۲۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۳۱

خبر تو خبر؛

وزیر زن؛ پَر / تلخند سلفی بهارستانی ها با موگرینی!

وزیر زن؛ پَر / تلخند سلفی بهارستانی ها با موگرینی!

در خبر تو خبر این هفته به ماجرای سلفی نمایندگان مجلس با یک خانم اروپایی و نبودن اسم حتی یک زن در میان لیست کابینه پیشنهادی رئیس جمهور به مجلس پرداختیم.

خبرگزاری مهر، گروه سیاست: در خبر تو خبر این هفته چند فریم عکس از نمایندگان مجلس و یک خانم اروپایی گرفتیم و بعد از آن وارد بهشت شدیم تا از جریان سهل ممتنع انتخاب شهردار تهران سردربیاوریم. این شما و این هم خبر تو خبر ۲۰ مرداد ۹۶. 

تلخند سلفی!

مراسم تحلیف ریاست جمهوری در روز شنبه ۱۴ مرداد، حاشیه کم نداشت؛ یکی از حاشیه های عجیبی که تا مدت ها بعد از آن تبدیل به نقل محافل رسانه ای شد، تلاش و پشت کار تعدادی از نمایندگان مجلس برای گرفتن عکس سلفی با «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود. تلاشی که البته با قلم فرسایی فکاهی نویسان رسانه های مختلف اعم از چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا، مایه های طنز هم به خود گرفت.

همه چیز اما همین جور شوخ و شنگ نبود! برخی به سلفی بازی های نمایندگان، برچسب «سلفی حقارت» چسباندند. عده ای هم آن را «آبروبَر» و البته نشانه ای از نشانه های فقر فرهنگی در میان عوام و خواصِ ما ایرانیان دانستند! متهم شماره یک این بساط یعنی «فرج ‌الله رجبی» که تصویرش برای گرفتن سلفی با موگرینی، بیشتر از بقیه توی ذوق می زد، فردای تحلیف در بیانیه ای از حرکت خود پوزش خواست.

همه اما مانند رجبی عذرخواه حرکت خود نبودند! نمونه اش «احمد مازنی»؛ عضو فراکسیون امید مجلس در صفحه اینستاگرامش، سلفی با موگرینی را نشانه علاقه نمایندگان ملت به روابط عمیق با مردم قاره سبز ارزیابی کرد!

ماجرای عکس های سلفی نمایندگان مردم با موگرینی تا جایی بیخ پیدا کرد که پای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان هم به قضیه باز شد. اعضای کمیسیون امنیت ملی در نشست روز دوشنبه ۱۶ مرداد خود به موضوع سلفی بازی های نمایندگان با موگرینی پرداختند و چنین مسائلی را مغایر با شان وکلای ملت ارزیابی کردند.  

از بی شباهتی تا وفاداری

پس از آنکه «محمد هاشمی» نام نبردن از «اکبر هاشمی رفسنجانی» در مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری را به «بی معرفتی» تعبیر کرد، نوبت به فرزند هاشمی فقید رسید تا زبان به گلایه بگشاید. «فاطمه هاشمی» فرزند ارشد آیت الله هاشمی روز سه شنبه ۱۷ مرداد در گفتگو با روزنامه فرهیختگان تا توانست با الفاظ مختلف به رئیس جمهور تاخت. وی نام نبردن از هاشمی رفسنجانی در سخنرانی های انتخاباتی را نشانه ضعف شخصیت روحانی دانست و گفت: «من حتی در یک جمع اصولگرا از دوستان خودم بودم که اصلا نمی ‌خواستند به آقای روحانی رای بدهند، وقتی من کلیپ پدر را برای آن ها فرستادم خودشان گفتند نه‌ تنها ما خودمان به ایشان رای می ‌دهیم بلکه شروع کردیم به رای جمع کردن برای آقای روحانی، فقط به خاطر آقای هاشمی نه به خاطر آقای روحانی.»

دختر آیت الله هاشمی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان با اینکه روحانی هاشمی را فراموش کرده و در ضمن روحانی شباهتی به هاشمی ندارد گفت: «متاسفانه افراد هیچ ‌کدام شجاعت و تفکر آقای هاشمی را ندارند، برای اینکه خودشان مدتی بر مسند قدرت باشند زمانی می‌ گویند ما دنباله‌ رو این هستیم و زمانی می‌ گویند دنباله‌ رو آن هستیم.»

البته خبرگزاری مهر همان روز در گزارش کوتاهی ضمن ارائه داده ای تاریخی از نوع برخورد هاشمی رفسنجانی با چپ های سنتی در سال ۶۸ اعلام کرد که برعکس ادعای فاطمه هاشمی، شباهت قریبی میان روحانی و هاشمی در نوع مواجه با نیروهای سیاسی همراه و بعضا هم کیش وجود دارد.

در بخشی از این گزارش آمده است: «شاید دلیل حمله فاطمه هاشمی به روحانی معلول عملکرد رئیس جمهور در انتخاب وزرا که برخی اصلاح طلبان آن را پشت پا زدن رئیس دولت به موازین اصلاح طلبی ارزیابی کرده اند، باشد. البته با تورق دفتر تاریخ می بینیم که رئیس جمهور در سال ۶۸ با وجود حمایت چپ های سنتی(مجمع روحانیون مبارز) بلافاصله پس از تکیه بر اریکه قدرت به جز وزارتخانه های بازرگانی، علوم و ارشاد، هیچ گزینه دیگری از جریان چپ را به مسئولیت های کابینه ای و حتی در سطح معاونین خود نگمارد. بنابراین شاید بهتر باشد بگوییم روحانی لاقل به جهت توجه به رویه خود، شباهت قریبی به هاشمی دارد.» 

این همه ماجرا نبود؛ یاسر هاشمی دیگر عضو خاندان هاشمی ها همان روز در گفتگو با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه روحانی از وفادارترین یاران آیت الله هاشمی است گفت: «مطمئن هستم مسائل بوجود آمده در پیرامون مراسم تحلیف جبران خواهد شد.»

همه بودند جز یک نفر

سه شنبه این هفته بود که بالاخره گمانه زنی ها پیرامون ترکیب کابینه آینده به اتمام رسید و حسن روحانی لیست وزرای پیشنهادی اش را در روز خبرنگار به بهارستان نشینان ارائه کرد. در این میان، معرفی نشدن گزینه وزارت علوم و تحقیقات، سوالات زیادی را در اذهان به وجود آورد.

«اسحاق جهانگیری» که حکم معاون اولی اش در دولت آینده را به تازگی از دستان حسن روحانی دریافت کرده، فردای معرفی وزرا در حاشیه آخرین نشست هیئت دولت یازدهم در حیاط پاستور به خبرنگاران گفت که برای تصدی وزارت علوم با یکی از دوستان توافق شده بود اما در لحظات پایانی اعلام کرد به دلایلی نمی ‌تواند حضور داشته باشد.

همان روز یعنی چهارشنبه ۱۸ مرداد، همان کسی که به زعم جهانگیری از پذیرفتن سمت وزارت علوم انصراف داده بود، اظهار کرد که مشغول تدوین برنامه هایش برای این پُست است! «علی خاکی صدیق» متولد ۱۳۴۱؛ رئیس دانشگاه خواجه نصیر. خاکی صدق در همین باره گفت: «به عنوان گزینه نهایی برای پست وزارت علوم معرفی خواهم شد و بر همین اساس برنامه‌ های خود را برای تصدی پست وزارت علوم ارائه داده ‌ام.»

انتصاب شهردار تهران 

پس از کش و قوس ها و اما و اگرهای فراوان، بالاخره قرعه فال شهرداری تهران به نام «محمدعلی نجفی» ۶۶ ساله زده شد. نجفی که ۴ سال پیش در چنین ایامی، مشکلات قلبی او را از پذیرفتن سرپرستی سازمان میراث فرهنگی بازداشت، روز گذشته و در رقابت با محسن مهرعلیزاده سکاندار ابرشهر تهران شد.  

از مدت ها پیش بحث بر سر انتخاب شهردار تهران بالا گرفته بود و در نهایت ۵ گزینه برای تصدی این سمت نامزد شدند؛ محمدعلی نجفی، حسین مرعشی، الهه کولایی، محمدعلی افشانی و محسن مهرعلیزاده. همه می دانستند که حسین مرعشی همان نجفی و نجفی هم همان مرعشی است! به قول خود مرعشی: «من و نجفی سیبی هستیم که از وسط نصف شده ایم.» مانده بود افشانی و کولایی و مهرعلیزاده. کولایی و افشانی ناگهان و در حرکتی کاملا خودجوش! برای ایجاد «پشتوانه قوی» برای منتخب اعضای شورای شهر از ادامه حضور انصراف دادند. مانده بود یک مهرعلیزاده! مهرعلیزاده هم در نهایت در تبعیت از دیگر نامزدها، انصرافش را از رقابت اعلام کرد.  

