۱۵ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۵۰

عضو تشخیص مصلحت نظام:

سود بانکی واقعی باشد/ عملکرد بانک ها مناسب نیست

سود بانکی واقعی باشد/ عملکرد بانک ها مناسب نیست

دامغان- عضو تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان اینکه امروز باید سود بانکی واقعی باشد، گفت: متاسفانه بانک های ما در زمینه بانکداری اسلامی و بدون ربا عملکرد خوبی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم شامگاه سه شنبه در جمع مربیان حلقه های صالحین، پاسداران و بسیجیان دامغان به میزبانی حسینیه شهدای  گمنام سپاه ناحیه این شهرستان ضمن بیان اینکه قانون نظام بانکی در سال ۶۲ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به دولت وقت ابلاغ شد و در آن قانون چیزی تحت عنوان دریافت نرخ سود بانکی برای سپرده ها لحاظ نشد، بیان داشت: ۱۰چالش شامل نرخ سود علی الحساب به سپرده گذاران، نرخ سود علی الحساب و بالا بودن آن، نرخ بالای مطالبات غیر جاری بانک ها و پایین بودن نرخ کفایت سرمایه، بالا بودن تعداد موسسات اعتباری و شعب موسسات، صوری عمل کردن بانک ها، جرائم ربوی و بنگاه داری بانک ها، خلق پول توسط بانک های عامل و وجود و بروز فساد در نظام اداری و بانک ها مهمترین چالش های بانکداری اسلامی است.

وی اضافه کرد: بانک ها باید وجوهی که از مردم جمع آوری می کنند در بخش تولید سرمایه گذاری کنند و بخش خصوصی نیز باید با بهره گیری از این وجوه دریافتی در بخش تولید به کار گیری کنند که باید گفت در این بخش بانک ها خوب عمل نکردند چرا که باید حق الوکاله خود را تعیین و آن را از سود دریافت کنند و بقیه سود را به منابع بانکی برگشت داده تا سود واقعی ناشی از درآمدها شود که علناً اینگونه نمی شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ایراد بانک ها امروز در این است که هرگز نمی توانیم پیش بینی کنیم که بنگاه اقتصادی چقدر سود کنند و اصولاً بانک ها باید صبر کنند و در زمان حسابرسی سود و زیان عملیات بانکی چقدر سود می کند و آن سود به دست آمده از این طریق توزیع که حلال است انجام شود در غیر این صورت سود پول جز ربا چیزدیگری نبوده و نیست، لیکن امروز بانک های دنیا وعده سودهای بانکی علی الحساب نمی دهند و این روش را در کارهای خود حذف کردند.

مصباحی مقدم خاطر نشان کرد: در قبل از عملیات بانکی بدون ربا ۱۰ بانک وجود داشت و در آن مقطع نظام بانکی خوب مدیریت می شد اما اکنون با افزایش بانک ها و موسسات بانکی مدیریت خوبی بر نظام بانکی صورت نمی گیرد حال آنکه سودها باید واقعی باشد و نباید منابع را به سمت خود جذب کنند.

وی یادآور شد: بالا بودن نرخ سود سپرده گذاری، سود وام های اعطا شده به مردم را افزایش داده است لیکن بالا رفتن قیمت پول از سوی بانک ها نمونه ای از عملیات بانکی ربوی است و موجب بالا رفتن هزینه برای واحدهای تولیدی می شود، از سوی دیگر باید گفت با توجه به اعلام نظر دولتمردان در دولت یازدهم اگر نرخ تورم پایین آمد و تک رقمی شد نباید ما امروزه شاهد افزایش سود بانکی شویم و بیان این مطلب با مسائل موجود مغایرت دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: رفتارهای مضرّ در نظام بانکی به بحث عملیات بانکداری اسلامی آسیب و ضربه زده و بالا بودن سود خدمت به تولید کننده و اقتصاد مقاومتی و جامعه نیست که باید این روش اصلاح شود.

مصباحی مقدم با بیان اینکه بهترین راه حل برای حل مشکلات بانکی اصلاح نظام آن است، اظهار داشت: سودهای علی الحساب به فرهنگ تبدیل شد و مردم را نیز وابسته به این کار کردند و باید سودهای علی الحساب معنی دار و واقعی باشد و به نظام بانکداری اسلامی خدشه و آسیب وارد نکند.

وی در خاتمه با اشاره به اینکه عدم نظارت بر مصرف وجوه  و سرمایه موجب واسطه گری و دلال گری شده است، گفت: باید جلوی پیدایش موسسات مالی و بانکی در کشور گرفته شود.

کد خبر 4079976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فغق IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
      0 0
      سود بانکی مناسب است - بهره و دیرکرد بانکی مناسب است - جریمه روزی 50 هزار تومان دیر کرد معاینه فنی مناسب است - قیمت برق مناسب است قیمت خدمات آب بها از قیمت مصرفی آب بیشتر و مناسب تر است .
    • ناشناس IR ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
      0 0
      نزول خوری باید ریشه کن بشه تا چرخ مملکت بچرخه
    • ناشناس IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
      0 0
      تو فامیل خودم کسی رو میشناسم که هر ماه صدوهشتاد میلیون تومان سود بانکی میگیره .
    • ا IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
      0 0
      کار بانک از توصیه وتصمیم وجلسه وشورا و........... گذشته فقط اقدام شدید ومصادره اموال بانکها را میطلبد وبرگرداندن اموال مصادره شده به تولید