پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۷ آبان ۱۳۸۵، ۱۴:۴۲

تبیین هویت اسلامی برای گفتگوهای سازنده با غرب ضروری است

شرکت کنندگان در همایش "نقش رسانه های گروهی در ارائه چهره واقعی اسلام در جهان و مقابله با پدیده اسلام هراسی" که در سوریه برگزار شد، به بهره گیری از تکنولوژی معاصر به منظور تفاهم میان ملتها و تمدنها بر اساس ارزشهای مشترک اشاره کرده و اعلام کردند: انسجام رسانه های گروهی در کشورهای اسلامی ضروری است و برای آغاز گفتگوهای فرهنگی با غرب باید هویت اسلامی خود را بر اساس خیر و صلح شرح دهیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تشرین، دکتر مصطفی احمد رئیس سازمان فرهنگ اسلامی کویت در همایش سه روزه "نقش رسانه های گروهی در ارائه چهره واقعی اسلام در جهان و مقابله با پدیده اسلام هراسی" که سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) در سوریه برگزار کرد، با اشاره به اینکه رسانه های گروهی غرب چهره اسلام را باطل و معکوس نشان می دهند، گفت: معکوس و وارونه نشان دادن چهره اسلام و مسلمانان مسئله جدیدی نیست بلکه ریشه های تاریخی، فکری و تمدنی دارد که قرنها وجود داشته است.

وی با بیان اینکه دشمنی با اسلام و مسلمانان منجر به اشاعه ترس از اسلام یعنی اسلام هراسی شده است، افزود: رسانه های گروهی در ارائه چهره اسلام در افکار عمومی نقش به سزایی دارند . از این رو استفاده صحیح از این وسیله و بهره گیری از تکنولوژی معاصر منجر به تحکیم تفاهم میان ملتها، دولتها و تمدنها بر اساس ارزشهای مشترک می شود.

دکتر احمد بدرالدین حسون مفتی سوریه در همایش "مقابله با پدیده اسلام هراسی" تصریح کرد: امروزه تهاجم از طریق رسانه های گروهی افزایش یافته، بنابراین بر ما واجب است که شبکه های رسانه ای و کمیته های خود را در این راستا منسجم کنیم و با هدفی واحد و استراتژی خاصی در جهان اسلام با سوء تعبیرها مقابله کنیم. شروع گفتگوی فرهنگی و فکری با غرب را از طریق هویت خود بر اساس خیر و صلح شرح دهیم و از جهان اسلام دعوت کنیم تا نقش رسانه ها و رسالت آنها را درک کنند.

دکتر علی فخرو از بحرین نیز با بیان اینکه اگر بگوییم یکی از مشکلات جهان اسلام ارتباط با غرب است مبالغه نکرده ایم، یاد آور شد: اگر گفته شود پس از حادثه 11 سپتامبر دشمنی با مسلمانان افزایش یافته، اشتباه است زیرا با رجوع به تاریخ  در می یابیم که جریانات نژادپرستی همواره جریان داشته و پس از حادثه 11 سپتامبر حوادث ضد دینی و فرهنگ  اسلام و مسلمانان بسیار زیاد شد. 

دکتر فخرو با اشاره به اینکه باید با کشورهای غربی گفتگو کرد، افزود: باید با آنها درباره امکان تعدیل برخی از مضامینی که در کتابهای تاریخ و جامعه شناسی آنها وجود دارد، گفتگو کرد، زیرا این حق مسلمانان است که تمدن و فرهنگ خود را در کتابهای درسی معرفی کنند  تا اوضاع آموزشی فرهنگی و دینی آنها مساعد شود. البته این نیاز به گامهای محکم در کشورهای اسلامی دارد که در رأس آن می توان به عملیات مرجعی و فقه اسلامی اشاره کرد که نیازمند تلاشهای جمعی و گروهی است .

کد خبر 408515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha