علاءالدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص گزارش اخیر محمدالبرادعی گفت: ادبیات حاکم بر این گزارش به صورت ادبیات ویژه آژانس در ارتباط با گزارشات مربوط به جمهوری اسلامی ایران درآمده است و حتی در اوج همکاری های ایران جملات توام با ابهام در آن درج می شود.
وی اعلام کرد: این گزارش به گونه ای است که دست آمریکا را برای تصمیم علیه جمهوری اسلامی ایران و فشار سیاسی باز بگذارد .
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس یادآور شد: در این گزارش و کلیه گزارش های مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی این نکته مهم تصریح شده است که فعالیت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه هسته ای هیچ گونه انحرافی از "ان.پی.تی" نداشته و بازرسی بیش از 2000 نفر روز از ایران در پی تصمیم دولت به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و بازرسی های گسترده نشان دهنده این واقعیت است که علیرغم خواست دشمنان ایران به ویژه ضد انقلاب و سازمان منافقین که به آژانس منتقل می شود بازدید از مراکزهسته ای و حتی نظامی ایران کذب همه ادعاها را ثابت کرده است.
وی درخصوص تکرار مکرر این جمله توسط البرادعی در گزارش های متعدد وی که آژانس کماکان قادر نخواهد بود راست آزمایی دقیقی در خصوص فعالیت های هسته ای ایران داشته باشد، گفت: این عبارت عبارتی انحرافی است و این جمله در خصوص هر کشور دیگری قابل گفتن است و ذکر یک جمله مبهم نمی تواند مبنای قضاوت عادلانه قرار گیرد.
عضو کمیته هسته ای شورایعالی امنیت ملی در خصوص بند 5 گزارش البرادعی که به ناتوانی آژانس از کنترل از راه دور مرکز غنی سازی ایران اشاره دارد، اظهار داشت: من دیروز شخصا از نظنز بازدید داشتم و دیدم که دوربین های آژانس کلیه فعالیت ها را ثبت و ضبط می کند. وی افزود: براین اساس می توان گفت که نظارت آژانس بر سایت نظنز از دو مجرای دوربین ها و بازرسی ها در چارچوب پادمان در حال انجام است.
بروجردی در خصوص بند 8 گزارش البرادعی مبنی بر اینکه آژانس از طریق تصاویر ماهواره ای بر ساخت نیروگاه اراک نظارت دارد گفت: ایران در نامه ای به آژانس درخواست کرده است که برای رعایت استانداردهای ایمنی در رآکتور آب سنگین اراک در ساخت این رآکتور با ایران همکاری داشته باشد، براین اساس نیازی به زحمت آقای البرادعی و استفاده از ماهواره وجود ندارد. ما خودمان از آنها درخواست کردیم که با ما همکاری مستقیم و مستمر داشته باشند.
نماینده بروجرد همچنین تاکید کرد: فعالیت ها در آب سنگین اراک مطابق با "ان.پی.تی" است و با توجه به فرسودگی نیروگاه 40 ساله 5 مگاواتی تهران، داشتن نیروگاه جدید مانند آب سنگین اراک برای استفاده های پزشکی و کشاورزی از نیازهای ایران است.
بروجردی در گفتگو با مهر درخصوص بند 13 گزارش البرادعی که بر عدم تکمیل بررسی های آژانس در خصوص پلوتونیوم در ایران اشاره دارد و مورد استفاده تبلیغاتی رسانه های غربی و مقامات آمریکایی قرار گرفته است گفت: موضوع پلوتونیوم به هیچ وجه نکته جدیدی نیست و ایران در پاسخ مکتوبی به آژانس، اشتباه آنان را در این خصوص متذکر شده است، گزارش البرادعی نیز به ادامه بررسی ها روی پاسخ ایران تاکید دارد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص تکرار موضوع عدم اجازه ایران به بازرسان آژانس برای بازدیدهای سرزده از تاسیسات ایران و دسترسی های نامحدود به اشخاص و اماکن اظهار داشت: آقای البرادعی بهتر از هر کس این واقعیت را می داند که بازرسی های سرزده و درخواست های از این دست در چارچوب پروتکل الحاقی است و مجلس شورای اسلامی بعد از هشداری که به شورای حکام داد که اگر پرونده به شورای امنیت منتقل شود اجازه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را لغو خواهد کرد، در مواجهه با اقدام غیرمنطقی شورای حکام هشدار را به مرحله اجرا گذاشت.
وی افزود: آقای البرادعی بهتر است تلاش کند پرونده را به آژانس بازگرداند و در آن صورت ایران متناسب با این اقدام آنها همکاری های خود را در زمینه های بازرسی گسترش خواهد داد.
اگر سایت نطنز با 60 هزار سانتریفیوژ پیش بینی شده راه اندازی شود خروجی آن 30 تن اورانیم در سال خواهد بود که خوراک صرفا یک نیرو گاه اتمی است |
وی افزود : اگر سایت نطنز با 60 هزار سانتریفیوژ پیش بینی شده راه اندازی شود خروجی آن 30 تن اورانیوم در سال خواهد بود که خوراک صرفا یک نیروگاه اتمی است ، در حالی که طبق مصوبه مجلس دولت موظف به تامین 20 هزار مگاوات برق هسته ای تا 20 سال آینده است که نیاز به حدود 20 نیروگاه هسته ای دارد.
عضو کمیته هسته ای شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت : ظاهرا آقای البرادعی باید چند جلسه درس هسته ای برای توجیه مقامات آمریکایی برگزار کند .
این نماینده مجلس پیش نویس در دست بررسی قطعنامه شورای امنیت را که از سوی سه کشور انگلیس ، فرانسه و آلمان ارائه شده است، دست نوشته مقامات آمریکایی خواند و گفت : این پیش نویس که مورد مخالفت شدید روسیه و چین واقع شده است حتی منطبق بر خواست سه کشور اروپایی نیست و با توجه به اینکه قبل از توزیع در اختیار آمریکا قرار گرفت می توان گفت صرفا سیاست های خصمانه و غیرمنطقی آمریکا در آن منعکس شده است .
بروجردی در پایان اصل قرار گرفتن پرونده ایران در شورای امنیت را غیر قانونی و انحراف از مقررات "ان.پی.تی" خواند و تاکید کرد: هرگونه قطعنامه شورای امنیت برای ایران غیر قابل پذیرش خواهد بود.
نظر شما