پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۹ آبان ۱۳۸۵، ۲۰:۰۱

تکلیف نامعلوم پروژه آزاد راه تهران - شمال ؛ رودخانه چالوس در معرض بحران زیست محیطی

تکلیف نامعلوم پروژه آزاد راه تهران - شمال ؛ رودخانه چالوس در معرض بحران زیست محیطی

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی - یک دهه از کلید خوردن پروژه آزاد راه تهران - شمال می گذرد و این در حالی است که به رغم اینکه گفته می شود تنها 5 درصد از این پروژه اجرایی شده اما گزارش ها و هشدارهای مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست حاکی از آن است که صدمات جبران ناپذیری در این مدت به محیط زیست منطقه وارد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، مسئولان محیط زیست بارها و بارها نسبت به تاخیر در اجرای این پروژه و عدم رعایت مسائل زیست محیطی در منطقه اعتراض خود را مطرح کرده اند اما تا کنون تصمیم قاطع و صریحی در این ارتباط اتخاذ نشده است .

مسئولان سازمان محیط زیست هشدار داده اند ، نخاله ها و پساب های ناشی از اجرای عملیات وارد رودخانه چالوس می شود و این امر باعث ایجاد معضلات زیست محیطی در منطقه شده است .

از سوی دیگر مجریان این پروژه مدعی هستند استانداردها و ضوابط زیست محیطی را در منطقه رعایت کرده اند و نگرانی در این خصوص وجود ندارد .

اوایل هفته در راستای بررسی هشدارهای محیط زیست و ادعاهای وزارت راه جلسه ای با حضور مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و مجریان پروژه (وزارت راه) در دادستانی کل کشور برگزار شد تا این موضوع مورد بررسی قرار گیرد .

با توجه به اینکه تاخیر در اجرای این پروژه هزینه های بسیار بالایی برای کشور به دنبال دارد مشاور اجتماعی دادستانی کل کشور در این جلسه به عنوان مدعی العموم تاکید کرد تا این طرح هرچه زودتر و با رعایت تمامی استاندارهای زیست محیطی اجرا و به پایان برسد .

در این جلسه همچنین یک ماه به مجریان پروژه مهلت داده شد تا نسبت به رعایت مسائل زیست محیطی در منطقه وارد عمل شوند و سازمان حفاظت محیط زیست را در رعایت استانداردهای زیست محیطی قانع کنند.

مشاور اجتماعی دادستان کل کشور در این جلسه از عدم رعایت ضوابط زیست محیطی در منطقه اجرای پروژه ابراز گله مندی کرده و عنوان داشته ، به رغم گذشت 10 سال از کلید خوردن پروژه آزاد راه تهران شمال و رشد فیزیکی 7/5 درصدی آن پروژه ، گزارشات سازمان حفاظت محیط زیست حاکی از عدول از ضوابط زیست محیطی و ایراد صدمات جبران ناپذیر به محیط زیست منطقه است.

دکتر سعید  صفاتیان هشدار داده ، در صورت عدم رعایت ضوابط زیست محیطی مدعی العموم وارد عمل خواهد شد و با متخلفین بر اساس مقررات برخورد قانونی خواهد کرد.

همچنین در راستای استمرار فعالیت کمیته اجرایی ریست محیطی آزاد راه تهران- شمال که در طول این مدت تنها یک بار برگزار شده ، بنا شد حداکثر طی یک ماه آینده کمیته اجرایی زیست محیطی فعال و نسبت به پیگیری ابعاد مختلف مسأله و رفع مخاطرات تهدید کننده سلامت زیست محیطی منطقه پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهد.

بازدید نمایندگان سازمان محیط زیست و مجریان پروژه از منطقه عملیاتی به منظور رفع معضلات زیست محیطی و اصلاح روند موجود از جمله مواردی است که از سوی دادستانی کل کشور مورد تاکید قرار گرفته است.

گرچه به اهمیت پروژه تهران - شمال واقف هستیم و نمی خواهیم خللی در اجرای آن به وجود آید اما آنچه مسلم است رودخانه چالوس در معرض بحران زیست محیطی قرار دارد و مسئولان وزارت راه نباید نسبت به این امر بی توجه باشند.

آنچه خواسته سازمان حفاظت محیط زیست است رعایت استانداردها و ضوابط زیست محیطی در منطقه است بنابراین انتظار می رود هشدارها و تاکیدات دادستاتی کل کشور به عنوان مدعی العوم در برخورد با متخلفین و ملزم نمودن وزارت راه جدی گرفته شود.

کد خبر 409805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha