاست خارجی ایجاد شده است.

آخرین نظر سنجی ها حاکی از آن است که دموکراتها احتمالاً در انتخابات میاندوره ای کنگره بر اکثریت جمهوریخواهها در مجلس نمایندگان پیروزخواهند شد، اما صرف نظر ازاینکه چه حزب و یا گروهی درانتخابات پیروز شود با عنایت به منافع استراتژیک آمریکا در منطقه وهمچنین بافت و ترکیب گروههای و احزاب اوپوزیسیون و یا اقلیت در آمریکا، تحلیلگران تغییرات عمده ای را در سیاست خارجی پیش بینی نمی کنند.

در همین رابطه خبرگزاری مهرگفتگویی را با " دیوید مک " (David Mack) معاون وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در امور خاورنزدیک (93-1990) و معاون مؤسسه خاورمیانه در آن کشور انجام داده است.

 

دیوید مک درباره میزان احتمال پیروزی دموکراتها می گوید : انتخابات احتمالاً برای جمهوریخواهان، به سمت باخت به پیش
می رود، بسیاری از متخصصین توافق دارند که دموکراتها با اختلاف کمی اکثریت را در مجلس نمایندگان آمریکا - در جایی که آنها هم اکنون 15 کرسی پایین ترهستند، به دست خواهند گرفت وبه نظر می رسد که به جمهوریخواهان در سنا نیز نزدیک شوند، اما آنها برای کنترل سنا نیازمند به دست آوردن شش کرسی هستند.

وی پیش بینی می کند که دموکراتها احتمالاً با فاصله کمی از جمهوریخواهان در سنا عقب خواهند افتاد.

این کارشناس ادامه می دهد: مسائل مهم بر ضد جمهوریخواهان رو به افزایش و محبوبیت دولت بوش به خاطر جنگ عراق رو به کاهش است و نگرانی درباره مسائل اقتصادی نظیرمراقبت های بهداشتی واندازه وکاهش وزن دولت و فساد اعضای جمهوریخواه کنگره وجود دارد ؛ اما جمهوریخواهان تجهیزات مبارزاتی برای انتخابات قدرتمندی دارند و احتمالاً از تغییرات زیادی در توازن قوا ممانعت به عمل خواهند آورد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه همچنین در رابطه با واکنش افکار عمومی آمریکا به شکست جمهوری خواهان می گوید: بیشتر در انتخابات ها ابتدا وصرفاً مسائل داخلی و محلی را مورد بررسی قرار می دهند، اما به نظر می رسد مسائل ملی بر حساسیت رای دهندگان برای یک انتخابات کسل کننده سال تاثیر خواهد گذاشت.

معاون وزیر امور خارجه اسبق آمریکا درامورخاورنزدیک همچنین درباره میزان تاثیرگذاری انتخابات بر سیاست خاورمیانه ای بوش طی دوره باقیمانده و همچنین چشم انداز انتخابات ریاست جمهوری در 2008 می گوید: از آنجایی که  احتمال دارد منتقدینی هم از جمهوریخواهان برای درخواست ایجاد تغییرات به دموکراتها بپیوندند؛ انتظار دارم که بوش نفوذ خود را برای دوره باقیمانده در سیاست خاورمیانه ای از دست بدهد.

معاون "مؤسسه خاورمیانه" (MEI) بر این باور است که پیش بینی تغییرات خاصی سخت است، اما به عقیده وی آمادگی زیاد برای گفتگوی مستقیم بین رهبران ایران و مسئولان آمریکایی، یکی از نتایج احتمالی این تغییر است.

با این وجود، این تحلیلگر وسیاستمدار آمریکایی نیز تاکید دارد که موضع گیری دو حزب درباره موضوع هسته ای ایران متفاوت نیست و هر دو دو حزب دیدگاههای مشترکی دارند.

کد خبر 403288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha