به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه دومین جشنواره غذای ایرانی- فرهنگ گردشگری عصر جمعه برگزار و در این مراسم برترینها در دو حوزه مرکز عرضه غذا و آشپز های برتر از سوی داوران ملی معرفی شدند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان درآیین اختتامیه گفت: خوشبختانه مردم خوش ذوق استان همدان استقبال خوب و دلگرم کننده ای از این جشنواره داشتند.
علی مالمیر با تقدیر و تشکر از استانهای شرکت کننده و با اشاره به ظرفیت برنامه های جانبی نمایشگاه افزود: یکی از این برنامه ها پخت انواع نان تخت در این نمایشگاه بود.
نان تخت از میراث ناملموس ثبت شده در برخی کشورها است
وی عنوان کرد: نان تخت از میراث ناملموس ثبت شده در برخی کشورها است و در کشور ما نیز ظرفیتهای خوبی در زمینه عرضه نان وجود دارد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در این مرتسم گفت: حضور استان ایلام در این جشنواره یادآور مجاهدتهای ایلامی ها در ۸ سال جنگ تحمیلی و تحمل بمباران ها است.
مردم به نشاط فرهنگی نیاز دارند
محمد ابراهیم الهی تبار با اشاره به استقبال بی نظیر و پر شکوه مردم همدان عنوان کرد: مردم به نشاط فرهنگی نیاز دارند و باید به این مهم بیشتر توجه شود.
وی احیای رسم و رسوم بومی را الزامی دانست و افزود: باید در مقابل هجمه دشمنان و فرهنگ غرب، فرهنگ اصیل و بومی ایرانی را احیا کنیم چراکه در جای جای کشور عزیزمان فرهنگهای متنوع و اصیل وجود دارد که باید حفظ و احیا شود.
الهی تبار تاکید کرد: جاذبه های غذایی ارتباط مستقیمی با رسوم فرهنگی دارد و باید غذاهای محلی بسط و رونق داده شود.
وی با اشاره به رتبه گردشگری ایران درجهان عنوان کرد: ایران رتبه دهم جاذبه های تاریخی و رتبه پنجم جاذبه طبیعی را دارد و این در حالی است که فقط یک درصد از در آمد این صنعت سهم کشور ماست و باید تلاش کنیم با توسعه این صنعت، سرانه درآمد را بالا ببریم.
ارایه تقویم فصلی باتوجه به سنتها و مراسم فصلهای مختلف
معاون سیاسی، امنیتی استاندار همدان ایجاد و ارایه تقویم فصلی را باتوجه به سنتها و مراسم فصلهای مختلف پیشنهاد کرد و افزود: در هر فصلی غذاهای آن فصل وجود دارد و میتوان با توجه به آن تقویم فصلی ایجاد کرد.
مدیر کل دفتر مطالعات آموزش گردشگری کشور و دبیر دومین جشنواره غذای ایرانی و فرهنگ گردشگری نیز گفت: استفاده از مواد اولیه بومی و محلی در نتایج آرا داوران جشنواره نقش تعیین کننده ای دارد.
محسن رنجبر با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی چهار استان زاگرس نشین افزود: این چهار استان در شمال غربی زاگرس قرار دارند که چشم انداز متنوعی از لحاظ فرهنگی و قومی دارند و دارای تاریخ و تمدن غنی هستند.
وی افزود: چشم اندازهای خوبی از لحاظ پوشش گیاهی و نوع زندگی و مواد اولیه و غذاهای سنتی در این چهار استان وجود دارد که باید این ظرفیتهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.
رنجبر عنوان کرد: باید تفاهم نامه ای بین چهار استان همدان، ایلام، کرمانشاه و کردستان در راستای گردشگری پایدار و ایجاد مقصد گردشگری ایجاد شود.
وی در پایان عنوان کرد: امیدواریم غذاهای بومی و سنتی به رستورانها راه پیدا کنند و در مراکز عرضه غذا بیشتر از فرآوردهای روستایی استفاده شود.
لازم به ذکر است دومین جشنواره غذای ایرانی، فرهنگ گردشگری منطقه سه غرب کشور در همدان با ایراد بیانیه داوران و همچنین اعلام اسامی برترین ها به کار خود پایان داد
نظر شما