به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، نورعلی عباسپور در نشست خبری پیرامون تشریح و تبیین برنامه های دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان در سال تحصیلی جدید، افزود: در فصل ثبت نام دانش آموزان در مدارس هستیم و باید اولیای دانش آموزان نسبت به برخی وظایف انجمن درخصوص مشارکت در امور مدرسه و سرویس مدارس، اطلاعاتی داشته باشند و برگزاری این نشست می تواند سطح آگاهی های مردم را ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه در بحث مشارکت اولیا در امور مدرسه، باید متناسب با قوانین موجودگام برداریم، تصریح کرد: در ماده، ۱۱ قانون تشکیل شوراهای آموزش وپرورش، به صراحت از لزوم مشارکت مالی اولیا صحبت شده است؛ ولی مسئله، درخصوص چگونگی این مشارکت است که در اصلاحیه ماده ۱۱، این مشارکت را منوط به سه شرط، «خارج از فصل ثبت نام»، «اختیاری بودن» و «ارائه رسید پرداخت» کرده است و می تواند تا حدودی مشکلات مربوط را حل کند.
عباسپور ادامه داد: اولیا باید در قالب انجمن اولیا ومربیان بر دریافت و چگونگی انجام هزینه ها، نظارت داشته باشند و چنانچه در مدرسه انجمن اولیا و مربیان توانمند و مقتدر باشد، قطعا میتواند به ارتقای فعالیتهای آموزشی مدرسه کمک کند.
مدیرکل دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان ، با بیان اینکه بنابه قوانین برنامه ششم توسعه، آموزش وپرورش به دنبال مشارکت اولیا در سایر جنبه های مشارکت به غیر از منابع مالی باشد، ادامه داد: در سال گذشته اولیای دانش آموزان در بحث مشارکت نقدی مبلغ ۱۸۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و دربخش مشارکت های تخصصی و مهارت مبلغ ۱۸۱ میلیارد و۹۰۰ میلیون تومان مشارکت داشته اند، که تأکید آموزش وپرورش بر افزایش سهم مشارکت در بخش کمک های تخصصی و مهارتی به جای دریافت های صرفا مالی است.
وی تعیین نرخ سرویس مدارس را از دیگر مشکلات اولیا در ثبت نام دانش آموزان عنوان کرد و افزود: برای سامان دهی سرویس مدارس دو کارگروه مواد ۱۹و۱۸ پیش بینی شده که کارگروه ماده ۱۹، مربوط به موضوع سرویس مدارس درسطح کلان شهرها و کارگروه ماده۱۸، مربوط به موضوع سرویس مدارس درمناطق روستایی است.
عباسپور با بیان اینکه یک میلیون و ۳۸۸ هزار دانش آموز در مناطق شهری از سرویس مدارس استفاده می کند، اظهار کرد: در کارگروه ماده ۱۹ ، سه وزارتخانه کشور، راه و شهرسازی و آموزش وپرورش مشارکت دارند و هر وزارتخانه وظایف خاصی دارد به این صورت که موضوعات فنی سرویس شامل صلاحیت های حرفه ای و سلامت اخلاقی و روانی راننده و مباحث فنی وسیله نقلیه در حیطه وزارت کشور، موضوع امنیت جاده ها و ایمنی راه ها در حیطه وزارت راه و شهرسازی و موضوعات تربیتی و آموزشی دانش آموز در سرویس مربوط به وظایف وزارت آموزش وپرورش است و این کارگروه با برگزاری جلساتی تا قبل از خرداد ماه هر سال نرخ سرویس مدارس را تصویب و برای اجرای آن شرکت هایی را که دارای مجوزهای لازم هستند، به آموزش وپرورش هر استان معرفی می کند.
وی اضافه کرد: مدیران مدارس موظفند ، در چارچوب قوانین و فقط باشرکت های معرفی شده از طرف وزارت کشور وکارگروه ماده ۱۹، قرارداد ببندد و خارج از این ضوابط عمل نکنند.
مدیرکل دفتر مرکزی انجمن اولیا و مربیان ادامه داد: کارگروه ماده ۱۸، مربوط به مدارس روستامرکزی است که سهم این بخش ، ۳۰۳ هزار دانش آموز است و در سال گذشته، سازمان مدیریت وبرنامه ریزی دربودجه آموزش وپرورش برای کمک به سرویس مدارس روستامرکزی و آموزش استثنایی ، ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص داد.
عباسپور با بیان اینکه درحال حاضر، ۳۴ هزار و۸۸۸ راننده زن فعالیت می کنند،گفت: آموزش وپرورش به دنبال افزایش سهم رانندگان زن در سرویس مدارس به ویژه در دوره ابتدایی و مدارس دخترانه است که این موضوع را نیز با وزارت کشور مطرح کرده است.
وی از برگزاری آزمون جذب مدرسین آموزش خانواده در ۱۶ مرداد ماه امسال در سراسر کشور، خبر داد وگفت: برای جذب ۱۲۷۰ مدرس خانواده ، این آزمون را از بین ۴ هزار و۲۰۹ داوطلب با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد به بالاو با همکاری مرکزی سنجش برگزار می کنیم که پس از مصاحبه علمی، دوره هایی رابرای توانمندسازی برگزیدگان درنظرگرفتیم تا بتوانند سطح آگاهی های اولیای دانش آموزان را در مواجهه با آسیب های اجتماعی،ارتقا دهند.
نظر شما