۳۰ آبان ۱۳۸۵، ۱۳:۰۴

وزیر امورخارجه عراق :

روابط دیپلماتیک دمشق و بغداد پس از ربع قرن از سرگرفته شد

روابط دیپلماتیک دمشق و بغداد پس از ربع قرن از سرگرفته شد

وزیر امورخارجه عراق امروز در حضور ولید المعلم همتای سوری خود در بغداد،از سرگیری رسمی روابط دیپلماتیک میان عراق و سوریه را پس از 25 سال اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل ازخبرگزاری فرانسه، "هوشیار زیباری" امروز طی کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با "ولید المعلم" همتای سوری خود اعلام کرد: بعد از تقریبا ربع قرن روابط دیپلماتیک بین سوریه و عراق از سرگرفته شد.

"زیباری" در این کنفرانس مطبوعاتی که دربغداد انجام شد، گفت : "به طور مساوی آغاز این روند دیپلماتیکی را امضا کردیم و پرچم عراق در سوریه و پرچم سوریه در عراق برافراشته خواهد شد".

وزیرامورخارجه عراق افزود: در زمینه همکاری و هماهنگی بین دو کشور و در زمینه انجام دیدار بین مسئولان امنیتی عراق و سوریه نیز توافقاتی به دست آمد.

به گفته "زیباری" بررسی راه های توسعه روابط تجاری از دیگر موضوعاتی بود که امروز مسئولان دو کشور به آن پرداختند.

"ولید المعلم" اولین مقام بلندپایه سوریه است که بعد از سقوط صدام در سال 2003 از عراق دیدار می کند.

روابط بین دمشق و بغداد از آغاز دهه 80 یعنی طی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران(1980تا 1988 ) قطع شده بود.

به گزارش خبرگزاری کویت، "علی الدباغ" سخنگوی دولت عراق همچنین درباره این توافقات گفت: طرف های سوری و عراقی درباره تشکیل کمیته های امنیتی برای پیگیری مسائل امنیتی و کنترل مرزهای دوکشور و تبادل اطلاعات نیز به توافق رسیدند.

وی افزود: طرف عراقی و هیئت سوری درمورد موضوعات مالی و اقتصادی گفتگو کردند. و سوری ها دراین زمینه حسن نیت  خود را نشان دادند و همچنین پذیرفتند که به خواسته های عراق پاسخ دهند، مسئله ای که بیش از حد انتظار بود.

کد خبر 410069

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha