۲۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۷

«ام‌اس» در کمین شماست؛

شناسایی ۱۳۵۷ بیمار مبتلا به «ام‌اس» در همدان/مراقب اعصابتان باشید

شناسایی ۱۳۵۷ بیمار مبتلا به «ام‌اس» در همدان/مراقب اعصابتان باشید

همدان - بیماری «ام‌اس» که به گفته متخصصان، جوانان جامعه را تهدید می‌کند تاکنون یک هزار و ۳۵۷ همدانی را مبتلا کرده و شمار مبتلایان به این بیماری روزبه‌روز در حال افزایش است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: «ام‌اس» یک بیماری است که بر اساس بررسی‌ها اغلب مبتلایان آن را قشری فرهیخته، تحصیل‌کرده، جوان و کسانی که از ضریب هوشی بالایی برخوردارند، تشکیل می‌دهند.

تحقیقات بیانگر آن است که روند ابتلای افراد جامعه به بیماری «ام‌اس» رو به رشد است و بر اساس گفته‌های برخی متخصصان در ۱۵ سال آینده در هر خانواده ایرانی یک بیمار مبتلا به «ام‌اس» وجود خواهد داشت.

بیماری‌ «ام‌اس» (MS) از پیچیده‌ترین بیماری‌های دستگاه عصبی مرکزی است

بیماری‌ «ام‌اس» (MS) از پیچیده‌ترین بیماری‌های دستگاه عصبی مرکزی است که تنها در گونه انسان دیده می‌شود و بدون اینکه دلیل اصلی بروز آن مشخص‌شده باشد، به شکل ابهام‌برانگیزی در حال افزایش است.

«ام‌اس» بیماری طاقت‌فرسایی است که در بدن به دلایلی که هنوز کاملاً مشخص نشده گلبول‌های سفید اشتباهاً به پوشش محافظ سلول‌های عصبی (میلین) به‌جای یک عامل بیگانه حمله‌ور می‌شوند و به‌تدریج آن را از بین می‌برند.

هر بار که این گلبول‌ها به رشته‌های اعصاب مربوط به یکی از اندام‌های بدن‌ حمله می‌کنند، آن اندام دچار مشکل خواهد شد و مثلاً زمانی ممکن است درراه رفتن و زمانی دیگر در دیدن یا حفظ تعادل بدن مشکل ایجاد کند.

گاهی «ام‌اس» مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمی‌کند بنابراین بسیاری از مبتلایان می‌توانند به زندگی عادی‌ خود ادامه دهند بسیاری از مردم این‌چنین فکر می‌کنند اما پزشکان می‌گویند گاهی «ام‌اس» مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمی‌کند بنابراین بسیاری از مبتلایان می‌توانند به زندگی عادی‌ خود ادامه دهند؛ به این معنی که حتی شاید یکی از همکاران یا دوستان‌ نزدیکتان هم «ام‌اس» داشته باشد و شما هیچ‌وقت متوجه مشکلش نشوید.

یکی از مبتلایان به بیماری «ام‌اس» در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه چند سالی است به این بیماری مبتلا شده‌ام، گفت: در ابتدای امر به دلیل تاری دید به پزشک مراجعه کردم و پس از انجام آزمایش‌های متعدد مشخص شد که به بیماری «ام‌اس» دچار شده‌ام.

مونس احمدی بابیان اینکه اوایل بیماری، خیلی ناامید شده بودم، چون استرس و سختی مراحل درمان تأثیر منفی روی روحیه‌ام گذاشته بود، گفت: بااین‌حال با عزم و اراده‌ قوی با این بیماری مبارزه می‌کردم تا سلامتی‌ام را دوباره به دست آورم.

مشکل اکثر بیماران ام‌اسی تهیه‌ داروهای این بیماری است

وی در خصوص مشکلاتی که بیماران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، گفت: مشکل اکثر بیماران ام‌اسی تهیه‌ داروهای این بیماری است.

احمدی افزود: در دسترس بودن و به‌موقع تجویز شدن دارو برای بهبودی بیمار از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی بابیان اینکه همسرم با حقوق کارمندی در تهیه‌ داروها کم‌توان است، گفت: بیمه درصدی از هزینه را پرداخت می‌کند و ازآنجاکه داروها خارجی است باید مابقی هزینه را خودپرداخت کنیم.

یک پزشک نیز در خصوص این بیماری بابیان اینکه «ام‌اس» مخفف multiple sclerosis یعنی بیماری چندگانه و نوعی بیماری التهابی است که در آن غلاف میلین سلول‌های عصبی، قسمت نخاع و  مغز تخریب می‌شود و درنتیجه فعالیت سلول‌های عصبی دچار اختلال می‌شوند، عنوان کرد: بر اساس محل و شدت تخریب بیماری، علائمی مانند ضعف، خستگی زودرس، اختلال در تکلم، اختلال در بینایی و عدم هماهنگی حرکات بدن ممکن است در بیمار مشاهده شود.

در برخی بیماران پس از یک‌بار حمله پوشش سلول‌های عصبی‌ترمیم می‌شوند و علائم بیماری از بین می‌رود عباس عبادی بابیان اینکه در برخی بیماران پس از یک‌بار حمله پوشش سلول‌های عصبی‌ترمیم می‌شوند و علائم بیماری از بین می‌رود، گفت: تاری دید، دوبینی، بی‌حسی اعضا و درد شدید بدن، فلج شدن قسمتی از اندام یا یک قسمت از بدن از مهم‌ترین علائم ابتلا به این بیماری است.

وی اضافه کرد: خستگی و افسردگی، تنش‌های روحی، روانی و استرس، گرما و استفاده کردن از غذاهایی با مزاج سرد مهم‌ترین عوامل تشدید بیماری «ام‌اس» است.

وی ادامه داد: استفاده از ویتامین‌ها، امگا سه، ویتامین دی و استراحت کافی برای بیماران، آرامش روحی و روانی، استفاده از کلاس‌های ورزشی و درمان‌های پزشکی از مهم‌ترین نیازهای این افراد به شمار می‌رود.

عبادی بابیان اینکه با رژیم غذایی غنی از ویتامین و تماس با نور خورشید، اقدامات مفیدی در پیشگیری از این بیماری می‌توان انجام داد، گفت: این بیماری به علل ناشناخته‌ای در کشور رو به افزایش است.

وی عنوان کرد: ارثی و ژنتیکی بودن این بیماری تاکنون ثابت نشده و ازدواج و بارداری برای بیماران ام‌اس منع پزشکی ندارد.

معاینات اولیه پزشکی، ام آرآی، سیتی اسکن از مغز و نخاع، آزمایش خون یا مایع مغزی نخاعی، نوار مغز و نوار عصب بینایی از راه‌های تشخیص این بیماری است وی  گفت: معاینات اولیه پزشکی، ام آرآی، سیتی اسکن از مغز و نخاع، آزمایش خون یا مایع مغزی نخاعی، نوار مغز و نوار عصب بینایی از راه‌های تشخیص این بیماری است.

در همین خصوص عضو هیئت‌مدیره انجمن «ام‌اس» استان همدان در گفتگو با مهر بابیان اینکه انجمن حمایت از بیماران «ام‌اس» استان همدان از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: در حال حاضر بیش از یک هزار نفر عضو این انجمن هستند.

هاجر فهیمی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و ۳۵۷ بیمار در استان همدان زیرپوشش این انجمن هستند، گفت: بر اساس بررسی‌ها تعداد بیماران مبتلابه “ام‌اس» در استان همدان بیش از ۲ هزار نفر است و آماری که اعلام‌شده تنها بیمارانی هستند که عضو انجمن بوده و ثبت‌شده‌اند.

فهیمی با تأکید بر اینکه این انجمن خدماتی چون انجام سالیانه یک‌بار ام. آر. آی رایگان، تخفیف ۵۰ درصدی انجام ام. آر. آی در طول سال و تخفیف ۵۰ و ۷۰ درصدی کاردرمانی را انجام می‌دهد، گفت: روزهای پنج‌شنبه نیز این بیماران در بیمارستان فرشچیان به‌صورت رایگان ویزیت می‌شوند.

