این شاعرمعاصردرگفتگو با خبرنگارمهر، با بیان این مطلب افزود : امروزه " جشنواره شعر" فراوان داریم و شاید هرماه ، درهرگوشه ای ازکشورجشنواره شعری برگزار می شود ، ولی همه آنها جلب اعتماد شاعران و ادیبان برجسته را نمی کنند و معمولا محلی برای دیدار دوستانه شاعران جوان است .
اسماعیل امینی تصریح کرد : من معتقدم که باید یک جشنواره بزرگ و جامع برگزار شود و بقیه کارها صرف کانونهای ادبی و آموزش و تبادل تجربه گردد ، قطعا برگزاری آن برشعرهم موثر خواهد بود ، نظیر جشنواره فیلم فجر که امروزه معتبر و مطرح شده است . البته اگرجشنواره شعر فجرجامع باشد و نظیرکارهای دیگر در روزمرگی ها فراموش نشود ، یعنی اعتبار خود را طوری تثبیت کند که جلب نظر شاعران بزرگ را کند و شاعران بزرگ امروز هم رغبت شرکت داشته باشند .
وی با تاکید براینکه اسم گذاری و موضوعی بودن جشنواره چندان مهم نیست ، خاطرنشان کرد : مگر درجشنواره فیلم فجرتنها فیلمهایی که مربوط به فجراست برگزارمی شود ؟ به خاطربزرگداشت آن روزبزرگ تاریخی و ملی ما عنوان جشنواره را شعرفجر نامیدیم ، اما لزومی ندارد که تنها آثارمربوط به آن موضوع بررسی شود ، همانند مسابقات ورزشی که در ایام فجر برگزار می شود و طبیعا به فرهنگ و انقلاب و دفاع مقدس ربطی هم ندارد .
این شاعرمعاصر ادامه داد : تاثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ و ادبیات و هنر ما مشهود است و اینکه می بینیم سینمای ما سینمای اخلاقی و معنا گراشده ، یعنی در مجامع هنری از سینمای تجاری استقبال نمی شود همان تاثیر انقلاب است ؛ شعر نیز همین گونه است .
به گفته وی ، به جای برگزاری جشنواره های متعدد ، بهتر است جشنواره ای ملی و آبرومند مانند جشنواره بین المللی شعر فجر برگزار شود .
اسماعیل امینی یاد آور شد : به دلیل اینکه برای جوانان جشنواره های جداگانه بسیاری برگزار می شود ، بنابراین لزومی ندارد که در این جشنواره هم حضور خیلی فعالی داشته باشند. البته می توانند به عنوان میهمان از چهره های شاخص جشنواره های جوان دعوت به عمل آید که تبادل تجربه میان نسل ها نیز صورت گیرد چرا که ممکن است این سوء تفاهم پیش آید که گویی فاصله ارزش میان شاعر کم تجربه و پیشکسوت را متوجه نیستیم . اگر چهره های شاخص که جلب نظر منتقدین را کرده اند به عنوان میهمان دعوت شوند کفایت می کند ولی در رقابت شرکت نداشته باشند .
نظر شما