به گزارش خبرگزاری مهر، حداد عادل در این دیدار با تشکر از رئیس مجلس شورای ملی افغانستان بخاطر شرکت در مجمع هفتم مجالس کشورهای آسیایی برای صلح یاد آور شد: جمهوری اسلامی ایران با تمام وجود آرزومند وجود صلح، ثبات و پیشرفت در افغانستان است و با تمام امکانات آماده همکاری در تمام زمینه ها برای توسعه مناسبات می باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ایران دریایی از امکانات علمی برای افغانستان است و امکانات موجود در ایران را برای پیشرفت علمی افغانستان در هیچ کشوری نمی توان یافت زیرا دانشجویان شما با آشنایی به زبان فارسی به راحتی می توانند از این علوم بهره برداری کنند. امیدواریم همکاری های فرهنگی دو کشور گسترش یابد و فرهنگستان زبان در افغانستان تاسیس شود تا نسبت به هماهنگ سازی واژه های علمی و مورد نیاز جامعه همکاری نمائیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشرفت های علمی جمهوری اسلامی گفت: به لطف خداوند جمهوری اسلامی ایران در آستانه یک جهش علمی است که دستیابی به فناوری صلح امیز هسته ای و پیشرفت در زمینه های پزشکی، زیست شناسی و سلول های بنیادین از نمونه های قابل ذکر می باشد.
حداد عادل حضور آمریکا در منطقه را نه برای نجات مردم بلکه برای کسب قدرت بیشتر دانست و ابراز امیدواری کرد که مشکلات افغانستان در آینده نزدیک حل شود و حضور نیروهای بیگانه از آن کشور برطرف گردد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی آماده هر گونه همکاری در امر قانونگذاری برای توسعه روابط دو کشور می باشد. وی گفت: ما در زمینه قانونگذاری آماده انتقال تجربیات خود و تشکیل گروه های دوستی پارلمانی بین دو مجلس هستیم و در این رابطه پیشنهاد می کنیم ارتباط تنگاتنگی بین مجلس افغانستان و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بوجود آید.
در ادامه این دیدار، یونس قانونی رئیس مجلس شورای ملی افغانستان با اظهار خرسندی از دعوت خود و هیات همراه ابراز امیدواری کرد تا اجلاس هفتم مجمع مجالس کشورهای آسیایی برای صلح در جهت اهداف خود به موفقیت دست یابد و کشورش نیز به عضویت این مجمع درآید.
رئیس مجلس شورای ملی افغانستان گفت: مشترکات زیادی وجود دارد که دو کشور هم فرهنگ را به هم گره زده و همکاری های گذشته که باعث صلح و ثبات در افغانستان شده مورد استقبال کلیه مقامات و مردم قرار داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد تا با تشکیل گروه های دوستی پارلمانی و همکاری مجالس دو کشور و انتقال تجارب مجلس شورای اسلامی به مجلس کشورش گام های بلندی در راستای توسعه روابط دو کشور برداشته شود.
یونس قانونی حوزه علمی وفرهنگی را برای توسعه همکاری ها بسیار مهم خواند و گفت: در افغانستان این زمینه وجود دارد و امیدواریم قدم های بعدی نیز در جذب دانشجویان افغانی در دانشگاه های ایران برداشته شود.
وی افزود: در خصوص تاسیس فرهنگستان زبان اقداماتی صورت گرفته که امیدواریم با پیگیری در آینده نزدیک به نتیجه برسد.
رئیس مجلس شورای ملی افغانستان در پایان آمادگی مجلس افغانستان را برای حل مسئله استفاده از آب هیرمند را به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی رساند و از مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص تعیین هویت کودکان افغانی اظهار تشکر کرد.
نظر شما