به گزارش خبرگزاری مهر ، فتح الله تیموری طی گزارشی در رابطه با هشدارهای سازمان آتش نشانی تهران نسبت به رعایت نکات ایمنی برای استفاده از وسایل گازسوز گفت: با توجه به اینکه در وسایل گازسوز از دو نوع گاز طبیعی و مایع استفاده می شود، علاوه بر منافعی که برای انسان ها و جامعه دارد ، در صورت عدم استفاده صحیح ، بسیار خطرناک ، قابل اشتعال و قابل انفجار خواهد بود.
وی با تاکید بر انتخاب وسایل گازسوز استاندارد برای مصارف خانگی و شهری گفت: برای خرید و یا استفاده از وسایل گاز سوز باید استانداردهای مربوطه نسبت به دارا بودن شمعک و ترموکوپل مد نظر قرار گیرد. ضمن اینکه هنگام نصب ، بهره برداری و یا هرگونه جابجایی وسایل گازسوز از متخصصان خود شرکت ها سازنده این وسایل بهره گیری شده و از تعمیر و یا دستکاری وسایل گازسوز توسط افراد غیر متخصص جدا خودداری شود.
قائم مقام سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران با اشاره به اینکه در هفته گذشته عامل گازگرفتگی منجر به فوت 6 نفر از اعضای یک خانواده در تهران شد ، افزود: وسایل گازسوز را باید در محلی نصب کرد که دارای هوای کافی جهت احتراق گاز بوده و در شرایط عادی هوای لازم و کافی برای سوختن و یا احتراق به آسانی و بدون ممانعت وارد آن محل شود. همچنین دستگاه های گازسوز باید بوسیله لوله ها و یا شلنگ های فشارقوی، حداکثر تا 5/1 متر بوده و هرگز نباید از اطاقی به اطاق دیگر و یا از داخل دیوار یا سقف و یا کف اطاق نباید عبور داده شوند.
تیموری به کلیه شهروندان توصیه کرد: از بست های مناسب و فلزی برای اتصال شیلنگ های فشار قوی به لواز گازسوز و یا به ریگلاتور سیلندر و یا شیر لوله کشی گاز شهری استفاده کرده و برای آزمایش و تست محل اتصال بست ها نیز هرگز از شعله کبریت و یا فندک استفاده نکنند علاوه براین ، از خواباندن سیلندر گاز مایع ، ریختن آب جوش و یا در معرض شعله قراردادن سیلندر گاز جدا خودداری کنند.
وی گفت: به محض احساس بوی گاز سریعا از طریق شیرهای گاز در لوله کشی منازل و یا از پای کنتور گاز جریان گاز را قطع کرده و با حفظ خونسردی و رعایت موارد ایمنی سریعا اقدام به بازنمودن درب و پنجره ها کنید. همچنین در صورت مشاهده هر گونه تغییری در وضعیت شعله و یا شمعک وسایل گازسوز مورد استفاده، می بایست سریعا جریان گاز را قطع و با تعمیرکاران و متخصصین مجاز تماس حاصل شود.
قائم مقام سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران همچنین یادآور شد: حتی الامکان وسایل گازسوز در محل مناسب ، دور از دسترس و محل تردد کودکان نصب شده و هرگز این گونه وسایل در نزدیکی پرده و پنجره، در معرض وزش باد و یا جلوی درب ورودی و خروجی منازل قرار نگیرد.
تیموری با بیان اینکه هرگز از وسایل گازسوز جهت گرم نمودن حمام و فضای کوچک استفاده نشود ، تاکید کرد: هرگز اقدام به نصب آبگرمکن در حمام ها صورت نگیرد. همچنین دودکش وسایل گازسوز مانند بخاری و آبگرمکن باید از قطر و اندازه مناسب برخوردار بوده و با حداقل پیچش و زانویی به فضای خارج از ساختمان منتهی شده و در صورت نصب بر روی بام حداقل 80 سانتی متر بالاتر از سطح بام نصب شود البته باید توجه داشت که دودکش ها باید دارای کلاهک بوده و کاملا محکم و مهار شده باشند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه فصل سرما انتظار می رود رعایت نکات ایمنی مذکور از سوی شهروندان برای بهره گیری از سلامت جانی و مالی بیشتر اعمال شود تا دیگر در میان خانواده ها شاهد حوادثی چون گازگرفتگی و احتراق و انفجار در فصل های سرد سال نباشیم.
نظر شما