به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین علی اکبری ظهر چهارشنبه در جریان بازدید خبرنگاران از روند اجرای پایانه مرزی سروی ارومیه با بیان اینکه در سال جاری برای نوسازی و بهسازی ۴ پایانه مرزی استان شامل پایانههای مرزی تمرچین، بازرگان، سرو و رازی قراردادهایی با مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال تومان منعقد شده است اظهارداشت: در حال حاضر استان از نظر ساخت، پیشرفت و تجهیز پایانههای مرزی در رتبه نخست کشوری قرار دارد.
وی با بیان اینکه از ۲۳ مرز زمینی فعال کشور ۵ مرز در آذربایجان غربی قرار دارد ادامه داد: آذربایجان غربی در این بخش جایگاه نخست در کشوری را به خود اختصاص داده است و همین امر از موقعیت ویژه استان به لحاظ ترددهای بین المللی حکایت دارد که با توجه به این جایگاه نسبت به اجرای طرحهای عمرانی در پایانههای به صورت مستمر جهت ایمن سازی و تسهیل روند ترددها اقدام میشود.
علی اکبری اضافه کرد: در حال حاضر در پایانه مرزی بازرگان پروژهای به مبلغ ۱۵۷ میلیارد تومان در حال اجرا بوده و دارای پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصدی است و در مرحله تکمیل محوطهسازی و احداث ورودی و خروجی مسافر و حمل کالا قرار دارد.
وی از آغاز عملیات عمرانی در پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر از هفته آینده خبر داد و افزود: مبلغ این پروژه نیز ۱۴۲ میلیارد ریال بوده و با توجه به اینکه سالن تجاری و مسافربری آن فعال است، هم اکنون احداث سایبان مسافربری، محوطهسازی و دیوارکشی آن انجام میشود.
عملیات اجرایی طرح جامع پایانه مرز رازی امسال آغاز میشود
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی از آغاز به کار عملیات عمرانی طرح جامع پایانه مرزی رازی در سال جاری خبر داد و افزود: برای فاز نخست این طرح نیز ۸۱ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و در نظر است نسبت به ساماندهی رودخانه قطور و احداث پل برروی این رودخانه نیز اقدام شود.
علی اکبری اظهارداشت: به زودی زیرساختهای لازم برای خدمات رسانی در این بخش در قالب طرح جامع ایجاد میشود که تاثیربسزایی در کیفی سازی خدمات خواهد داشت، در این رابطه یک شرکت بومی برنده مناقصه شده و در این رابطه در این پایانه، بحث ساماندهی رودخانه قطور و احداث پلی بر روی رودخانه پیشبینی شده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی گفت: با توجه به اینکه این پایانه در سال ۹۰ به بهرهبرداری رسیده و هیچ زیرساختی نداشت و به صورت کانکس بود و از سوی دیگر مسافران به نبود زیرساختهای آن اعتراض داشتند، پایانه مرزی خوی در زیربنای پنج هزار و ۵۰۰ متر مربع احداث میشود.
پیشرفت نزدیک ۳۰ درصدی سالن مسافری پایانه مرزی سرو
وی در ادامه با بیان اینکه عملیات ساخت سالن مسافری پایانه مرزی سرو از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است اظهارداشت: عملیات احداث این سالن سال گذشته در مساحتی معادل ۹۷۰۰ مترمربع آغاز شد که ۴۶۰۰ مترمربع مربع مساحت زیربنا شامل ساختمان دو طبقه است و مابقی نیز به محوطه و تاسیسات زیربنایی اختصاص خواهد یافت.
علی اکبری اعتبار اختصاصی برای ساخت سالن مسافری پایانه مرزی سرو را ۱۲۰ میلیارد ریال عنوان و اضافه کرد: تکمیل زیرساختها و کیفی سازی خدمات در پایانههای مرزی یکی از سیاستهای اصلی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به شمار میرود که ساخت سالن کنونی در راستای این سیاستها انجام میشود.
وی یادآور شد: مرز محل عبور است نه محل توقف، شعار سازمان در خصوص وضعیت تردد در پایانههای مرزی است و برای تحقق این امر از هیچ تلاشی به صورت فنی و اعتباری فروگذار نیست.
علی اکبری گفت: پایانه مرزی سرو در مدت زمان ۲۵ ماهه به مساحت ۴ هزار مترمربع به بهره برداری خواهد رسید و در حال حاضر نیز از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
اختصاص ۶۰۰ میلیارد ریال به حوزه راهداری آذربایجان غربی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتبارات تخصیصی این اداره کل در حوزه راهداری یادآور شد: امسال ۶۰۰ میلیارد ریال در این بخش به آذربایجان غربی تخصیص یافته است که به مرور با انتخاب پیمانکار نسبت به روکش، لکه گیری و درزگیری محورهای مواصلاتی استان اقدام خواهد شد.
علی اکبری از برعهده گرفتن ترمیم و بهسازی آسفالت جاده شهید کلانتری به سمت تبریز واقع در حوزه راه و شهرسازی آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در این رابطه مردم به علت خرابی این محور اعتراض میکردند و بنابراین برای تعمیر آن مبلغ ۴۴۰ میلیارد ریال اعتبار ابلاغ شده و بنابراین عملیات اجرایی آن از دو هفته آینده آغاز میشود.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی با اشاره به اینکه مبلغ اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریال در بحث نگهداری و توسعه ساختمان پایانهها و ساختمانهای اداری در نظر گرفته شده است گفت: در مجموع ۱۰۵ میلیارد تومان در استان در این زمینه مصوب شده و به مرور در بخشهای مختلف هزینه میشود.
سیل بهاره امسال ۸۰۰ میلیارد ریال به ابنیه و راههای آذربایجان غربی خسارت زد
علی اکبری با اشاره به خسارات ناشی از بارش شدید باران، سیل و سیلاب در بهار امسال گفت: امسال براثر بارشهای بهاری ۸۰۰ میلیارد ریال خسارت به بخشهای زیربنایی و راهسازی استان تحمیل شد که پلهای هاشم آباد، گلستانه و پوش آباد بعنوان مهمترین پلهای ارتباطی شهرستان ارومیه و اشنویه به طور کامل از بین رفتند.
وی ادامه داد: اما با اقدامات زودبازده جایگذاری سازههای فلزی انجام و ارتباط بین مناطق برقرار شد و در اقدامی دیگر نقشههای لازم جهت ساخت پلهای جدید تهیه و برآورد مالی نیز صورت گرفته است و به محض تأمین اعتبار نسبت به آغاز عملیات اقدام خواهد شد.
علی اکبری در ادامه با اشاره به موضوع پیادهروی اربعین حسینی و لزوم فراهم کردن زیرساختها در پایانههای مرزی استان اظهار داشت: خوشبختانه از این لحاظ هیچ مشکلی در کارهای تدارکاتی وجود ندارد.
علیاکبری به بیان آمار پنج ماهه تردد مسافر و اتومبیل از پایانه مرزی سرو ارومیه پرداخت و گفت: در این مدت تعداد یک هزار و ۵۷۰ دستگاه اتوبوس، هفت هزار و ۳۱۷ دستگاه سواری و چهار هزار و ۱۵۹ دستگاه کامیون تردد کردند، از سوی دیگر در این مدت تعداد ۲۱۰ هزار و ۷۴۹ نفر مسافر شامل ۶۷ هزار و ۵۶۵ نفر مسافر خارجی و بیش از ۱۴۳ هزار نفر مسافر داخلی تردد کردند.
از ۲۳ پایانه مرزی فعال در کشور ۵ پایانه در استان آذربایجان غربی وجود دارد و بزرگترین پایانه مرزی کشور، مرز بازرگان هست.
نظر شما