به گزارش خبرنگار مهر ، شور دوم بررسی لایحه " انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات " ، از این هفته در جلسات کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی آغاز شده است .
این لایحه در ابتدا با نام " آزادی اطلاعات " در صحن مجلس شورای اسلامی طرح شد که با تصویب کمیسیون فرهنگی به لایحه " انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات " ، تغییر نام یافت .
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ 4 مهر 1385به کلیات لایحه " انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات " که در 6 فصل و 36 ماده تنظیم شده است ، رای مثبت دادند. پس از آن لایحه مزبور به کمیسیون فرهنگی ارجاع شد ، پس از آن در تاریخ 31 تیر و 20 مهر 1385 گزارش شور اول بررسی این لایحه در کمیسیون فرهنگی ، در صحن مجلس قرائت شد .
از این هفته این لایحه در مجلس شورای اسلامی مورد بحث قرار می گیرد و به نظر می رسد با روند کنونی این لایحه تا پایان سال جاری نهایی شود .
حق دسترسی هر ایرانی به اطلاعات
براساس لایحه مذکور " هر شخص ایرانی حق دسترسی به " اطلاعات عمومی " را دارد مگر آنکه قانون منع کرده باشد . همچنین هر ایرانی حق دارد با رعایت قوانین از فعالیت ارکان مختلف حکومت و فعالیت ماموران انتقاد کند ".
در این لایحه آمده است : " هر شخصی حق دارد از انتشار یا پخش اطلاعاتی که به وسیله او تهیه شده ولی در جریان آماده سازی آن برای انتشار تغییر یافته ، جلوگیری کند ، مشروط به آنکه اطلاعات مذبور به سفارش دیگری تهیه نشده باشد که در این صورت تابع قرارداد بین آنها خواهد بود واجبار تهیه کنندگان اطلاعات عمومی و روزنامه نگاران به انتشار یا پخش اطلاعات ممنوع است " .
در بندی از این لایحه موضوع حق دسترسی به اطلاعات آمده است : " موسسات عمومی مکلف هستند تا اطلاعات را مطابق با اصول مشخص در دسترس مردم قرار دهند چرا که دسترسی به آن حق مردم است . در فصل دوم این لایحه آیین دسترسی به اطلاعات بررسی شده که در مورد چگونگی دسترسی به اطلاعات و مهلت پاسخگویی به آن بحث شده است " .
نظر شما