به گزارش خبرنگار مهر، عزیز فیلی روز شنبه در سومین جلسه مدیریت پسماند استان مرکزی در اراک اظهار داشت: در استان مرکزی روزانه بالغ بر ۹۵۰ تن پسماند تولید می شود که ۷۵درصد زباله شهری و مابقی زباله روستایی است.
وی افزود: پسماندها چند نوع و شامل پسماندهای خانگی، پسماندهای صنعتی و پسماندهای عفونی و بهداشتی هستند که مدیریت هر نوع از این پسماندها مربوط به سازمانی می باشد که با آن مرتبط است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی بیان کرد: شهرداری ها و دهیاری ها متولی جمع آوری، حمل و نقل و دفع اصولی پسماندهای خانگی بوده و همچنین شرکت شهرک های صنعتی و دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی متولی جمع آوری و دفع اصولی و صحیح پسماندهای صنعتی و عفونی هستند.
فیلی خاطرنشان ساخت: محل دفع زباله ها نیز مشخص است که در سایت های مختلف در شهرستان های اراک، ساوه و خمین این کار انجام می شود اما مباحثی در مورد افزایش تعداد این سایت ها به شش مکان در استان مطرح است.
وی ادامه داد: سه سایت دیگر نیز با توجه به شهرستان ها، شرایط خاص منطقه و فاصله حمل در استان مرکزی ساخته خواهند شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی تشریح کرد: پسماندها شامل پسماندهای خشک و تر بوده که ۶۰ درصد از آن ها خشک و ۴۰ درصد تر هستند و در خصوص پسماندهای صنعتی نیز شرکت شهرک های صنعتی مسئول جمع آوری و اجرای سایت های زباله در محل شهرستان های صنعتی مثل اراک، ساوه و دلیجان است.
فیلی گفت: سایت دفن پسماند اراک ۱۲۳ هکتار است و همچنین سایتی برای جمع آوری سگ های ولگرد ساماندهی و محصور شده و متخصصین مربوطه در این سایت ها فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در زمینه دفع پسماندهای عفونی اقدامات مطلوبی داشته و در حال حاضر تمام بیمارستان های استان مرکزی مجهز به سیستم زباله سوز هستند و جمع آوری سایر پسماندهای عفونی از مراکز درمانی به موقع انجام می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان مرکزی اظهار داشت: تفکیک زباله از مبداء در کل کشور تنها سه درصد موفق بوده است و در برنامه ششم این مقدار مقرر شده است که به ۸ درصد برسد و در اراک نیز این اقدام شروع شده است.
فیلی بیان کرد: ایزوله سازی محل دفن پسماندهای سایت اراک نیز شروع شده و در حال گود برداری است و نواقص زیست محیطی نیز برطرف خواهد شد که شش ماه به طول می انجامد.
نظر شما