۵ مرداد ۱۳۹۶، ۲۳:۰۰

مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست:

انسان محوری راه تحقق شهر سالم است/ شاهوار شاهرود در معرض نابودی

انسان محوری راه تحقق شهر سالم است/ شاهوار شاهرود در معرض نابودی

شاهرود - مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: شهر انسان محور در مقابل شهر خودرو محور مفهومی است که مسیر تحقق شهرهای بدون آلودگی را در ایران اسلامی هموار می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش، شامگاه پنج شنبه در همایش شاهرود گامی به سوی شهر انسان محور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی این شهر با بیان اینکه همه اقشار و گروه های مختلف باید در برابر مبارزه با خودرو محوری همگام و همسو شوند، ابراز داشت: تحقق انسان محوری راه نجات سکونتگاه های انسانی از خطر آلودگی هوا، ترافیک و کم تحرکی شهروندان و ازدحام صوتی همانا تسهیل فضای شهر برای عابران پیاده و کاهش تردد خودرو است.

وی با بیان اینکه همه باید کمک کنیم تا به جای ایجاد تسهیلات بیشتر برای خودرو سواری مردم را ترغیب به دوچرخه سواری و پیاده روی و استفاده از حمل و نقل عمومی کنیم، افزود: در سال گذشته میلادی بیش از ۳۰۰هزار نفر از شهروندان اتحادیه اروپا در اثر آلودگی هوا دچار مرگ زودرس شدند لذا این سوال پیش می آید که آیا این به تلفات۳۵هزار نفری ایران شبیه نیست؟

مدیرکل مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست با بیان اینکه سالانه پنج هزار نفر بر اثر آلودگی های هوا در کشور کشته شده اند، ابراز داشت: این آمارها اگرچه نگرانی مردم را به دنبال دارد ولی با تشویق دولت مردان آنها را برای ساخت شهری انسان محور سوق می دهد.

درویش در ادامه تصریح کرد: طبق آمار وزارت بهداشت پنج بیماری دیابت، فشار خون، سکته های قلبی و مغزی سالانه ۳۰هزار میلیارد تومان به اقتصاد ایران ضربه می زند، یعنی ۲۰ برابر بودجه یک سال ورزش و جوانان که قرار است به سلامت و شادابی ایرانیان کمک کند و مهم ترین دلیل تشدید این بیماری ها پرخوری و کم تحرکی است و باید با تشویق هموطنان در راه ساختن شهری انسان محور تلاش کنیم.

وی افزود: پر ترافیک ترین شهر جهان لوس آنجلس شناخته شده و مطابق گزارش شهرداری تهران مردم پایتخت در روز ساعت ها از عمر خود را در ترافیک از دست می دهند  یعنی هر تهرانی به طور متوسط دو و نیم ساعت از روز خود را یعنی چندین برابر  شهروند لوس آنجلسی در ترافیک به سر می برد که این مقدار به قیمت ۱۰هزار میلیارد تومان حداقل دستمزد وزارت کار و در کل کشور ۵۰میلیون ساعت از عمر ایرانی ها در ترافیک سپری می شود.

۲۸۳ نفر از به کمپین سه شنبه های بدون خودرو پیوستند

مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست با طرح پرسش که چگونه است کشوری با یک‌سوم میانگین بارش جهانی ۱۸۰رودخانه دائمی دارد، ابراز داشت: در کشوری زندگی می‌کنیم که یک هزار و ۷۲۸گونه زیستی و قله‌های سرافرازی همچون دماوند، سبلان، شاهوار، سهند را در دل خود دارد و چه قدر توانستیم قدردان این موهبت‌های خدادادی باشیم کوه‌هایی را که دارای بالاترین منابع آبی هستند اما آنها را با دست خود نابود می‌کنیم.

درویش بابیان اینکه همه ما مسئولیت بزرگی را بر عهده‌داریم و طولانی‌ترین راه‌ها را باید با برداشتن اولین قدم آغاز کرد، افزود: زمانی برای کمپین سه‌شنبه‌های بدون خودرو گام نهادیم تنها ۷۳ نفر از افراد سازمان در این راه پیش‌قدم شدند و اکنون بعد از گذشت هشتاد و ششمین سه‌شنبه بدون خودرو ۲۸۳ نفر از اعضای سازمان و هفت مدیرکل خودرو شخصی خود را کنار گذاشتند.

وی همچنین با یادآوری اینکه در شاهرود استعدادهای خوبی وجود دارد، افزود پنجاهمین مدرسه طبیعت طی هفته آینده در تهران به بهره‌برداری می‌رسد لذا باید با ساخت این گونه مدارس به دنبال انسان‌هایی باشیم که برای مصلحت ملی از جذابیت‌های قومی و ناهنجاری سیاسی و رقابت‌های شهرستانی می‌گذرند.

مصداق بارز اقتصاد مقاومتی عدم استفاده از خودرو است

مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست با اشاره به تخریب وسیع قله شاهوار شاهرود توسط معدنکاران، ابراز داشت: شاهرود قلب تپنده محیط‌زیست است، مسئولان باید مراقب باشند که اگر بر اثر برداشت غیر اصولی معدنکاران از سطح کوه شاهوار و بارندگی های احتمالی سیلی ویرانگر رخ دهد کمترین عارضه آن مدفون شدن روستای تاش شاهرود در زیر خروارها خاک و گل خواهد بود.

وی با بیان اینکه هر تن خاک ایران ۲۸ هزار دلار ارزش دارد که به علت کشاورزی، معدن، صنعت غیر کارشناسی و جانمایی نادرست جاده‌ها آن را از دست می‌دهیم، گفت: طی هشت سال دفاع مقدس اجازه ندادیم وجبی از خاک ایران را  دشمن تصرف کند حال چگونه است که نرخ فرسایش به بیش از ۵۰تن رسید.

درویش با بیان اینکه اگر آلودگی صوتی از ۶۰دسی‌بل بیشتر شود کودکان با کندذهنی و پرخاشگری مواجه می‌شوند، تصریح کرد: طبق آخرین آمار فرکانس آلودگی صدا در زیر پل سیدخندان ۸۲ دسی‌بل و در زیر پل فردیس کرج ۹۱ دسی‌بل گزارش شد و چه خطری بالاتر که به بزرگ‌ترین شهر پر نزاع دنیا تبدیل شویم آیا با نابودی فضای سبز و میدان‌ها توانستیم مشکل را حل کنیم؟

وی افزود: با ساختن اتوبان‌های بیشتر ترافیک افزون‌تری را خلق می‌کنیم در حالی که کشورهایی همچون هلند، سوئد، نروژ، اسلو به سمت پیاده محور شدن حرکت می‌کنند، زیرا نشانه توسعه‌یافتگی در این است که همه ثروتمندان جامعه از دوچرخه استفاده کرده و به‌سوی انسان‌محور شدن حرکت کنند.

وی بابیان اینکه مصداق بارز اقتصاد مقاومتی الگوی ساده زیستی و کنار گذاشتن خودروها است، ابراز داشت: با عدم استفاده از خودرو می توانیم اکسیژن را برای ۳۰۵نفر ذخیره کنیم و چه‌کار خیری ارزشمندتر از اینکه خودرو محوری را رها و با جایگزینی رکاب به‌جای پدال به کیفیت آسمان آبی کمک کنیم.

کد خبر 4043103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha