۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۳۷

رئیس مرکز مطالعات علوم پزشکی خبر داد؛

ترویج دانش پژوهی آموزشی در دانشگاه ها/ بازنگری المپیاد علوم پزشکی

ترویج دانش پژوهی آموزشی در دانشگاه ها/ بازنگری المپیاد علوم پزشکی

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی از ارائه راهکارهایی برای ترویج دانش پژوهی آموزشی در دانشگاه ها و بازنگری فرآیند المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر عظیم میرزازاده در نشست مشترک با مدیران مراکز مطالعات توسعه و آموزش دانشگاه های علوم پزشکی و مدیران گروه های آموزش پزشکی در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای تهیه برنامه باید ابتدا به این پرسش پاسخ دهیم که رسالت مرکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی چیست و چه چشم اندازی را برای این مرکز باید در نظر بگیریم. در عین حال در کنار این اقدام درازمدت برای شش ماه آینده نیز برنامه ریزی خواهیم کرد تا کاری بر زمین نماند.  

میرزازاده افزود: برخی از رسالت ها و برنامه هایی که پیش از این برای مرکز تدوین شده بود دیگر موضوعیت ندارد چرا که به روز رسانی شده است و برای برخی دیگر از آنها باید تصمیم گیری شود.

رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی با اشاره به اهمیت موضوع دانش پژوهی آموزشی و تصویب آن در آیین نامه ارتقاء اساتید، گفت: موضوع دانش پژوهی آموزشی باید به طور جدی از سوی مراکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی در دانشگاه ها پیگیری شود.

وی افزود: تصویب موضوع دانش پژوهی آموزشی دستاورد بسیار بزرگی در زمان تصویب آیین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی بود که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به رسمیت شناخته شد. بنابراین نیاز است که در دانشگاه ها اطلاع رسانی درستی در این زمینه انجام گیرد و در این زمینه بسیار فعال برخورد کنیم به طوری که چهار سال دیگر بتوانیم کارنامه قابل قبولی در این زمینه ارایه کنیم.

میرزازاده یادآور شد: اولین جلسه کمیته کشوری دانش پژوهی آموزشی در ۹ آبان ماه برگزار می شود و در آن روند داوری فرآیندهایی که به کمیته ارجاع می شود، راهکارهای ترویج دانش پژوهی آموزشی و نیز ساز و کار نظارت بر عملکرد کمیته های دانشگاهی دانش پژوهی آموزشی بررسی می شود.

وی تاکید کرد: با توجه به تفویض اختیار صورت گرفته به کمیته های دانشگاهی و تصریح شیوه نامه مبنی بر ارزشیابی عملکرد کمیته های دانشگاهی از از نیمه سال ۹۷، باید هرچه سریع تر در این باره، مقدمات کار فراهم  شود.

رئیس مرکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی خاطرنشان کرد: باید به دانشگاه های علوم پزشکی در زمینه فرایند ثبت و داوری فرایندهای دانش پژوهی آموزشی کمک کنیم  که در این زمینه هم در ۲۳ و ۳۰ آبان ماه کارگاه هایی برای آشنایی رابطین دانشگاه ها با نحوه کار با سامانه برگزار می شود.

وی درباره نوزدهمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی گفت: با توجه به ابلاغ چهار ساله معاونت وقت آموزشی وزارت،درباره احکام کمیته علمی همایش، ما همچنان به این حکم احترام می گذاریم و افراد تا همان مدتی که ابلاغ دارند عضو کمیته علمی همایش خواهند بود. در عین حال از کمک جمع کوچک تری برای ارایه مشاوره به عنوان کمیته راهبری همایش بهره مند خواهیم شد.

میرزازاده افزود: باید برای همایش کشوری آموزش علوم پزشکی نیز برنامه ریزی صحیحی تا سال ۱۴۰۰ صورت گیرد. در سال های آینده زمان برگزاری همایش با ماه مبارک رمضان تداخل دارد و باید برای آن برنامه ریزی انجام شود. برنامه داریم این همایش را به صورت منطقه ای برگزار کنیم و ضمن دعوت از صاحب نظران آموزش پزشکی برای حضور در همایش به عنوان سخنران، زمینه شرکت افرادی از کشورهای همجوار را در این همایش فراهم کنیم.

وی از بازنگری آیین نامه جشنواره شهید مطهری خبر داد و گفت: آیین نامه این جشنواره قدیمی شده است و باید بازنگری شود. ضمن این که فرآیند جشنواره فعال خواهد شد و این اقدام ارزشمند و اثرگذار با قوت و جدیت مورد پیگیری خواهد بود.

رئیس مرکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی درباره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی گفت: المپیاد توانسته است شوری در میان دانشگاه ها ایجاد کند اما با توجه به این که از زمان تصویب آیین نامه آن زمان قابل ملاحظه ای گذشته است، نیاز به بازنگری دارد که پس از جمع آوری نقدهای که دانشگاه ها و دست اندرکاران به فرآیند المپیاد دارند در این زمینه کارگروهی تشکیل خواهد شد و از تمامی ذینفعان بازخورد گرفته شده و پس از تعیین حیطه ها، فرآیند المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی بازنگری می شود.

وی از احیای اعتباربخشی مراکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه ها خبر داد و گفت: استانداردها مورد بازنگری قرار می گیرند که این روند با مشارکت خود مراکز خواهد بود و پس از آن خودارزیابی مراکز انجام می شود و در نهایت ارزشیابی بیرونی و اعتباربخشی انجام خواهد شد.

میرزازاده اظهار داشت: ارتباطات میان مرکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت و مراکز مطالعات دانشگاه های علوم پزشکی توسعه می یابد و در این مسیر از همه روش ها به ویژه روش های نوین از جمله ارتباطات الکترونیک استفاده خواهد شد.

وی تاکید کرد: همه اقدامات ذکر شده فوریت ها و اولویت های کاری مرکز در شش ماه آینده خواهند بود. اما باید به خاطر داشته باشیم که دو حوزه اصلی دیگر باقی مانده است که باید توجه ویژه به آنها شود.

رئیس مرکز مطالعات توسعه آموزش علوم پزشکی افزود: اولین مورد طرح تحول و نوآوری آموزش است که باید به صورت جدی و معناداری توسط مراکز مطالعات مورد پیگیری قرار گیرد و دومی نیز انجام وظایف ذاتی و اساسی مراکز مطالعات در حوزه توسعه آموزش است که لازم است به آنها توجه ویژه شود.

کد خبر 4117037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha