مجید جوادیان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر درباره علت برگزاری این همایش و محور های آن اظهار داشت: اساسی ترین بحث این است که باید بتوانیم بین هنر و جامعه پیوند برقرار کنیم زیرا بسیاری از موضوعات نیاز دارد که به زبان هنرمندانه بیان شود از جمله موضوع خانواده که لایه ها و جنبه های ظریفی دارد و هیچ ابزار دیگری از جمله علوم و ... قادر نیستند نکات ظریف و جنبه های دقیق موضوع را ببینند پس به این نگاه هنرمندانه نیاز داریم.
وی با بیان اینکه بسیاری از مدیران ما برای اینکه برنامه ریزی کرده و تصمیم گیری کنند، نیاز دارند تا تمام جنبه های موضوع را بشناسند، ادامه داد: هنرمند و نگاه هنری به شناخت همه جانبه موضوع کمک می کند از این رهگذر مدیریت درست تری شکل می گیرد و نتیجه مطلوب تری به دست می آید.
عضو شورای سیاست گذاری جشنواره آب و تراب، در پاسخ به این سئوال که چرا اولویت اصلی همایش مسئله خانواده و ازدواج سالم است، افزود: در جامعه ما بافت اجتماعی، هنوز بافت خانواده محور است و وقتی می خواهید به سلول های جامعه ایرانی نگاه کنید، متوجه می شوید جامعه ما فردمحور یا مبتنی بر زندگی مجردی نیست و همچنان جامعه ای خانواده محور داریم.
وی با بیان اینکه خانواده بنیادی ترین بخش جامعه است، افزود: از طرفی دیگر حتی اگر سنتی هم نگاه کنیم بسیاری از آسیب های اجتماعی توسط خانواده ها کنترل می شود و خانواده جلوتر از دولت و نهادهای انتظامی می تواند از شکل گیری بسیاری از آسیب های اجتماعی جلوگیری کند.
موضوع خانواده در جشنواره آب و تراب به یک موضوع هنری تبدیل شده است
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد با تاکید بر اینکه در جوامعی که نهاد خانواده قوی است، سرمایه های اجتماعی آن جامعه گسترده تر و عمیق تر است، ادامه داد: در جوامع شرقی، خانواده وظایف گسترده تری دارد در نتیجه وقتی خانواده تقویت شود، غیر مستقیم به سایر بخش های اجتماع هم پرداخته اید و مجموع این مسائل باعث شد، موضوع خانواده مورد توجه جشنواره قرار بگیرد و بتوانیم موضوع خانواده را به یک موضوع هنری تبدیل کنیم تا هنرمندان با همان نگاه خاص خود به این موضوع بیاندیشند و آثار خوبی تولید کنند.
وی با بیان اینکه در جهان جدید، بسیاری از هنرها، توده ای شده و به خاطر حضور رسانه های فراگیر، همه مردم به نحوی مصرف کننده آثار هنری هستند، تصریح کرد: به همین دلیل حتی بسیاری از آثار فاخر هنری هم، جنبه های مردم پسند و عامه پسند دارند به عنوان مثال، حافظ شاعر فاخری است اما در کنار آن ما بحث فال حافظ را داریم که عامه پسند است و می توان جشنواره را به شکلی هنری ارائه داد که عامه پسند باشد.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره آب و تراب با اشاره به اینکه یکی از اهداف جشنواره عمومی کردن هنر در جامعه است، اظهار داشت: هنر به تلطیف جامعه کمک می کند زیرا نگاه هنری، یک نگاه لطیف و ظریف است از اینرو باید تلاش کنیم جامعه را به محیط اطراف خودش حساس کنیم تا مردم یاد بگیرند نگاه زیباشناسانه داشته باشند.
وی افزود: زمانی که شما از دریچه هنر گرافیک به مردم یاد می دهید که به پدیده های اجتماعی نگاه کنند، این تقویت نگاه زیباشناسانه است مثلا هنر گرافیتی یا دیوارنگاری که یکی از بخش های همایش آب و تراب است، یک هنر کاملا عمومی محسوب می شود و هنری است که راحت وارد جامعه شده و جنبه های اجتماعی به خود می گیرد.
شرایط نمایش آثار در شهرهای دیگر کشور فراهم می شود
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد با تاکید بر اینکه موضوعات انتخاب شده، موضوعاتی کاملا عمومی است و نمایشگاه آثار برگزیده و انتشار کتاب جشنواره را نیز خواهیم داشت، بیان کرد: در صورت امکان، شرایط نمایش آثار در سایر شهر ها فراهم می شود همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی در کنار همایش، شانس اینکه این همایش بر جامعه ما تاثیر بگذارد، بسیار بالاست.
وی با اشاره به اینکه بازخورد این همایش نشان خواهد داد در چه بخش هایی موفق بودیم و در چه بخش هایی ایراد داشتیم، بیان داشت: با توجه به فرم و محتوایی که جشنواره دارد، تاثیرگذاری زیادی دارد ضمن اینکه باید بررسی کرد چنین جشنواره ای و سایر جشنواره های مشابه تا چه میزان قدرت تاثیرگذاری دارند و می توانند اهداف تعریف شده را محقق کنند.
جوادیان زاده در پاسخ به این سئوال که دفتر امور اجتماعی استانداری، برای افزایش مشارکت در راستای از بین بردن بخشی از آسیب های اجتماعی چه برنامه هایی در دستور کار خود دارد، گفت: برای افزایش مشارکت باید فرهنگ کار و فعالیت داوطلبانه را افزایش داد، متاسفانه طبق آمارها، میانگین زمان کار داوطلبانه در کشور ما دو دقیقه است بنابراین هنوز روحیه و اخلاق کار داوطلبانه در کشور ما نهادینه نشده است.
کار داوطلبانه در اقلیم کویر یک ضرورت است
وی عنوان کرد: هر چند نباید پیشینه تاریخی خودمان را فراموش کنیم، بدون شک زندگی در اقلیم کویر بدون کار داوطلبانه امکان پذیر نبوده است و یا وقف خود نماد کار و فرهنگ داوطلبانه است و ما باید در حوزه کار داوطلبانه، گفتمان سازی انجام دهیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری یزد افزود: باید این زیر ساخت فکری را در جامعه ایجاد کنیم و بعد از آن یکسری نهاد سازی هایی اتفاق می افتد مثل سازمان های مردم نهاد که کاملا بر بنای کار داوطلبانه هستند زیرا باید دو شرط اساسی غیر اقتصادی و غیر سیاسی بودن (دو منبع اصلی قدرت) را داشته باشند.
وی بیان داشت: در حال حاضر رویکرد اصلی ما، مدیریت اجتماعی محله محوری است یعنی تکیه بر اجتماعات محلی و تبدیل مدیریت کلان به مدیریت خرد و باید بر خود مردم، ظرفیت های محلی و تشکل های سنتی تکیه کنیم.
نظر شما