طیب صفری در گفتگو با خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مسجد از وجود بیش از یک هزار و ۲۰۰ مسجد در استان خبر داد و گفت: از یک هزار و ۲۱۱ مسجد استان حدود ۵۳۰ مسجد دارای کانون های فرهنگی و هنری هستند.
وی افزود: با توجه به آمار مذکور حدود ۴۴ درصد مساجد ما هماکنون از وجود کانونهای فرهنگی و هنری برخوردار هستند.
۳۲۵ مسجد روستایی دارای کانون مساجد هستند
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه تصریح کرد: از ۵۳۰ کانون ۲۰۵ کانون شهری و ۳۲۵ کانون روستایی است که کانون های شهری ۳۹ درصد و کانون های روستایی ۶۱ درصد کانون ها را تشکیل میدهند.
وی بیشترین تعداد کانونها را مربوط به شهرستان کرمانشاه با ۱۷۵ کانون و ۳۳ درصد تعدا کانون های استان دانست و گفت: پس از کرمانشاه شهرستان سنقر با ۵۳ کانون فرهنگی و هنری و ۱۰ درصد کل کانون ها بیشترین تعداد و دالاهو با۶ کانون و یک درصد کانون ها کمترین کانون را در استان دارد.
صفری اشاره ای نیز به کتابخانه های کانون ها داشت و تصریح کرد: در کنار تآسیس کانون کتابخانه هم داریم و در حال تقویت آنها هستیم.
۲۸۵ کتابخانه در مساجد استان فعال است
وی اخذ مجوز تاسیس کتابخانه در کانون مساجد را از طریق ستاد کانون های مساجد دانست و گفت: هم اکنون ۱۲۲ کتابخانه مخزن دار در کانون های استان داریم و تعدادی هم کتابخانه باز داریم.
این مسئول مجموع تعداد کتابخانه های کانون های مساجد استان را ۲۸۵ باب اعلام کرد و افزود: در مجموع ۲۸۵ باب کتابخانه باز و مخزن دار در کانون های ما فعال هستند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: تجهیزات کتابخانهای تهیه شده و بیش از ۱۰ میلیون تجهیزات بین کانون ها توزیع می شود.
حدود ۳۴ خانه نور در مساجد استان فعالیت دارند
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه از وجود ۳۴ خانه نور در مساجد و کانون های فرهنگی مساجد خبر داد که این خانه های نور در قالب کانون های فرهنگی، علاوه بر فعالیت های عمومی که کانون انجام می دهد در راستای ترویج و آموزش قرآن نیز فعالیت دارند.
وی بر باز بودن درب مساجد تاکید کرد و گفت: در طول سال باید درب مساجد باز باشد، همچنین مساجد پشتیبانی شده و تجهیزاتشان به روز شود.
وجود ۲۹ کانون تخصصی مساجد در استان
صفری از وجود ۲۹ کانون فرهنگی تخصصی نیز در قالب ۵۳۰ کانون ذکر شده در استان خبر داد و گفت: همچنین ۱۰ خانه فرهنگی دیجیتال داریم که به دلیل اینکه شبکه ملی فرهنگ پشتیبانی نمی کند امکاناتشان به روز نیست و خواهان افزایش و تجهیز هستیم
وی ادامه داد: برای پررنگ کردن حضور خانم ها در مساجد ۳۰۰ واحد خواهران در کانون های ما راه اندازی شده است که رابط و مسئول این واحد در مساجد فعالیت هایی را در راستای حضور بیشتر خانم ها انجام می دهند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه از ایجاد چند کانون در دانشگاه هایی که دارای مسجد هستند، خبر داد و گفت: هم اکنون سه دانشگاه استان دارای کانون شده اند.
وجود ۱۳ کانون مصلی و ۵ کانون در زندان و ندامتگاههای استان
وی افزود: همچنین ۱۳ کانون مصلی هم در محل های برپایی نماز جمعه در استان برقرار کرده ایم و تعدادی کانون هم در زندان ها شامل زندان مرکزی و ندامتگاه های استان داریم که حدودا ۵ کانون در این مراکز فعال است.
صفری از حمایت از کانون مساجد توسط دبیرخانه کانون های مساجد خبر داد و گفت: در باب حمایت از کانون های مساجد که درجه بندی شده اند، از مجموع بیش از یک میلیارد قریب به ۷۰ درصد جذب اعتبار و در قالب های مختلف صورت گرفته است.
حمایت مالی از کانونهای مساجد براساس درجه بندی
وی افزود: کانون های درجه یک در سال یک میلیون تومان، درجه ۲ میزان ۷۰۰ هزار تومان و درجه ۳ میزان ۴۰۰ تومان اعتبار می گیرند.
صفری ادامه داد: همچنین قالب دیگری برای حمایت طرح های استانی کانون ها وجود دارد که تا سقف ۵ میلیون کمک و حمایت می شود و تمام اعتبار طرح های مصوب امسال پرداخت و برنامه ها اجرایی شده است.
حمایت ۵۰ تا ۶۰ درصدی از مساجد
وی از حمایت از کانون های روستایی تا سقف ۶۰ درصد هزینه ها و کانون های شهری تا ۵۰ درصد هزینه ها خبر داد و گفت: این حمایت تنها مختص کانون ها نبوده و مساجد نیز می توانند از آن بهره مند شوند.
نظر شما