به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین نصراصفهانی عصر شنبه در نشست خبری که به مناسبت ۳۷ امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی برگزار شد ضمن تبریک میلاد امام رضا و همچنین گرامی داشت روز خبرنگار با اشاره به اینکه خبرنگاران چشم و گوش جامعه هستند، اظهار داشت: خبرنگاران در تحولات اجتماعی تاثیر بسزایی دارند و می توانند در حل معضلات اجتماعی نقش آفرینی کنند.
وی با اشاره به اینکه پژوهشکده رویان با پنج زیرگروه فعالیت دارد، تصریح کرد: جنین شناسی فعال ترین و مهم ترین بخش این پژوهشکده است که معروف به شبیه سازی است و در سطح بین المللیحرف های زیادی برای گفتن دارد.
شبیهسازی بزهای شیری با نژاد خوب را به انجام رساندیم
رئیس پژوهشکده رویان با اشاره به اینکه در حال حاضر شبیهسازی بزهای شیری با نژاد خوب را به انجام رساندهایم، ابراز داشت: جنین و اسپرم این بزها را به فروش رساندهایم و همچنین باید توجه داشته باشیم که در خصوص دیگر حیوانات نیز ورود کرده ایم.
وی با بیان اینکه بزهای سیرده روزانه دو لیتر شیر تولیدمی کنند، افزود: این در حالی است که بزهای معمولی روزانه نیم لیتر و یا کمتر شیردهی دارند.
نصر اصفهانی با اشاره به اینکه شیر بز بذرای درمان بیماران سرطانی مفید است، گفت: این شیر چربی و پروتئین و ارزش غذایی بالایی را دارد و در نظر داریم تا در آینده فرآورده های شیر بز را نیز تولید و صادر کنیم.
وی قیمت هر لیتر شیر بز را هفت هزار تومان عنوان کرد و افزود: این سشیر در سطح دنیا طرفداران زیادی دارد و باید به این امر بیش از گذشته توجه کنیم.
رئیس پژوهشکده رویان با اشاره به اینکه در بخش سلول های بنیادی به دلیل عدم وجود زیرساخت های لازم و عدم وجود «کلین روم » هنوز به مرحله عمل نرسیده ایم، اضافه کرد: در حال حاضر نیز در این حوزه بر روی سلول های چشم و قلب در حال تحقیقات هستیم.
وی با بیان اینکه در بخش اندولوژی که کار بر روی اسپرم است تاکنون اقدامات زیادی صورت گرفته است، تصریح کرد: در این زمینه سابقه طولانی داریم و در راستای جداسازی اسپرم فعالیت داشته ایم و با این روش توانسته ایم شانس باروری بیماران را زیاد کنیم.
محیطهای کشت اسپرم در پژوهشکده رویان تولید شد
نصر اصفهانی با اشاره به تولید محیطهای کشت اسپرم نیز گفت: با این کار توانستیم از خروج ارز زیادی از کشور برای این زمینه جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در پژوهشکده رویان در حال فعالیت بر روی پروتئین های نو ترکیب هستیم، تصریح کرد: در بخش جهش سلول مولکولی نیز به مدت دو سال است که دانشجویان فوق لیسانس را بکارگیری کردهایم و از این رو جایگاه خوبی را در این زمینه بدست آورده ایم.
رئیس پژوهشکده رویان با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۲۰۰ دانشجوی فوق لیسانس و دکتری با پژوهشکده روسان همکاری داشته اند، ابراز داشت: حدود ۹۰ درصد از این دانشجویان پس از پایان کار در رویان موفق به اشتغال شده اند.
وی با اشاره به برگزاری کنفرانس های مختلف در پژوهشکده رویان در هر سال اظهار داشت: در سال جاری نیز کنفرانس اخلاق در پزشکی را برگزار کردیم که در آن در محورهای اهدای تخمک، اسپرم و جنین صحبت شد که این امر نرخ نازایی در کشور را کاهش داده است.
نصر اصفهانی تصریح کرد: ضروری است که دانشجویان حقوق، اخلاق و فلسفه نیز به حوزه اخلاق در پزشکی سوق داده شوند و بتوان با یاری آنها بسیاری از مشکلات موجود در جامعه را برطرف کرد.
داروی ضد اسهال حیوانات تولید شد
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر تولید داروهای درمانی حیوانات در دستور کار است، گفت: در حال حاضر در حوزه تولید دارو برای درمان اسهال دام موفق شده ایم.
رئیس پژوهشکده رویان در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر درمان نازایی در پژوهشکده رویان به اقدامی روتین تبدیل شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ما تحقیق و بررسی در حوزه علتیابی نازایی را در دستور کار داریم که در این زمینه تاکنون به نظریههای قطعی نیز رسیده ایم.
وی با تا کید بر اینکه تاکنون نامه نگاریهای لازم در خصوص جلوگیری از نازایی برای کارفرمایانی که آلایندگیهای صنعت آنها عامل نازایی است صورت گرفته است، افزود: برای مثال می توان گفت مشاغلی که با سرب سر وکار دارند در خطر نازایی هستند به ویژه کسانی که در حوزه ساخت و تعمیر باطری خودروها کار می کنند در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
نصر اصفهانی تاکید کرد: امروز می توان به جرات عنوان کرد که آلاینده های زیست محیطی در ایجاد نازایی نقش بسیار مهمی دارد.
نظر شما