به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر ضیاءالدین یزدیان افزود: چشمان کودکانی که به صورت مادرزادی از عارضه نیستاگموس رنج می برند ، به دلیل کمبود ماده زنگی در شبکیه و به خصوص لکه زرد که مرکز بینایی است ، دایما در حال تکان خوردن بوده و حتی ممکن است با انحراف چشم نیز همراه باشد.
وی با اشاره به این مطلب که دید اکثر این کودکان از 10 درصد طبیعی کمتر است ، افزود: گاهی این کودکان قادر به ادامه تحصیل در مدارس عادی نیستند و ممکن است لازم باشد به مدرس استثنایی بروند. البته بعضی اوقات به کمک وسایل کمک بینایی می توان دید را افزایش داد و یا با عمل جراحی این لرزش را کم کرد.
یزدیان گفت: دسته دیگری از لرزش ها به علت کاهش دید و با اختلال مسیر بینایی نبوده که بیمار در این نوع لرزش ها با کج کردن سر لرزش را کاهش داده و حتی ممکن است در یک وضعیت خاص سر ، لرزش از بین برود. به عبارت دیگر نقطه خنثی وجود دارد که در آن لرزش خیلی کم شده و یا از بین می رود.
این متخصص چشم پزشکی با اشاره به این مطلب که علامت این بیماری ، کج گرفتن سر به ویژه در کودکان هنگام خیره شدن به یک نقطه با تماشای تلویزیون است ، اضافه کرد: جراحی به این بیماران نیز کمک شایانی نموده و پس از آن بیمار می تواند بدون آن که سر خود را کج نگه دارد و با کمترین لرزش، دید خیلی خوب و مفیدی داشته و به تماشای تلویزیون بپردازد.
وی در پایان به خانواده ها توصیه کرد: در صورتی که کودکان شان هنگام خیره شدن به نقطه ای سر خود را کج نگه می دارند ، با مراجعه به پزشک آنان را از نظر لرزش چشم ، عیوب انکساری و فلج عضلات چشمی مورد معاینه قرار دهند.
بنابراین گزارش ، شانزدهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران به همت انجمن چشم پزشکی ایران و با همکاری گروه چشم پزشکی و مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران طی روزهای 30 آبان تا 3 آذر 85 در محل سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
نظر شما