به گزارش خبرنگار مهر، وحید مجیدی چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی تحت پوشش بیمه سلامت هستند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از این تعداد مربوط به مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر بوده و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه همگانی، ۶۷ هزار نفر کارمندی و ۷۰ هزار نفر نیز بیمه شدگان سایر اقشار هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد موسسات بیمه با این مجموعه طرف قرارداد هستند، افزود: در حالی که در سال ۹۲ بیماران خاص پنج گروه تحت پوشش این بیمه دو هزار و ۷۳۶ نفر بودند، این تعداد در سال ۹۵ به سه هزار و ۲۲۸ نفر رسیده و هزینه های پرداختی به این افراد نیز در مقایسه با ۱۵ میلیارد تومان مربوط به سال ۹۲، به ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ رسیده است.
مدیر کل بیمه سلامت آذربایجان شرقی تصریح کرد: سال ۹۲ کل هزینه های بیمه سلامت استان برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار بیمه شده تخت پوشش رقمی معادل دو هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال بوده است که این رقم در سال ۹۵ به هفت هزار و ۸۷۵ میلیارد ریال برای دو میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده رسیده است و این امر از افزایش بیش از سه برابری هزینه های بیمه سلامت حکایت دارد.
وی در ادامه گفت: هر چند تنها در بخش روستایی در سال ۹۵ مبلغ ۱۲۵ میلیارد تومان از سوی بیمه سلامت پرداخت هزینه صورت گرفته و ۲۱۷ مرکز روستایی با یک هزار نفر نیروی بخش خصوصی به فعالیت پرداخته اند اما باید اذعان کرد که اگر رشد بالای هزینه ها مدیریت نشده و روندهای فعلی اجرای این طرح بازنگری و اصلاح نشود در آینده با مشکلات جدی در این حوزه روبرو خواهیم شد.
مجیدی اجرای طرح پزشک خانواده و سیستم ارجاع را از الزامات تداوم طرح بیمه سلامت عنوان و خاطر نشان کرد: معضل زیر میزی در حوزه درمان از موضوعات دیگری است که زمینه ساز افزایش هزینه های بیمه سلامت شده و متاسفانه عزم جدی به ویژه در مرکز برای مقابله با این مشکل وجود ندارد و تاثیرات آن نیز به کل کشور تسری می یابد و موجب ایجاد نوعی ذهنیت حق طلبی در میان فعالان حوزه درمان و افزایش هزینه ها شده است.
وی خرید بسته خدمت واحد از تیم های سلامت را برای کاهش هزینه ها و تقاضاهای القایی و کاذب و نیز تحقق موضوع عدم صدور دفترچه های بیمه ضروری دانست و گفت: به صورت مصداقی ۳۰ تا ۳۵ درصد هزینه های درمان در تبریز زاید است و اجرای طرح پزشک خانواده و سیستم ارجاع می تواند نقشی اساسی در ساماندهی هزینه های این حوزه داشته باشد.
مدیر کل بیمه سلامت آذربایجان شرقی اظهار داشت: بر اساس بخشنامه صادر شده در راستای لایحه بودجه سال ۹۶ و قانون برنامه ششم توسعه، افراد تحت پوشش بیمه سلامت همگانی از ابتدای مرداد امسال از مراجعه به مراکز درمانی بخش خصوصی منع شده اند و تنها می توانند از خدمات مراکز درمانی دانشگاهی بهره مند شوند.
مجیدی خاطر نشان کرد: البته با توجه به میزان بالای مراجعه به مراکز درمانی بخش خصوصی اجرای این مصوبه باعث برخی واکنش های احتمالی بخش خصوصی و ترافیک مراجعه در مراکز دانشگاهی می شود و علاوه بر این نیازمند اجرای آزمون وسع سنجی بوده و بنا به همین اجرای این مصوبه فعلاً منتفی و متوقف شده است.
نظر شما