به گزارش خبرگزاری مهر، الهام فخاری عضو این کمیسیون با اشاره به وضعیت اجتماعی شهر تهران اظهار کرد: تهران حتی از لحاظ ظاهری نیز ساماندهی نشده و دارای هویت یکپارچه نیست. اگر به رونماییها نگاه کنیم، عدمیکپارچگی، ناهماهنگی و زیباشناسی شهر آشکار است.
وی با بیان اینکه این موضوع در مساله اجتماعی هم حاکم است، گفت: تهران کلانشهری است که افرادی فرهیخته و سرآمد در حوزههای مختلف در آن زندگی میکنند و میزان رضایت آنها اگر از حد متوسط پایینتر نباشد، بالا هم نخواهد بود.
عضو کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به حضور گروههای آسیبزا و درگیر بزه در شهر تهران، اضافه کرد: وقتی فضای شهر تهران را نگاه میکنیم، نقاط کمی برای تعامل و گفتوگو وجود دارد و تهران در واقع بیشتر دارای فضاهای عبوری و تردد است.
فخاری با اشاره به اینکه تهران کلانشهری با جمعیت بین ۸ تا ۱۲ میلیون نفر است، تصریح کرد: مهاجرپذیری از نقاط مختلف ایران و برخی کشورهای دیگر باعث شده گروههای اجتماعی مختلفی در این شهر حاکم شوند؛ به همین دلیل گستره کاملی از آسیبها در تهران قابل مشاهده است.
در ادامه حجت نظری، دیگر عضو شورای شهر تهران در اینباره توضیح داد: در تهران آنگونه که باید به وضعیت ظاهری شهر هم پرداخته نشده و ما در واقع به نوعی با فرسودهسازی شهر مواجه هستیم. یعنی بافتهای فرسوده خراب شدهاند و به جای آن دوباره ساختمانهایی با کیفیت بسیار پایین ساخته شدهاند. عملا یک بافت فرسوده جدید ایجاد کردهایم. در دوره قبلی مدیریت شهری در بحث سازهها آنگونه که باید عمل نشده است.
نظری با بیان اینکه در حوزه فضای فرهنگی و اجتماعی، تهران با چالشهای زیادی روبهرو است، گفت: پایتخت یک هشتم جمعیت کشور را در خود جای داده است و این موضوع باعث شده که مشکلات اجتماعی و فرهنگی گریبان این شهر را بگیرد و ما شاهد افزایش آسیبها از جمله آمار طلاق در پایتخت هستیم. این در حالی است که آمار طلاق در پایتخت بسیار بالاتر از نرم کشوری است.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران، کودکان کار و حاشیهنشینی را یکی دیگر از معضلات فرهنگی اجتماعی پایتخت دانست و گفت: راه درازی در پیش داریم تا این مشکلات حل شود. شورای شهر پنجم برای این موضوع تقویت مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد را در دستور کار خود قرار داده است و ما نسبت به این موضوع اهتمام ویژه داریم تا سازمانهای مردمنهاد بیشتر شوند و با حمایت نهادهای عمومی و دولت بتوانند شهر خود را اداره کنند.
در ادامه نظری درباره شبمردگی در پایتخت توضیح داد: تهران متاسفانه در برخی از مناطق دچار شبمردگی است، زیرا برخی از مناطق پایتخت به سمت تجاری و اداری شدن پیش رفتهاند و منطقه از لحاظ مسکونی خالی از سکنه شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه این موضوع مورد توجه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر قرار دارد، تصریح کرد: برای حل این مشکل باید نهادی مانند نیروی انتظامی به موضوع ورود کند. در این خصوص جلسهای با سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی برگزار کرده و گفتوگوهای لازم انجام شده است. در این راستا باید کارهای کارشناسی انجام شود تا بتوانیم امنیت در شب را تامین کنیم. در حالحاضر معابر مختلف شهر تهران در حال شناسایی هستند و برخی از معابر همانند خیابان سیتیر دارای حیات شبانهاند. البته باید برخی از خیابانهای دیگر به صورت پایلوت حیات شبانه را از سر بگیرند.
فخاری درباره حیات شبانه در پایتخت توضیح داد: دو شببازار در تهران از سوی شهرداری فعال و ساماندهی شده است که بسیار هم پررونق هستند؛ باید همانند این دو شببازار نیز مکانهای کنترلشده دیگری راهاندازی شوند، البته فضای سیتیر نیز به صورت پایلوت حیات شبانه را تجربه کرده است.
وی با بیان اینکه برای احیای حیات شبانه پایتخت نیازمند تهیه اطلس زیست شبانه هستیم، افزود: این اطلق باید بر پایه ملاحظات امنیتی طراحی شود.
در ادامه این نشست، نظری درخصوص معضل دستفروشی در متروی تهران و از بین رفتن امنیت روانی مسافران، گفت: تا این لحظه جلسهای در این خصوص در شورای شهر برگزار نشده، اما موضوع قابلتوجه این است که اگر قرار باشد برخوردی هم صورت گیرد، این برخورد نباید سلبی باشد. این در حالی است که طی هفتههای گذشته ما با نوع جمعآوری کودکان کار هم موافق نبودیم. وقتی کودکان کار جمعآوری میشوند، از خانواده دور خواهند شد و فکر میکنند که ۲ شب دور ماندن از خانواده، دوری دائم را برای آنها آسانتر خواهد کرد. کودکان کار اگر وارد محیطهای سربسته شوند، واقعا معلوم نیست که چه بلایی به سرشان خواهد آمد.
نظری با بیان اینکه برخورد با دستفروشان مترو پاک کردن صورتمساله است، اضافه کرد: این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد و باید با مدیران جدید مترو در اینباره هماندیشی صورت گیرد. مسلما راههای متفاوتی وجود دارد تا کسانی که در مترو فعالیت میکنند امرارمعاششان دچار مشکل نشود و از طرفی هم آسایش شهروندان فراهم شود.
حسن خلیلآبادی رئیس کمیته گردشگری نیز که در وسط جلسه نشست به جلسه ملحق شد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر لزوم ورود شورا به موضوعات کارگری، گفت: ظهر امروز افشین حبیبزاده معاون نظارت شورا فراکسیون کارگری شورا را تشکیل دادند و از این پس تمامی کارگران شهرداری که به صورت قراردادی و ... تحت پوشش شهرداری هستند موضوعاتشان در این فراکسیون بررسی میشود.
الهام فخاری نیز در این زمینه افزود: ارائه خدمات به کارگران نباید به گونهای باشد که تداخل به وجود آید. بنابراین تبعیت از الگوی مدیریت شهری جهانی لازم و ضروری است و نباید بیش از تعهدات شهرداری برای آن شرح وظایف تعریف کرد.
حجت نظری نیز تصریح کرد: متولی اصلی در زمینه کارگران، وزارت کار است اما من معتقدم در دوره پنجم شورا باید در این حوزه بازنگری شود و بایستی قانون شهرداری و شوراها بازنگری شود و امیدواریم قانون شورای عالی استانها در مجلس تصویب شود. چرا که تا کنون نتوانستیم از ظرفیت شورای عالی استانها در زمینه بهبودبخشی به شهر استفاده کنیم.
نظر شما