به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی در نطق پیش از دستور صبح امروز مجلس گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در بند 2 بیانیه خود در جواب به یکی از روزنامه های صبح مدعی شده است که " دانشگاه آزاد اسلامی برخلاف آنچه که در روزنامه ایران آمده است در سال 1261 در چارچوب قوانین و مقررات کشور اعلام موجودیت کرده است "، اما حقیقت این است که این دانشگاه در سال 1361 برخلاف ضوابط آموزش عالی وقت ثبت شده است.
برابر مصوبه ستاد انقلاب فرهنگی تاسیس هر گونه موسسه و دانشگاه غیر انتفاعی در سال 61، ممنوع شده بود اما برابر مصوبه مورخ 11/2/62 ستاد انقلاب فرهنگی که طی نامه شماره 1279/7 مورخ 12/2/62 به وزارت فرهنگ و آموزش عالی ابلاغ شد، تاسیس موسسات آموزش عالی غیر دولتی برای دایر کردن رشته های معارف اسلامی مطابق با ضوابط خاصی، مجاز شمرده شد.
بر طبق این مصوبه دایر کردن هر رشته معارف اسلامی و تنظیم برنامه آن در این موسسات باید به تصویب ستاد انقلاب فرهنگی رسیده و مقررات آموزشی دانشگاه ها مصوب جلسه 13/6/61 در آنها رعایت شود. نکته حائز اهمیت در این مطلب است که این موسسات باید تحت نظر وزارت فرهنگ و آموزش عالی فعالیت می کردند.
یکی دیگر از مستنداتی که نشان می دهد ، دانشگاه آزاد اسلامی حتی از منظر ستاد انقلاب فرهنگی فاقد صلاحیت لازم بوده است به نامه شماره 1261م س مورخ 17/9/63 آن ستاد به ریاست مجلس شورای اسلامی وقت در مورد معافیت سربازی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ، باز می گردد. در بند 2 این نامه برای کسب مجوز فعالیت دانشجویان دانشگاه پیشنهاد زیر ارائه شده است :
به رسمیت شناختن دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک موسسه آموزش عالی بر حل مساله سربازی دانشجویان ذی ربط ، دارای پیامدهای حقوقی و قانونی قابل توجهی می باشد ، لذا بدون بررسی دقیق برنامه ها و نظام آموزشی و اساسنامه دانشگاه ، (معافیت) امکان پذیر نیست.
اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی در سال 66 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت . بر اساس ماده 6 اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی ، این دانشگاه تابع کلیه مقررات و آیین نامه های مربوط به موسسات آموزش عالی غیر دولتی - غیر انتفاعی مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی و بر حسب مورد وزارت علوم تحقیقات و فناوری با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خواهد بود .
از سوی دیگر بند الف ماده 12 اساسنامه دانشگاه تاکید می کند که هیات امنای دانشگاه می بایست رئیس دانشگاه را انتخاب و وی را برای تایید به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی نماید تا پس از تایید شورا در نهایت حکم ریاست دانشگاه توسط رئیس هیات امنای دانشگاه صادر شود.
زاکانی با اشاره به ریاست دنشگاه آزاد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در جوابیه خویش مدعی شده که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با حکم حضرت امام (ره) و ابلاغ تنفیذیه توسط حضرت آیت الله خامنه ای رئیس جمهور وقت و قبل از مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده شده اند و به عضویت شورایعالی فرهنگی نیز در آمده اند در حالی که هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی هیچگاه روند قانونی مطرح در اساسنامه دانشگاه را برای تعیین رییس دانشگاه آزاد اسلامی انجام نداده و اصولا تاکنون هیچ حکمی برای ریاست آن برابر با ضوابط قانونی از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی و هیات امنای دانشگاه، صادر نشده است.
همچنین آنچه که دانشگاه آزاد اسلامی تحت عنوان حکم حضرت امام (ره) برای ریاست دانشگاه ، به آن استناد کرده است، مربوط به نامه مورخ 16/7/67 مرحوم حاج سید احمد خمینی (ره) است. پس از تصویب اساسنامه دانشگاه در سال 66 و به رسمیت شناختن این موسسه از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی و بنا به درخواست مسئولان دانشگاه برای حضور نماینده ای از این دانشگاه در شورایعالی انقلاب فرهنگی و از آنجایی که اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی را حضرت امام ( ره ) منصوب می فرمودند ، به موجب نامه فوق الذکر مرحوم حاج سید احمد خمینی (ره) ، دکتر عبدالله جاسبی بعنوان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی منصوب می شوند جالب آنکه در هیچ کجای نامه فوق برگزیده شدن آقای دکتر عبداله جاسبی از سوی حضرت امام (ره) و انتصاب ایشان بعنوان ریاست دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.
نتیجه اینکه با بررسی محتوای دو نامه فوق مشخص می شود که انتصاب نامه های فوق الذکر تحت عنوان حکم حضرت امام (ره) برای ریاست دانشگاه کذب محض بوده و جفای بزرگی است که مسئولان این دانشگاه در حق حضرت امام (ره) روا داشته اند .
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی مدعی شده است که تمامی افراد هیات موسس برای تصمیم گیری نهایی دانشگاه به آقای هاشمی وکالت داده بودند در حالی که هیچیک از مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی و نیز آیین نامه های وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری اجازه واگذاری اختیارات موسسه به غیر را مجاز ندانسته و از سوی دیگر هیچ یک از اعضای هیات موسس در اظهار نظرهای خویش به چنین مطلی اشاره نکرده اند.
بر اساس بند ک ماده 12 اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی، هیات امنا موظف است تا میزان شهریه دریافتی از دانشجویان و آیین نامه چگونگی دریافت آنرا جهت تصویب به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال دارد. همانطوریکه وزارت علوم نیز بارها اعلام کرده است، دانشگاه آزاد اسلامی به این وظیفه مصرح در اساسنامه خویش مقید نبوده و تاکنون از انجام آن خودداری کرده است.
نظر شما