بیماران در تهیه داروهای خارجی برای درمان مشکل‌دارند

وی بابیان اینکه این انجمن با کمک خیران اداره می‌شود به هزینه درمانی بیماران «ام‌اس» اشاره کرد و افزود: بیشتر این بیماران در تهیه داروهای خارجی برای درمان مشکل‌دارند.

فهیمی هزینه درمان هر بیمار «ام‌اس» را ماهیانه بیش از ۷۰۰ هزارتا یک میلیون تومان اعلام کرد و گفت: انجمن حمایت از بیماران «ام‌اس» استان همدان نیازمند کمک خیرین است تا به این بیماران در تهیه دارو، درمان‌های مکمل، تهیه پوشینه (پوشاک بزرگسال)، واکر، صندلی چرخ‌دار، عصا و غیره کمک کند.

برخی بیماران به دلیل هزینه‌های بالای درمان در تأمین مخارج روزمره خود نیز دچار ناتوانی شده‌اند و اگر داروی این بیماران قطع شود، بیماری پیشرفت می‌کند و فرد زمین‌گیر خواهد شد وی با اشاره به اینکه برخی از این بیماران به دلیل هزینه‌های بالای درمان در تأمین مخارج روزمره خود نیز دچار ناتوانی شده‌اند و اگر داروی این بیماران قطع شود، بیماری پیشرفت می‌کند و فرد زمین‌گیر خواهد شد، گفت: این انجمن منبع درآمد مشخصی ندارد.

فهیمی با بیان اینکه از مجموع بیماران مبتلا به «ام‌اس» عضو انجمن ۹۹۵ نفر خانم و ۳۶۳ نفر آقا هستند، عنوان کرد: متأسفانه دلیل ابتلا به این بیماری هنوز کشف نشده اما عواملی چون فشار روانی و تغذیه در ابتلا به این بیماری مؤثر است.

فهیمی با بیان اینکه این بیماری ابعاد اجتماعی وسیعی دارد و به همین دلیل بیماران تمایل به شناخته شدن ندارند، عنوان کرد: متأسفانه سالانه ۱۲۰ نفر به تعداد بیماران «ام‌اس» اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه اکثر این افراد در بین سنین فعال ۲۰ تا ۴۰ سال زندگی قرار دارند، اظهار داشت: این بیماری از جمله بیماری هایی است که با گذشت زمان و ایجاد اختلال در سیستم اعصاب مرکزی در صورت انجام ندادن توانبخشی می تواند فرد را دچار معلولیت کند.

وی با بیان اینکه چهار نوع بیماری «ام اس» تاکنون شناسایی شده است، گفت: «ام‌اس» اولیه نوع بهبود یابنده و فروکش کننده است، نوع دوم نیز «ام‌اس» عود کننده و بهبود یابنده که به ندرت عود می کند و بیمار روبه بهبودی است.

وی عنوان کرد: در «ام‌اس» پیشرونده و عود کننده هر بار بیماری رو به عود است و فروکش کردن مقطعی دارد ولی سیر بیماری متوقف نمی شود و در نوع ثانویه که دفعات عود و حمله بسیار است و برگشت بیمار به حالت فروکش کردن نادر است و سیر بیماری ادامه دارد.

فهیمی افزود: در ایران نوع چهارم «ام اس» بسیار کمتر از سایر کشورها بوده و در مناطق مختلف جغرافیایی نیز میزان ابتلا متفاوت است.

وی با بیان اینکه علت اصلی ابتلا به این بیماری تاکنون مشخص نشده است، عنوان کرد: نسبت ابتلای زنان به این بیماری نسبت به مردان دو به یک است و گروه سنی ۲۰تا۴۰ سال نیز بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند.

وی اظهار داشت: انجمن حمایت از بیماران «ام‌اس» استان همدان هم اکنون در راستای کمک به بیماران و رفع مشکلات این افراد آمادگی پذیرش اعضا به شکل دائمی و افتخاری را دارد.

بر اساس این گزارش، بیماری ام‌اس علیرغم مشکلاتی که ایجاد می‌کند، اما بن‌بستی برای ادامه زندگی و اهداف نیست بلکه تنها باید به آینده امیدوار بود و در این میان وظیفه حاکمیت است که داروهای مورد نیاز این بیماران را به اندازه کافی تهیه و روانه بازار کند.

کد خبر 4059733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha