دكتر اميد مسعودي ، شاعر و منتقد ادبيات در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب گفت : شعر، كلامي موزون و مخيل است ، اين كلام گامي عاشقانه است و به غزل ميل مي كند و زماني كه قصد آموزش و تعليم را دارد ، به قالب قصيده تبديل مي شود يا به لباس رباعي و دو بيتي ملبس مي شود و البته گاهي نيز نياز به تبليغ و تهييج افراد پيرامون شاعر دارد پس چهره اي حماسي مي گيرد وتبديل به رجز مي شود.
وي افزود : امروز نيز نمونه هايي از رجز خواني در دوران جاهليت درميان اعراب بوده در اختيار ما قرار دارد و مي تواند به عنوان يك كار تحقيقي براي شاعر و متفكر امروز ، قابل توجه و تعمق باشد.
مسعودي يادآور شد : در شعر معاصر خودمان هم نمونه هاي روشني را مي توان سراغ گرفت كه نشان دهنده كاركرد بسيجي و بسيجي انديشيدن شاعران ماست و تا به امروز اگر شعر عاشقانه داشته ايم و داريم به همين سياق و سبك به شعر بسيجي هم پرداخته ايم .
اين شاعر معاصر خاطرنشان كرد : البته نمونه هاي امروزين شعر بسيجي متاسفانه گاهي به مرزهاي شعار هم نزديك مي شود ، در حالي كه اين شعارزدگي درادبيات مربوط به سالهاي دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحميلي كمتر بود و امروز اين نكته ، كاملا قابل بحث و بررسي است.
مسعودي گفت : اگر تاريخ شعر و شاعري را به ديده تحقيق بررسي كنيم ، خواهيم ديد كه عوامل مختلفي درمثبت يا منفي بودن كار كرد يك نوع از انواع شعرموثر بوده است ، اولين عامل مهم و اساسي درواقع ساختار اجتماعي - فرهنگي - اقتصادي و سياسي جامعه و نياز ادبي مردم است در شرايط و زمان خاصي كه مثلا عبيد زاكاني مي زيسته است ، آيا در برابر حكام وقت جز هجو و طنز ، نوع ديگري از ادبيات مي توانست در زمينه اي كه مورد نظر شاعر بود ، كار ساز وموثر باشد؟
وي تصريح كرد : البته حوزه شعر بسيج ، حوزه اي باكاركرد مثبت است و تنها به محدوده جنگ و دفاع و رجز خواني هم ختم نمي شود ، حتي در قالب هايي چون دوبيتي و رباعي نيز كارهايي از اين دست صورت گرفته و شايد به اندازه يك قصيده تاثير گذار بوده است ، اما براي حاكم شدن روح شعر بسيج بر جسم جامعه نيازمند شرايطي ويژه هستيم ، زيرا در حال حاضر ، تا حدود زيادي ، مردم و شاعران مردمي به هدف هاي والاي شعر بسيج و شاعر بسيجي واقف شده اند و از آن بهره ها بردند.

شعر بسيج هشداردهنده و نقاد است و شاعر بسيجي مي كوشد باهشيار سازي مردم آنها را در برابر حوادث و دشمني ها آماده سازد ، امروز و فردا هم ، براي نقادي و جراحي زخم هاي جامعه به شعر بسيج وشاعر بسيجي نياز داريم.
نظر شما