با انصراف همه گزینه ها، در نهایت محمدعلی نجفی شهردار تهران شد! پس از این، مرتضی الویری که یک بار در دوران شورای شهر اول تهران، تجربه شهرداری را داشته و اکنون نیز رئیس سِنی شورای شهر پنجم است، در اظهاراتی جالب گفت که رای ‌گیری امروز به معنی شهرداری نجفی نیست و در نخستین جلسه شورای شهر پنجم در ۱ شهریورماه رای گیری رسمی انجام می‌ شود. الویری همچنین گفت که احتمال دارد برای این روز (۱ شهریور) گزینه های دیگری به جز نجفی نیز مطرح باشند.   

وزیر زن، پَر!

از مدت ها پیش پروپاگاندای رسانه های اصلاح طلب چندین خواسته و مطالبه را برای کابینه آینده از رئیس جمهور درخواست کرده بودند؛ از لزوم حذف نام رحمانی فضلی از فهرست وزیران کابینه دوازدهم تا انتخاب وزیر از میان گزینه های خانم. پس از همه آن خون دل خوردن ها و مویه و لابه کردن ها، نه تنها نام عبدالرضا رحمانی فضلی از فهرست پیشنهادی رئیس جمهور برای معرفی به مجلس جُم نخورد بلکه اساسا خبری هم از وزیر زن نشد! در این میان، دست تقدیر معصومه ابتکار را از سازمان حفاظت محیط زیست به معاونت کاملا مرتبط! امور زنان و خانواده ریاست جمهوری کشاند و در عوض مولاوردی از این معاونت به دستیار ویژه ای روحانی در حقوق شهروندی تنزل جایگاه پیدا کرد. از طرف دیگر جایگزینی لعیا جنیدی با الهام امین زاده در معاونت حقوقی ریاست جمهوری، علنا اتفاق خاص دیگری را برای زنان در این حوزه رقم نزد.   

برخی رسانه های اصلاح طلب روز گذشته ۱۹ مرداد با انتشار گزارش ها و یادداشت هایی به تغییر و تحولات حوزه زنان در دولت واکنش نشان دادند. مثلا روزنامه «هفت صبح» در گزارش مجملی با عنوان «کاهش وزن زنانه» درباره این آمد و شدها نوشت: «حالا مولاوردی به جای امین‌زاده دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی شده و ابتکار به جای مولاوردی به معاونت زنان و امور خانواده رفته است. حضور لعیا جنیدی باعث شده که معاونت حقوقی باز هم در اختیار خانم‌ها قرار گیرد اما از آن طرف زنان هم سازمان مهمی چون محیط‌زیست را از دست داده‌اند و هم احتمالاً با رفتن زهرا احمدی‌پور از سازمان میراث، آنطور که شنیده‌ها از آن حکایت می‌کند که احمدی‌پور هم آن را تائید کرده، باز هم به سهمیه دو معاون و یک دستیار برمی‌گردد. به این ترتیب جایگاه زنان ارشد در دولت روحانی نه تنها ارتقا پیدا نکرده که از تعداد مناسب و نیز وزن آنها نیز کاسته شده است.»

روزنامه «آرمان» نیز در گزارشی با عنوان «عبور آرام پاستور از وزیر زن!» به معرفی نشدن وزیر زن از سوی رئیس جمهور به پارلمان اعتراض زیر پوستی ابراز کرد. این روزنامه در بخشی از گزارش خود آورده است: «حضور زنان در پست معاونت رئیس‌جمهور پیش‌فرض جامعه از رئیس‌جمهور بود و با این کار تغییری در جایگاه زنان در کابینه ایجاد نشده است. زمانی که حسن روحانی در انتخابات از ظرفیت زنان و لزوم احترام و ارتقای جایگاه آنها در مدیریت دولتی سخن می‌گفت، بسیاری تصور کردند رئیس‌جمهور در کابینه دوم خود به جوانان و زنان میدان بیشتری خواهد داد.»  

این جریده در بخش پایانی گزارش، اظهارات پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس را آورد که گفته بود: «در کمال بهت و ناباوری نیمی از جامعه ایران نادیده انگاشته شده است. ایران در میان کشورهای جهان از معدود کشورهایی است که زنانش در سطوح مدیریت کلان سیاسی حضور کمرنگی دارند، با اینکه در سایر سطوح مشارکت سیاسی بسیار فعال بوده‌اند.»

همچنین امروز ۲۰ مرداد محمدرضا عارف در نخستین کنگره مجمع زنان اصلاح طلب به موضوع نبودن وزیر زن در لیست کابینه پیشنهادی روحانی پرداخت و گفت: «امروز جهان به سمتی رفته که برخی کشورها برای کاهش تنش ها وزیر دفاع خود را از زنان انتخاب می‌کنند اما امروز در کابینه ما یک زن هم نیست که باید بررسی شود ریشه آن در کجاست.»  

کد خبر 4056040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha