به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، یونس یوسف وند سرپرست هیأت بررسی و شناسایی شهرهای صدر اسلام در استان ایلام این مطلب را مطرح کرد او با طرح این دو پرسش که موقعیت مکانی دقیق شهرهای سیمره، سیروان، آذیوجان و جولیان در نقشه امروزی منطقه در کجا قرار دارد وعوامل مؤثر در مکان گزینی، رشد و گسترش و متروکه شدن این شهرها کدامند؟ و نقش هریک از این عوامل در این زمینه چگونه است؟ به بیان برخی از ویژ گیهای تاریخی این شهرها پرداخت .
این باستانشناس در ادامه به منابع تاریخی، یافته های باستان شناسی، بقایای معماری و ... اشاره کرد و افزود :با مطالعه ویژگیهای شهرهای سیمره، شیروان، آذیوجان و جولیان در منابع تاریخی و سنجش این اطلاعات با موقعیت امروزی منطقه پیشنهاداتی برای موقعیت مکانی این شهر ها در نقشه امروزی منطقه ارائه شد.
وی اظهار داشت: در مرحله مکان گزینی وجود موانع دفاعی طبیعی و ملاحظات امنیتی، امکانات زیست محیطی (وفور منابع آبی، پوشش گیاهی، تنوع جانوری، تنوع اقلیمی و...)، موقعیت مناسب ارتباطی منطقه بر سر راههای درون و برون منطقه باعث مکان گزینی و شکل گیری این شهرها شده است.
به گفته این دانشجوی دکتری باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس، شکل گیری حکومت آل حسنویه در منطقه و تلاش های عمرانی آنها باعث گسترش و رشد این شهرها شده است.
او از مهمترین عوامل متروکه شدن شهرهای منطقه و کاسته شدن از اهمیت و رونق آنها را تغییر مراکز حکومتی و دور شدن منطقه از مرکز حکومت دانست.
نظر شما