۱۵ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۵۸

استاندار زنجان:

۱۰۸۰ تعاونی در استان زنجان فعال است

۱۰۸۰ تعاونی در استان زنجان فعال است

زنجان-استاندار زنجان گفت: در استان زنجان، ۴ هزار تعاونی به ثبت رسیده که از این تعداد، تنها هزار و ۸۰ تعاونی فعال است.

به گزارش خبرنگار مهر،  اسدالله درویش امیری ظهرچهارشنبه در مراسم تجلیل دوازدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر افزود: تعاونی‌ها واحدهای کوچک، متوسط و بزرگی هستند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در اشتغالزایی نقش مهمی را دارند. 

وی اظهار کرد: شرکت‌های تعاونی در فرایند رشد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نقش مهمی دارند و در قانون اساسی هم به این موضوع پرداخته شده است.

استاندار زنجان گفت: تعاونی‌ها ظرفیت بسیار مهمی در کشور هستند و اکثر مردم هم در استان زنجان عضو تعاونی هستند ولی این تعاونی ها  آن که طور که باید خوب ندرخشیدند. 

درویش  امیری تاکید کرد: برای حمایت از بخش تعاونی راهبردهایی توسط دولت پیش‌بینی شده و ارائه تسهیلات اعتباری حمایتی، تنوع در شیوه‌های افزایش سرمایه توزیع سهام، رفع محدودیت‌ها از حضور تعاونی‌ها در همه عرصه‌های اقتصادی و تاسیس تعاونی‌های فراگیر ملی برای تحت پوشش قرار دادن، جامعه متوسط و ضعیف از جمله این راهبردها است.

استاندار زنجان افزود: همه ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به نقش موثر تعاونی تاکید زیادی دارند و اگر قرار باشد، بنگاه‌های اقتصادی دولتی واگذار شوند، باید تعاونی‌ها در اولویت باشند و تعاونی‌ها با متمرکز ساختن سرمایه‌های اندک، هزینه‌های سربار در حوزه اقتصادی را کاهش می‌دهند.

درویش امیری با اشاره به اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه، به تقویت تعاونی ها تاکید فراوان شده است، خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت و سرمایه های سرگردان همه افراد جامعه در راستای ایجاد و فعالیت تعاونی ها و بنگاه های اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ در حوزه های مختلف استفاده شود.

وی  با تاکید بر اینکه می توان برای سرمایه گذاری کلان در حوزه های انرژی، نفت و پتروشیمی نیز تعاونی های گسترده ای در واحدهای تولیدی و اقتصادی ایجاد کرد، تصریح کرد: برخی سرمایه ها به تنهایی ظرفیت های محدودی دارند که باید در قالب تعاونی ها، این ظرفیت های محدود را گسترش داد.

درویش امیری با اشاره به اینکه برای حمایت از اقتصاد تعاونی ها، نیاز به راهبردهای اساسی در کشور وجود دارد، یادآور شد: حمایت دولت از تشکیل و توسعه تعاونی های مختلف از طریق ارائه تخفیف مالیاتی، پرداخت تسهیلات حمایتی، تنوع در شیوه های افزایش توزیع سهام، رفع محدودیت های حضور تعاونی ها در عرصه های اقتصادی، بانکداری و بیمه ای و حمایت دولت از دستیابی تعاونی ها به بازار هدف، از راهبردهای اصلی حمایت از اقتصاد تعاونی است.

استاندار زنجان اظهار کرد: اولویت دادن به بخش تعاون در واگذاری و انتقال فعالیت ها و بنگاه های اقتصادی دولت، تقویت بانک توسعه تعاون با هدف ارتقاء سهم تعاون در اقتصاد کشور و تاسیس تعاونی های فراگیر ملی برای تحت پوشش قرار دادن جامعه متوسط و پایین، از دیگر راهبردهای حمایتی به منظور توسعه اقتصاد تعاونی ها در کشور است.

درویش امیری تقویت فرهنگ تعاون را به معنای زندگی جمعی و در کنار هم بودن دانست و گفت: تعاونی ها می توانند سرمایه های اندک اقشار مختلف جامعه را تبدیل به بنگاه های اقتصادی نمایند تا هزینه سربار نیز برای حوزه اقتصاد کاهش یابد.

استاندار زنجان گفت: تعاونی به معنای زندگی جمعی، تفکرات جمعی، در کنار هم بودن و استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها است و تعاونی‌ها مهم‌ترین عامل بهره‌وری هستند. 

درویش امیری  ابراز کرد: نظام اقتصادی ایران در سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار است و نمی‌توان به صورت مجزا برای این سه بخش، برنامه‌ریزی کرد.

استاندار زنجان گفت: بخشی از افراد جامعه به تنهایی قادر به راه‌اندازی یک بنگاه اقتصادی نبوده و نمی‌توانند از سرمایه‌گذاری و تولید بهره‌مند شوند و در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه به موضوع توسعه تعاون به خوبی توجه شده است. 

کد خبر 4080468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha