۱۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۲۶

الزامات مطالعات فضای مجازی-۵؛

اولویت مطالعات کاربردی بر مباحث راهبردی در سامان‌دهی فضای مجازی

اولویت مطالعات کاربردی بر مباحث راهبردی در سامان‌دهی فضای مجازی

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی معتقد است در سامان‌دهی فضای مجازی امروز بیش از مطالعات راهبری و کلان نیازمند مباحث کاربردی هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که مراحل اولیه راه‌اندازی خود را طی می‌کند، در نشستی با حضور صاحب‌نظران این حوزه، مسائل فضای مجازی را به بحث و بررسی گذاشت.

خبرگزاری مهر در قالب سلسله مطالبی اهم نکات طرح شده از سوی صاحب‌نظران و کارشناسان حاضر در این نشست با موضوع «الزامات و نکات مطالعات فضای مجازی» مرور خواهد کرد.

امیر خوراکیان، معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی سخنان خود در این نشست را اینگونه آغاز کرد: بیشتر مراکزی که امروز در حوزه مطالعات فضای مجازی مشغول به فعالیت هستند، در حوزه‌های فنی متمرکز هستند و به نسبت در حوزه مباحث علوم انسانی، از پشتیبانی نظری کمتری برخورداریم. این در حالی است که اتفاقا در سوالات مشترکی که در صورت مسئله‌های روز به آن می‌رسیم دقیقا در مباحث علوم انسانی دچار مشکل هستیم. از این منظر ورود پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با پشتوانه علوم انسانی به این حوزه می‌تواند یک مزیت مهم محسوب شود.

خوراکیان افزود: اگر ما به دنبال آن هستیم که با کالبدشکافی مباحث محتوایی به راهبردهای اجرایی برسیم، نباید از نقطه صفر آغاز کنیم و بهتر است با تکیه بر پشتوانه‌های مطالعاتی موجود کار را ادامه دهیم.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی گفت: آنچه ما امروز در حوزه فضای مجازی به آن نیازمندیم بیشتر مطالعات کاربردی است و به شخصه قائل به این نیستم که نیاز اصلی ما پرداختن صرف به مباحث راهبردی است. البته منظور از مباحث کاربردی هم صرف مباحث فنی نیست و اتفاقا در حوزه علوم انسانی نیاز به پرداختن به سرفصل‌های کاربردی در این زمینه داریم. البته این به معنای مخالفت با مطالعات راهبری بلندمدت نیست که می‌تواند به صورت همزمان در جریان باشد.

وی افزود: ما چند سرفصل موضوعی مشخص در حوزه مباحث محتوایی فضای مجازی داریم که هر یک از آن‌ها قابلیت پرداخت مجزا دارد و باید ببینیم در کدام یک نیاز به اقدام فوری بیشتر محسوس است.

خوراکیان ادامه داد: به شخصه معتقدم فضای مجازی، فضایی است که بدون عبور از مطالعات کاربردی نمی‌توان مطالعات راهبری دقیقی هم در آن داشت چرا که ویژگی‌های خاصی دارد و برای دستیابی به مهارت و توان لازم در حوزه راهبرد، لازم است با عبور از حوزه کاربردی شناخت‌مان را واقع‌بینانه‌تر کنیم.

وی تأکید کرد: ما در مرکز ملی فضای مجازی هم به جهت رفع نیازها و هم به جهت به اشتراک گذاشتن نتایج مربوط به رصد فضای موجود، آمادگی کامل برای تعامل داریم. ما امروز سرشار از صورت مسئله‌ها و نیازهایی هستیم که روی برخی از آن‌ها دو تا سه سال وقت هم صرف شده است اما به نتایج مشخصی نرسیده‌ایم. به همین دلیل است که صراحتا می‌گویم نیاز به کمک فکری داریم.

کد خبر 4047301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha