به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی نبی پور ظهر دوشنبه در اولین همایش منطقه ای امنیت غذایی با رویکرد محصولات ارگانیک و تغذیه سالم که در سالن همایش های کوثر دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد اظهار کرد: امنیت غذایی از موضوعاتی است که در دنیا به آن توجه خاصی می شود و از همین رو در کشور نیز به تولید محصول سالم و ارگانیک توجه بیشتری صورت می گیرد.
وی افزود: در حوزه محصولات مختلف در عین حالی که خشکسالی های مکرر را در منطقه شاهد بوده ایم اما تولیدات خوبی داشته ایم، ضمن اینکه با توجه به اقلیم خاص گناباد در بحث تولید گیاهان دارویی نیز از جایگاه خوبی برخوردار هستیم.
فرماندار گناباد ابراز کرد: روزانه در گناباد ۲۴۰ تن شیر تولید می شود که از این میزان ۵۰ تن در خود کارخانجات گناباد فرآوری شده و مابقی آن به استان های دیگر ارسال می گردد.
وی با اشاره به تعداد مرغداری های گناباد و تحت نظارت بودن این مرغداری ها تصریح کرد: در هر دوره جوجه ریزی در حدود یک میلیون قطعه جوجه ریزی صورت می گیرد که از لحاظ تولید گوشت سفید رتبه سوم استان را دارا هستیم.
نبی پور خاطرنشان کرد: تصمیماتی که مسئولین همیشه بر پایه مباحث علمی گرفته اند مفید بوده و هدف از برگزاری این همایش یک خروجی مناسب در راستای صنایع تبدیلی گناباد است.
بذر گیری از نمونه های گیاهان داروئی در گناباد
در ادامه همایش معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: در راستای تعیین ارزش دارویی، تعدای از گیاهان منطقه جمع آوری و از آنها نمونه بذرگیری صورت گرفته تا در مراحل بعدی آزمایشات استفاده شود.
علی محمد پور اظهار کرد: تیمی متشکل از دانشجویان، کارشناسان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر روی گیاهان دارویی منطقه کار می کنند و تاکنون بیش از هزار نوع گیاه دارویی را جمع آوری کرده اند.
وی افزود: شناسایی و عصاره گیری از این گیاهان پس از بذرگیری صورت خواهد گرفت و در مراحل بعدی ارزش دارویی هر گیاه مشخص خواهد شد و این اقدام پژوهشی میتواند سرآغاز یک تحول اساسی در این شهرستان باشد. در راستای ارتقا و تقویت علمی بحث گیاهان دارویی یک نفر فوق دکترای صنایع غذایی، جذب هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد شده است.
نظر شما