به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) و دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، دوشنبه ۲۶ تیرماه در جلسهای با حضور رؤسای دو مرکز، تفاهمنامهای برای همکاریهای علمی و پژوهشی امضا کردند.
در این جلسه که در محل سازمان «سمت» و با حضور حجت الاسلام احمد احمدی رئیس و ذبیحی قائممقام رئیس سازمان «سمت»، سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و معاونان و مدیران دو مرکز برگزار شد، رئیس سازمان «سمت» پس از ارائه توضیحاتی درباره شکلگیری و عمده فعالیتهای این سازمان، به فعالیتهای بینالمللی «سمت» اشاره نمود و بر لزوم همکاری در این زمینه تأکید کرد.
احمدی افزود: «انشاالله بتوانیم برای تدوین آثار مفید در حوزه علوم انسانی، از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی استفاده کنیم و مسئولان این دانشگاه راه ارتباطی اساتید خود را با سازمان «سمت»، هموار سازند».
سلیمی نیز در سخنانی در این جلسه، گفت: «برای من حضور در جمع بزرگان سازمان «سمت»، جای افتخار دارد. دکتر احمدی از نظر مقام علمی و شخصیت فردی برای ما بسیار محترم هستند. بهویژه اینکه نامگذاری دانشگاه علامهطباطبایی (ره) نیز با پیشنهاد ایشان صورت گرفته است».
وی پس از بیان وضعیت فعلی دانشگاه علامه طباطبایی به صورت مختصر، افزود: «ما سعی کردیم فضای دانشگاه را از جنجالها و کشمکشهای سیاسی دور کنیم و فضایی آرام برای دانشجویان و اساتید فراهم آوریم که بتوانند بر فعالیتهای علمی متمرکز شوند».
سلیمی ادامه داد: «ما در دانشگاه علامه طباطبایی نسبت استاد به دانشجوی تهدید برانگیزی با ضریب ۱ بر ۴۰ داشتیم که با کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو و جذب هیأت علمی، توانستیم آن را به ۱ بر ۲۹ تغییر دهیم که همین امر منجر به رشد جایگاه دانشگاه در رنکینگ شد».
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی رابطه اساتید این دانشگاه با سازمان «سمت» را بسیار خوب خواند و افزود: «کتاب نظریههای گوناگون درباره جهانی شدن به قلم من که در «سمت» منتشر شد، هماکنون به چاپ پنجم رسیده است. چندی پیش یکی از اساتید ما که برای شرکت در یک کارگاه پژوهشی به افغانستان رفته بود، عکسی برایم فرستاد که تصویر همین کتاب در یکی از کتابخانههای افغانستان بود و آنقدر خوانده شده بود که ورقورق شده بود! این تصویر بیانگر حضور و نفوذ بینالمللی خوب «سمت» است. ما سازمان «سمت» را سرمایهای برای کشور میدانیم و معتقدیم رابطه ما باید از چیزی که هست، نزدیکتر باشد».
در ادامه جلسه، هاجری معاون پژوهشی «سمت» به ارائه پیشنهادهایی برای همکاری دو مرکز پرداخت. دکتر موسوی مشاور امور بینالملل سازمان «سمت» نیز در زمینه همکاریهای بینالمللی مسائلی را مطرح نمود. هممچنین دکتر رضایی معاون اجرایی «سمت»، به بیان ظرفیتهای این سازمان در حوزه فروش و توزیع کتاب پرداخت.
هنری، معاون پژوهشی دانشگاه علامهطباطبایی و زند مقدم رئیس انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی نیز ضمن ارائه خلاصهای از فعالیتهای خود، از ظرفیتهای این دانشگاه برای همکاری دو سویه سخن گفتند.
در پایان جلسه تفاهمنامه همکاریهای علمی و پژوهشی به امضای رؤسای دو مرکز رسید. دکتر حداد مدیر روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر فکری مشاور رئیس «سمت»، دکتر روغنی مدیر پژوهشی، عبدالرسولی رئیس اداره همکاریهای علمی، هاشمی رئیس روابط عمومی و ایرجی رئیس مرکز نشر الکترونیک سازمان «سمت»، دیگر حاضران این جلسه بودند.
نظر شما