۱ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۵۴

محسن هاشمی؛

شورا بالاترین نماد مردم سالاری است

شورا بالاترین نماد مردم سالاری است

رئیس شورای پنجم شهر تهران، شوراها را بالاترین نماد مردم سالاری دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن هاشمی پس از استقرار در جایگاه هیات رئیسه با بیان اینکه شوراها بالاترین نماد مردم سالاری در کشور هستند، گفت: انتخابات شوراهای شهر و روستا با کمترین دخالت و نقش آفرینی حاکمیت برگزار شده و به نوعی مردم نهادترین نهاد محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در انتخابات پنجمین شوراهای شهر و روستا حد نصاب منتخبان سه برابر دوره های گذشته شده بود، افزود: امیدواریم به پشتوانه همین رای مردمی جایگاه شوراها را نسبت به گذشته ارتقا دهیم.

هاشمی با اشاره به جایگاه شوراها در قانون اساسی، گفت: شوراها از ارکان کشور محسوب می شوند و اصل ۱۰۰ و ۱۰۶ قانون اساسی به شوراها اختصاص یافته که متاسفانه دو دهه اول انقلاب این اصول مغفول مانده بود.

وی با بیان اینکه با پیگیری های دولت سازندگی تشکیل شوراها به تصویب رسید و مقدمات  برگزاری انتخابات آن در سال ۷۷ فراهم شد، افزود: امیدواریم تا پایان مسئولیت شورای پنجم با آرامش و همدلی حرکت کنیم.

متن کامل سخنان هاشمی به شرح ذیل است:

بسیار مفتخریم تا در نخستین جلسه رسمی دوره پنجم شورای اسلامی شهر و روستا، توفیق خدمت به مردم شریف ری و تجریش را داشته باشیم.

به دلایلی می‌توان شوراها را از بالاترین نمادهای مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی دانست، نخست آنکه شوراهای اسلامی شهر و روستا به دلیل کمترین دخالت و نقش‌آفرینی حاکمیت در انتخاب و تشکیل آنها، به نوعی مردم‌نهادترین بخش تقنینی در نظام محسوب می‌شوند و دوم آنکه با حضور بی‌سابقه و افتخارآفرین مردم تهران این دوره از انتخابات که نصاب رأی را به سه برابر دوره‌های گذشته افزایش داد، پشتوانه مردمی بودن شوراهای اسلامی شهر تهران دوچندان شد.

شوراهای اسلامی در قانون اسلامی جمهوری اسلامی ایران جایگاه مهمی دارد، اصل هفتم قانون اساسی صراحت دارد که شوراهای اسلامی کشور یکی از ارگان‌های تصمیم‌گیری و اداره امور کشورند و اگرچه به لحاظ تصمیمات سازمانی و اداری کشور دارای وظایف خاص خود هستند، ولی از نظر قانون اساسی و حق حاکمیت در تراز سایر ارکان حکومتی قرار می‌گیرند.

همچنین با اختصاص اصول یکصد تا یکصد و ششم قانون اساسی به شوراها، جایگاه رفیع این مرجع مردم‌نهاد در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران تبیین گردیده و واضح است که غرض قانون‌گذار از وضع این اصول، توزیع قدرت در نظام خدماتی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و ... است تا مشارکت مردم در تصمیمات در حوزه عمومی جامعه افزایش یابد.

شوراهای اسلامی یکی از اصول معطل مانده قانون اساسی طی دو دهه نخست انقلاب بود که سرانجام با پیگیری‌های دولت سازندگی در سال هفتم این دولت، لایحه تشکیل شوراهای اسلامی به تصویب نهایی مجلس شورای اسلامی رسید و پس از فراهم شدن مقدمات آن، در سال ۱۳۷۷ نخستین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا توسط دولت اصلاحات برگزار گردید.

اما اکنون که در آستانه آغاز به کار شورای پنجم پایتخت هستیم اشاره به نکات ذیل ضرورت دارد:

حضور حداکثری کاندیداها در مرحله ثبت‌نام و تأیید صلاحیت حداکثری توسط هیأت‌های اجرایی و حمایت هیأت‌های نظارت از این هیأتموجب شد تا مشروعیت مردمی این دوره از شوراها افزایش بیشتری یابد. حضور بی‌نظیر مردم در انتخابات شورای پنجم و سه برابر شدن نصاب رأی هم پشتوانه و هم امانت بزرگی برای این شورا محسوب می‌شود که باید به درستی از آن در جهت تحقق اهداف و ایفای مسئولیت‌ها و تعهدات شورا بهره‌برداری شود. حمایت ارکان نظام جمهوری اسلامی از این فرآیند و حق‌الناس دانستن رأی مردم بدون تردید بسترساز تحقق این حماسه بوده است. وزارت کشور و هیأت‌های اجرایی، مجلس شورای اسلامی و هیأت‌های نظارت و در رأس آن رهبر معظم انقلاب، موجب تحقق این حماسه بزرگ گردیدند که شورای پنجم قدرشناس این اعتماد نظام به مردم می‌باشد.

از زحمات عملکرد شورای شهر تهران در چهار دوره گذشته به رغم فراز و نشیب‌ها و نقاط قوت و ضعف قدردانی می‌کنیم، همان‌گونه که عملکرد این شورا نیز خالی از نقاط کاستی و ضعف نخواهد بود، به ویژه از شورای چهارم که سلف بلاواسطه این شوراست به جهت تلاش‌های صورت گرفته در دوره مسئولیت خود تشکر می‌کنیم.

همچنین از پرسنل خدوم شهرداری و مسئولین اجرایی در شهر علی‌الخصوص شهردار فعلی تهران، جناب آقای دکتر قالیباف که با تصدی ۱۲ ساله این سمت، نصاب دوران مسئولیت را در شهرداری تهران به خود اختصاص دادند، سپاسگزاریم. بدون تردید کارنامه عملکرد ایشان نیز همانند هر مسئول دیگری توأم با نقاط قوت و ضعف می‌باشد که باید منصفانه ارزیابی شود.

رأی بالا و معنادار شهروندان تهرانی به لیست امید که بر اساس اعتماد افکار عمومی به بزرگان و اصلاحات و اعتدال شکل گرفت، حکایت از تمایل به تحول‌خواهی در مدیریت شهری تهران می‌باشد، اما این مفهوم بازگشت و نادیده انگاشتن نقاط قوت و دستاوردهای مثبت مدیریت شهری تابحال نیست بلکه باید به ارتقا و تکامل آن و برطرف کردن نقاط منفی و ضعف متمرکز شود.

در آغاز دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، یاد امام راحل، شهدا و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که یکی از خدوم‌ترین شخصیت‌ها برای شهروندان تهرانی به شمار می‌رفت و با تصدی سه دوره نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و پنج دوره نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری و همچنین با مسئولیت‌هایی چون ریاست جمهوری و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام خدمات شایان توجه به پایتخت و ام‌القری جهان اسلام نمود، گرامی می‌داریم. فعال‌سازی متروی تهران به عنوان یادگار ایشان در اوج دفاع‌مقدس امروز منشأ خدمت به شهروندانی تهرانی می‌باشد.

به عنوان نمایندگان شهروندان تهرانی امیدواریم با تدبیر مسئولان با برداشته شدن محدودیت‌هایی که بعضاً برای شخصیت‌های خدوم به مردم ایجاد می‌شود، شاهد ارتقای وحدت ملی بوده تا نظام بتواند قدرتمندتر از همیشه در مسیر پیشرفت و دفاع از منافع ملی و حقوق ایران اسلامی در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی ظاهر گردد.

شورای پنجم برای عبور از شرایط دشوار و معضلات کنونی شهر و برآورده ساختن انتظارات شهروندان، نیازمند یاری نخبگان، کارشناسان و دلسوزان است، درهای شورا به روی نظارت کارشناسی، پیشنهادات و انتقادات گشوده است و تمایل تمامی اعضای شورا بر تعمیق ارتباط خود با شهروندان می‌باشد. از این رو به سوی روحانیت معزز، اساتید دانشگاه، نخبگان، هنرمندان، مدیران سابق و فعلی مدیریت شهری، اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران و شهروندان توانمند دست یاری دراز می‌کنیم تا معین ما در این مسئولیت خطیر باشند.

اگرچه دوره پنجم شورای اسلامی تهران، ری و تجریش عمدتاً بر اساس سلایق و علایق جریان اصلاحات انتخاب گردید، اما اکنون امانتدار یکایک شهروندان تهرانی با هر سلیقه و دیدگاه سیاسی و فرهنگی است و آنچه معیار عملکرد خواهد بود، قانون و حدود اخلاقی و شرعی است. انشاءالله شائبه برخورداری سلیقه‌ای و جناحی از عملکرد شورا در افکار عمومی به وجود نخواهد آمد. امیدواریم با حمایت شهروندان و سه نفر از نمایندگان تهران که  با هم؟ ۵۱ نفر در ایجاد شرایط امنیت زیست شهری، شفاف‌سازی در مدیریت با هوشمندسازی، حذف رانت و اعطای امتیازات غیرقانونی از فرآیند اداره شهر، تحقق وظایف معطل مانده مدیریت شهری بخصوص در حوزه ترافیک و آلودگی هوا با تقویت سامانه حمل و نقل عمومی، کاهش تصدی‌گری و هزینه‌های اداره شهر، صیانت از فرهنگ ملی و دینی و ارتقای خدمات‌رسانی در حوزه فرهنگی و اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، کارنامه قابل دفاعی از خود به جای بگذاریم. انشاءالله

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم     موجیم که آسودگی ما عدم ماست

کد خبر 4067130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha