به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دویچه وله، طراحان راهبردهای نظامی در وزارت دفاع آلمان در سندی با نام «چشمانداز راهبردی۲۰۴۰» فروپاشی غرب در شکل کنونی آن را در دهههای آینده محتمل میدانند. این سند تحلیلی روندهای محتمل اروپا و جهان را در دهه های آینده بررسی کرده است.
برهمین اساس، وزارت دفاع آلمان برای نخستینبار در سندی تحلیلی روندهای محتمل سیاسی و اجتماعی در اروپا و جهان را تا سال ۲۰۴۰ بررسی کرده است. براساس اطلاعاتی که هفتهنامه اشپیگل بهدست آورده، طراحان راهبردهای نظامی آلمان در این سند گفتهاند احتمال از بین رفتن جبهه غرب در شکل کنونی آن در دهههای آینده وجود دارد.
این سند«چشمانداز راهبردی ۲۰۴۰» (Strategischen Vorausschau ۲۰۴۰) نام دارد و اواخر ماه فوریه ۲۰۱۷ از سوی مقامهای ارشد وزارت دفاع آلمان بهتصویب رسیده، اما از آن زمان تاکنون محرمانه مانده است.
این سند ۱۰۲ صحفهای که برای نخستینبار در تاریخ ارتش آلمان تهیه شده، به این موضوع میپردازد که روندهای اجتماعی و مناقشههای بینالمللی، چگونه میتوانند بر امنیت جمهوری فدرال آلمان در دهههای آینده اثر بگذارند.
این بررسی چارچوبی را تنظیم کرده که ارتش آلمان احتمالا در آینده در آن راستا گام برخواهد داشت. با اینحال این سند هنوز فاقد نتیجهگیریها و پیشنهادهای مشخص درباره تجهیز و توان نظامی ارتش آلمان است.
در این سند ۶ سناریو مطرح شده و یکی از ۶ سناریوی مطرح شده در این سند درباره احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا و واکنش آلمان در برابر آن است. نویسندگان سند بر این عقیدهاند که در این صورت آلمان با چالشهای چندجانبه مواجه خواهد شد.
نویسندگان سند جهانی را ترسیم میکنند که در آن نظم بینالمللی در پی دههها بیثباتی از بین میرود، نظام ارزشها در سراسر جهان بههم میریزد و فرایند جهانیشدن متوقف میشود.
طراحان راهبردی در وزارت دفاع آلمان میگویند «توسعه اتحادیه اروپا دیگر رها شده است و کشورهای دیگری خواستار ترک اتحادیه اروپا هستند. اروپا قابلیت رقابت جهانی خود را از دست داده است. بینظمی فزاینده جهانی و درهمریختگی و تنشآلود بودن جهان، محیط امنیتی آلمان و اروپا را بهطرز چشمگیری تغییر داده است.
تهیهکنندگان سند در سناریویی دیگری در ارتباط با آینده اتحادیه اروپا با عنوان «غرب علیه شرق» مینویسند: برخی کشورهای شرق اتحادیه اروپا روند ادغام در اتحادیه اروپا را به حال تعلیق درآورده و هم زمان به بلوکهای شرقی دیگر میپیوندند.
در سناریویی دیگری با عنوان رقابت چند قطبی گفته میشود، افراطگرایی در حال پیشروی است و برخی شرکای اتحادیه اروپا وجود دارند که بهنظر میرسد به دنبال رویکردی خاص مانند مدل سرمایهداری دولتی روسیه هستند.
نویسندگان سند تحلیلی و راهبردی وزارت دفاع آلمان میگویند بههیچوجه قصد پیشگویی ندارند، اما همه سناریوهای مورد اشاره در این سند، در افق زمانی ۲۰۴۰ قابلتصور و محتمل هستند.
نظر شما