به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر مقدم ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: صنعت سینما یک صنعت سودده است و از بخش خصوصی که صاحب سرمایه بوده و دغدغههای فرهنگی دارند، میخواهیم وارد کار شده و نسبت به ساخت مجموعههای سینمایی اقدام کنند.
وی اظهار کرد: امروزه دولت از ساخت پردیسهای سینمایی حمایت میکند و اعتبار بلاعوض ١٠٠ تا ١٥٠ میلیون تومان برای تجهیز سالن سینما به بخش خصوصی تخصیص میدهد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: وضعیت شهر زنجان با ٥٠٠ هزار نفر جمعیت و ٢٣٠ صندلی سینما قابل قبول نیست و در سالهای آتی از نظر تعداد صندلی سینما به وضعیت قابل قبولی برسد و با حمایت دولت، تعداد پردیسهای سینمایی افزایش پیدا کند.
مقدم تاکید کرد: استان زنجان به دلیل کجسلیقگی عدهای در سال ٩٠ دو سینمای بزرگ خود را از دست داد و یک شبه با تخریب ٧٠٠ صندلی سینما مواجه شد در حالی که بازسازی این مجموعه انجام گرفته بود.
وی به همت مسئولان استانی برای ساخت پردیس سینمایی در مسیر جاده گاوازنگ اشاره کرد و گفت: معاونت عمرانی استانداری زنجان با همکاری بنیاد مسکن اقدام به ساخت پنج سالن سینمایی با ٧٠٠ نفر گنجایش در این مجموعه کرده که اعتبارات آن دولتی بوده و ساخت بر عهده بنیاد مسکن خواهد بود.
مقدم از ورود بخش خصوصی به ساخت سینما در زنجان اشاره کرد و افزود: هفته قبل موافقت بند پنج برای ساخت اولین سینما توسط بخش خصوصی با ٢٥٠ صندلی صادر شد که ساختمان آن در شهرک کارمندان قرار داشته و تا دهه فجر امسال تجهیز شده و به بهرهبرداری برسد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان از تجهیز همه سینماهای کشور به سیستم دیجیتال برای اکران فیلمها خبر داد و افزود: در شهرهایی که بخش خصوصی برای ساخت سینما وارد عمل نمیشود، طرحی با نام "سینما سلام" از سوی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا میشود که در این میان اولین سالن سینما سیار در شهرستان خدابنده طی هفته دولت افتتاح شد.
مقدم تاکید کرد: چهار مجتمع فرهنگی هنری در استان زنجان شناسایی شده که در صورت استقبال مردم از اکران فیلم در این سینماهای سیار، به سینمای ثابت تغییر وضعیت خواهند داد و تا پایان امسال در شهرستانهای طارم، خرمدره و ابهر سینما سیار راهاندازی شده و در سال آینده نیز سایر شهرستانها به این طرح اضافه خواهند شد.
وی در خصوص موضع در قبال تخریب دو سینمای قدس و یاسمن در زنجان گفت: روزگاری در زنجان هزار صندلی سینما وجود داشت در حالی که جمعیت آن یک چهارم جمعیت فعلی و تعداد علاقهمندان به سینما نیز کمتر از امروز بود، ولی به دلیل اینکه حوزه هنری نگاه تجاری- اداری به ساختمان این دو سالن سینما داشت، یک شبه ٧٠٠ صندلی سینما تخریب شد و اینک در شهر فقط ٢٣٠ صندلی سینما باقی مانده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در خصوص چگونگی تخریب این دو سالن، گفت: همیشه این بحث مطرح بوده که چطور علیرغم تخصیص اعتبار برای بازسازی مجموعه و تایید مهندسان ناظر بر استقامت ساختمان تا سالیان سال، اجازه چنین تخریبی صادر شده است، این سوال را باید آنانی که این کار را کردند و به چهره فرهنگی-هنری استان لطمه زده و خیانتی در حق این حوزه انجام دادند، جواب دهند.
مقدم تصریح کرد: سینما قدس و یاسمن بخشی از خاطرات چند نسل از مردم این شهر بود و با تخریب این مجموعه، هویت فرهنگی استان را به باد تمسخر گرفتند و همانگونه که مسئولان شهر تا کنون در مقابل خواسته متولیان برای تبدیل زمین این سینما به مجتمع تجاری- اداری مقاومت کردهاند، بتوانند زمینههای احیای ٧٠٠ صندلی سینما در این محل را فراهم کنند تا مثل سابق در این محل سالن سینمایی احداث شود.
وی افزود: ملک سینمای تخریب شده متعلق به حوزه هنری استان است و خوشبختانه هم استاندار سابق و هم استاندار فعلی با تبدیل وضعیت زمین به تجاری مخالفت کردهاند و اگر قرار به تبدیل باشد، حتما باید ٧٠٠ صندلی تخریب شده در این مجموعه احیا شود هر چند که در صورت تحقق این کار نیز، هویت فرهنگی سابق را نخواهد داشت.
نظر شما