به گزارش خبرنگار مهر، سازمان صدا و سیما از چند سال پیش یعنی زمانی که مجلس شورای اسلامی به خاطر درآمدهای حاصل از پخش آگهی تبلیغاتی اقدام به کاهش چشمگیر بودجه سالانه این رسانه کرد، افزایش پخش آگهی ها را به عنوان یکی از اولویت های خود برای تامین بودجه تولید مورد توجه قرار داده است.
حضور عزت اله ضرغامی در پست ریاست سازمان صدا و سیما شرایطی را به وجود آورد که تلویزیون به سمت صرفه جویی در هزینه های تولید سریال ها پیش برود. توقف کامل تولید فیلم سینمایی، جلوگیری از افزایش تولید سریال های تاریخی با درجه کیفی الف ویژه و تولید طولانی مدت این نوع سریال ها از جمله راهکارهایی بود که رئیس جدید در پیش گرفت.
اما به نظر می رسد تلویزیون با وجود در پیش گرفتن این سیاست نه تنها سازمان صدا و سیما از نظر کسب درآمد و بودجه به تعادل نرسیده، بلکه اصرار در افزایش پخش آگهی تبلیغاتی برای کسب درآمد بیشتر روی کیفیت برنامه ها نیز تاثیر منفی گذاشته است.
پیش از این، آگهی تبلیغاتی فقط قبل و پس از پخش یک سریال یا فیلم سینمایی و در نهایت یک بار در هنگام پخش، روی آنتن می رفت. اما در حال حاضر این تعداد به اندازه ای زیاد شده که مخاطب باید با دقت خاصی در جستجوی سریال باشد که میان ارائه تبلیغات تلویزیونی پنهان شده است!
حجم تبلیغات نه تنها هنگام پخش فیلم ها و سریال های تلویزیونی اختلال ایجاد کرده، بلکه تبدیل به نوعی ضد تبلیغ شده و خاطره ای ناخوشایند از کالای مورد نظر در ذهن مخاطب به جای می گذارد. به نظر می رسد این مسئله نه تنها از نظر مدیران شبکه ها بلکه از چشم سفارش دهندگان آگهی نیز دور مانده و همه دست اندرکاران تولید و پخش آگهی فقط به کمیت می اندیشند و تاثیر آن مورد توجه قرار نمی گیرد.
پدیده تازه ای که در پخش آگهی های تبلیغاتی در تلویزیون به وجود آمده، بالابردن زمان هر نوبت پخش آگهی آن هم در میان پخش یک فیلم یا سریال تلویزیونی است. به این مفهوم که پیش از بین 30 ثانیه تا 2 دقیقه تبلیغ هنگام پخش یک برنامه گنجانده می شد، اما در آخرین رکوردی که تلویزیون در زمینه پخش آگهی در میان یک سریال از خود به جای گذاشته پخش 8 دقیقه و 5 ثانیه آگهی هنگام پخش مجموعه تلویزیونی "زیر تیغ" بوده است.
این مسئله نشان می دهد که اولویت اصلی سازمان صدا و سیما کسب درآمد است و رسالت فرهنگی و جذب مخاطب در اولویت های بعدی قرار دارد. چون مدیران پخش و شبکه های تلویزیونی این سئوال را از خود نمی کنند که بیننده چگونه باید تمرکز ذهنی خود را پس از هشت دقیقه حفظ کند. آن هم هنگام تماشای قصه ای که به خاطر برخورداری از دیالوگ های زیاد و به نسبت پیچیده نیازمند تمرکز است.
به تازگی پخش 5 یا 6 دقیقه آگهی در میان پخش برنامه بسیار عادی شده و به نظر می رسد مدیران شبکه ها چندان دنبال رقابت با یکدیگر نیستند. چون هیچ دغدغه خاطری ندارند که بیننده هنگام پخش آگهی طولانی سرگرم کار دیگری شود یا به تماشای برنامه شبکه دیگری بنشیند و سریال یا فیلم قبلی را به کلی رها کند. این مسئله برای یک تلویزیون دولتی که مهمترین هدفش تولید و پخش برنامه های جذاب و پربار برای جذب بیشتر مخاطب است، یعنی از بین بردن بودجه ای که با مشکلات زیادی به دست می آید.
مدیران تلویزیون باید به این مسئله توجه داشته باشند که پخش آگهی تبلیغاتی یکی از راههای درآمد محسوب می شود. در حال حاضر، بسیاری از شبکه های تلویزیونی و حتی تهیه کنندگان فیلم های سینمایی مشهور برای اینکه هم بتوانند تا حدودی هزینه های خود را تعدیل کنند و هم گامی در جهت رشد صنعتی و اقتصادی جامعه خود بردارند، به شکل های مختلف به ارائه یک کالا یا مارک مشخص در میان قصه خود می پردازند که هم تبلیغ است و کسب در آمد و هم اینکه مخاطب آن را پس نمی زند.
در این زمینه می توان به تبلیغات گسترده و در عین حال معمول موبایل و ساعت و لباس در آثار مختلف تصویری اشاره کرد که به شکلی زیرکانه و در عین حال موثر و تصویری ارائه می شود. تلویزیون هم اگر به جای پخش آگهی تبلیغاتی به چنین روش هایی رو بیاورد می تواند به شرایط بهتری دست پیدا کند.
/ نگاهی به افزایش زمان پخش آگهی بین برنامههای تلویزیونی /
برنامههایی که میان تبلیغات تلویزیونی پخش میشوند!
خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : با افزایش چشمگیر و بیش از اندازه زمان پخش آگهیهای تبلیغاتی در میان فیلمها و مجموعههای تلویزیونی، به نظر میرسد به جای پخش آگهی میانبرنامهای این برنامهها هستند که بین آگهیها پخش میشوند!
کد خبر 405692
نظر شما