۱۷ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۱۳

شعار کافی است ؛ خلاقیت ها را پاس دارید

شعار کافی است ؛ خلاقیت ها را پاس دارید

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: لفظ مشترک در ادبیات متخصصانی که از دانشگاه، صنعت، نهادهای اجتماعی و دولت در مراسم پایش نوآوری دانشجویان شرکت کرده بودند، "ثروت" مبتنی بر خلاقیت بود. آنها همگی معتقد بودند: شعار دادن، حرف زدن و جلسه گذاشتن دیگر گره گشا نیست، باید خلاقیت ها را پاس داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، نهاوندیان - رئیس اتاق بازرگانی تهران روز گذشته در مراسم پایش نوآوری دانشجویان در تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: تحقیق صرف در دانشگاه کافی نیست چرا که خیلی از تحقیقات در دانشگاه می شود اما مشمول خاک خوردن و تدفین در دانشگاه می شود البته سیاستگذاری در دولت و مجلس بدون توجه به آنچه که در عرصه تحقیق می گذرد یا تولید در بازار بدون نگاه به سیاستگذاری و تحقیق نیز کافی نیست.

وی افزود: پیوند دانشگاه، بنگاه و بارگاه به عنوان مثلث طلایی رشد پایدار است. اگر محققین با عرصه اقتصاد دارای پیوند نهادینه نباشند اقتصاد همچنان بی پایه و با آینده مبهم می ماند و هم اینکه تحقیقات در دانشگاه ها نمی توانند امیدی به پایایی و پویایی داشته باشند.

فقدان پیوند محققین با عرصه اقتصاد موجب بی پایه و مبهم ماندن اقتصاد و عدم امید به پویایی و پایایی تحقیقات در دانشگاه می شود

رئیس اتاق بازرگانی تهران

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: رابطه میان بازار و دانشگاه در گذشته ضعیف بوده و اگر هم ارتباطی وجود داشته است مقطعی و موضعی بوده به طوری که نیازهای اقتصادی کشور با وقفه های زمانی طولانی توسط دانشگاه احساس می شده و می شود. همچنین مدیران اقتصادی نیز احساس نمی کنند که فارع التحصیلان دانشگاه جهت نیازهای بخش های مختلف بنگاه تربیت شده اند.

نهاوندیان گفت: امید است ارتباطی جدی بین نوآوری های دانشجویان و خواسته های اقتصادی کشور در راستای تولید ثروت به واسطه این هماهنگی ایجاد شود.

همچنین دکتر اسماعیل زاده - استاد دانشگاه و از فعالان سازمان توسعه نوآوری دانشجویان کشور در مراسم پایش نوآوری دانشجویان گفت: باید تلاش شود تا دانشگاه ها از حالت دانش آموزی و مدرسه ای خارج شوند. درس های دانشگاهی برای دانشجویان ساده گرفته نشود و باید در دانشگاه جایی برای این فرهنگ گشود که دروس دانشگاهی باید بر اساس تحقیق پیش برده شوند.

وی افزود: دانشجویان نباید فقط تانکر محفوظات علمی باشند بلکه ضرورت دارد که خود را بیابند چرا که دنیا بسیار پر تلاطم است. ما مجبور به ارتقای سطح دانش خود هستیم.

اساتید دانشگاه و شخصیت های نهادهای مدنی در دانشگاه تهران 

بر طبق این گزارش دکتر داوری - رئیس سازمان توسعه نوآوری های دانشجویان کشور نیز گفت: بسیاری از گام های بلند جهاد دانشگاهی در امور آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ریشه در مدیریت ولایت مدار، دانش بنیان، جوان گرا و غیر متمرکز دکتر منتظری دارد.

وی افزود: امید است ارتباط جدیدی که میان مجموعه های دانشجویی، مجموعه های مدنی و دولتی در حال شکل گیری است ادامه دار باشد و بتوان بستر تحقق ایده های دانشجویی را در قالب یک ائتلاف ملی ایجاد کرد.

به گزارش مهر، موسوی - موسس کانون متفکرین ایران نیز گفت : کار سیاسی کافی است. شعار دادن، حرف زدن و جلسه گذاشتن دیگر گره گشا نیست بلکه باید کار فکری کنیم. فکر خلاق یک ثروت بزرگ است اما نیروهای مفیدی در کشور بعضا بایگانی شده و کنار گذاشته شده اند.

کار سیاسی کافی است. شعار دادن گره گشا نیست و باید کار فکری کرد. نیروهای مفیدی در کشور هستند که بعضا بایگانی شده و کنار گذاشته شده اند

موسس کانون متفکران ایران
 وی افزود: از عنوان نخبه و نوآوری استفاده کردن فایده ندارد بلکه باید کارگروه هایی تشکیل داد و معضلات کشور را بررسی و ارائه طریق کرد و ناطق مشکلات بودن هنر نیست.

فخاری - دبیر کل اتاق های بازرگانی کشورهای اسلامی  در مراسم پایش نوآوری دانشجویان گفت: ایران میزبان مرکز تحقیقات اتاق اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی است و این سازمان دارای 57 عضو است که جهت ارائه نوآوری های قابل عرضه دانشجویان ایرانی به سایر کشورها اعلام آمادگی می کند.

به گزارش مهر، عنیمی فرد - رئیس خانه صنعت و معدن با بیان اینکه "چرا بر روی معادن طلا داریم گدایی می کنیم؟" گفت: صنعت جمعی از کارگر و کارآفرین است و فکر کارآفرین است که ایجاد ثروت و ارزش افزوده می کند اما در کشور ما به جای اینکه از ایده های خلاق حمایت شود اقدام به مالیات بستن برای ارزش افزوده می کنند.

وی افزود: جوان آماده فکر کردن است و وادار کردن او به سوی برخی محفوظات رایج در دروس باعث می شود تا مسیر ترقی او و کشور هموار نباشد.

به گزارش مهر، محمد باقر قالیباف - شهردار تهران شب گذشته در گردهمایی پایش نوآوری های دانشجویی در تالار شهید چمران دانشگاه تهران گفت: نوآوری و خلاقیت در ذات جوانی است و باید بستر را فراهم کرد که به درستی از آن استفاده شود، البته در شرایطی می توان ظرفیت را عینیت بخشید که خلاقیت با یک مدیریت صحیح سامان داده شود. ظرفیت های کم نظیر و بی نظیری در کشور وجود دارد اما با غفلت تاریخی که مدیران مرتکب شدند این فرصت را در برخی مقاطع از دست دادیم.

تقاضای موثر برای نوآوری باید عمدتا در شاکله دولت ها شکل بگیرد اما تا کنون شکل نگرفته است چون شاید دولت ها  نیازی به آن ندارند.
محمد باقر قالیباف
 شهردار تهران دو شرط را لازمه خلاقیت دانست و گفت: تقاضای موثر و رهایی ذهن و روان افراد خلاق از تنگناهای شخصی و مادی دو لازمه خلاقیت است و کشور در هر دو زمینه دچار مشکل است چرا که امروز در کشور تقاضای موثر وجود ندارد و در ساختارها دچار اشکال هستیم. تقاضای موثر باید عمدتا در شاکله دولت ها شکل بگیرد که تا کنون شکل نگرفته است چون نیازی به آن ندارند.

 وی تأکید کرد: تا زمانی که دولت ها احساس می کنند اموراتشان بدون توجه به مردم در عرصه های اقتصادی و خودکفایی اداره می شود دیگر نیازی به خلاقیت نمی بینند. کار و کارآفرینی زمانی اتفاق می افتد که دولت بر بستر ثروت عمومی کشور که از دسترنج کار مردم ایجاد شده است، گام بردارد.

شهردار تهران افزود: امروز اگر دانشگاه ها و بخش های اجرایی کشور از گسست علم و عمل رنج می برند ناشی از این نگاه است که تقاضای موثر اتفاق نمی افتد و اگر فاصله ای میان نوآوری و بهره وری وجود دارد بخاطر این نوع نگاه است.

قالیباف تأکید کرد: خارج از احساسات و با تأکید بر واقعیت ها می گویم که استقلال بدون مولد بودن اتفاق نمی افتد و اگر امروز پیرو واقعی شهدا هستیم باید یک کشور مولد باشیم. باید تولید علم، ثروت، معرفت و منزلت داشته باشیم که اگر نداشته باشیم نمی توان مدعی شد که یک کشور مستقل هستیم.

کد خبر 403907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha