۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۸:۲۲

آشنایی با آکادمی اردو دهلی؛

تلاش هندی‌ها برای حفظ زبان اردو ۷۰ سال بعد از رهایی از استعمار

تلاش هندی‌ها برای حفظ زبان اردو ۷۰ سال بعد از رهایی از استعمار

۷۰ سال بعد از استقلال هند و رهایی این سرزمین از استعمار بریتانیا، تلاش هندی‌ها برای حفظ زبان اردو که در آن سال‌ها در حال نابودی کامل بود، کماکان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، زبان اردو در خاک هند به دنیا آمد. شعر اردو، الهام بخش میلیون‌ها نفر از مردم این سرزمین در راه مبارزه طولانی مدت برای رسیدن به آزادی بوده است اما پس از استقلال هند از استعمار بریتانیا، زبان اردو به دلایل مختلف، رونق پیشین خود را از دست داد. برای حفظ و پرورش میراث غنی زبان اردو نیاز به احداث بدنه‌ای بود که نه تنها از آثار زبان اردو صیانت کند بلکه آن را در سراسر کشور گسترش دهد.

با توجه به این اهداف، دولت محلی دهلی در ماه می سال ۱۹۸۱، مرکزی را تحت عنوان «آکادمی اردو دهلی» (Delhi Urdu Academy) با هدف «ارتقا، تبلیغ و توسعه زبان و فرهنگ اردو به عنوان بخشی جدایی ناپذیر حکومت دهلی»، تاسیس کرد.

با گذشت زمان، این آکادمی خود را به عنوان یک نهاد ادبی، فرهنگی و آموزشی شاخص اردو در دهلی معرفی کرد. از زمان تأسیس، آکادمی اردو دهلی تمام برنامه‌های خود را با اهداف مشخصی در هر سال اجرا و  نقش مهمی در حفظ و صیانت زبان، ادبی و فرهنگی اردو ایفا کرده است.

بر اساس این گزارش که توسط رایزنی فرهنگی ایران در هند تهیه شده و برای انتشار در اختیار مهر قرار گرفته است، فعالیت‌های «آکادمی اردو دهلی» را می‌توان در دسته‌های زیر طبقه‌بندی کرد:

انتشار کتاب‌ها، چاپ مجدد کتاب‌های قدیمی در مورد هنر و فرهنگ دهلی، انتشار مجله و ترجمه کتاب‌ها و غیره، امور تحقیقاتی و پشتیبانی، برگزاری سمینارها و جشنواره‌ها، حمایت از سازمان‌های ادبی و فرهنگی، اهدای جوایز عالی ادبی، کمک مالی ماهانه به نویسندگان پیشکسوت نیازمند، شاعران و غیره، برگزاری شب‌های شعر خوانی (مشاعره)، ترویج و انتشار فعالیت‌های ادبی، طرح و تصویب برنامه‌های آموزشی، همکاری با سایر اکادمی‌های زبان دیگر، راه‌اندازی مراکز آموزش اردو و تأسیس کتابخانه ملی اردو.

تمامی این برنامه‌ها توسط کمیته اجرایی شورای اجرایی آکادمی بررسی می‌شود.

انتشارات: آکادمی اردو هر سال در مورد موضوعات مختلف جراید و مجلاتی را منتشر می‌کند. محور اغلب نشریات این مرکز، تاریخ و فرهنگ دهلی، مجموعه مقالات سمپوزیوم، سمینارها، آثار شخصیت‌های برجسته، ادبیات کودکان و تعداد زیادی کتاب مرجع است. بعضی از کتاب‌های چاپ شده توسط این آکادمی مجدداً ویرایش شده‌اند و حدود ۲۰۰ عنوان کتاب تحت این طرح منتشر شده است.

این آکادمی همچنین تعداد قابل توجهی مقاله در مورد شاعران و نویسندگان کلاسیک منتشر کرده است. این کتاب‌ها با نرخ‌های یارانه‌ای فروخته می‌شوند. این آکادمی همچنین در کار ترجمه کتاب کلاسیک از دیگر زبان‌ها به اردو کمک می‌کند و علاوه بر این، موزّع انحصاری کتاب‌های دارای متن اردو N.C.E.R.T. برای هند شمالی است.

مجلات ماهانه: آکادمی اردو دهلی دو نشریه تحت عناوین «ایوان اردو» و «ماهنامه کودکان» را منتشر می‌کند. انتشار این مجلات در سال ۱۹۸۷ آغاز شد. در حال حاضر حدود ۱۲ هزار نسخه از هر دو مجله هر ماه منتشر می‌شود. مقالات و مطالب برای این مجلات از نویسندگان، شاعران، کاریکاتوریست دهلی و سایر نقاط کشور دریافت می‌شود. این مجلات هم با نرخ یارانه‌ای به فروش می‌رسد.

نمایشگاه کتاب: آکادمی اردو دهلی یک ناشر نیز به شمار می‌رود و تاکنون بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب را منتشر کرده است. این آکادمی در نمایشگاه کتاب دهلی و نمایشگاه کتاب اردو و غیره در سراسر کشور شرکت دارد.

حمایت از سازمان‌های ادبی و فرهنگی: این آکادمی برنامه‌هایی برای کمک مالی و حمایت مالی از سازمان‌های ادبی، اجتماعی و فرهنگی (سازمان‌های غیر دولتی) برای سازماندهی برنامه‌های در دهلی نو همیشه آمادگی دارد. این حمایت‌ها عمدتاً در قالب هزینه‌های سالن نمایش دعوت از هنرمندان، شاعران و نویسندگان و یا تبلیغات و آگهی است.

کد خبر 4106397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha