۱۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۱:۰۱

سردار جلالی:

با تجهیزات چهل سال پیش نمی توان با تهدیدات امروز مقابله کرد

با تجهیزات چهل سال پیش نمی توان با تهدیدات امروز مقابله کرد

رئیس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اینکه هزینه نیروهای مسلح به دلیل پویایی و در حال تغییر بودن تهدیدات بالاست، گفت: نمی توان با تجهیزات چهل سال پیش با تهدیدات امروز مقابله کرد.

به گزارش خبرنگار مهر سردار غلام رضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل در چهارمین همایش پدافند جامع کشوری، گفت: پدافند شامل حوزه های زمینی، دریایی ، هوایی و سایبری می شود البته ماهیت تهدیدات تغییر کرده است و در جنگ های نوین دشمن تلاش می کنند روابط بین حکومت و مردم را با مشکل مواجهه کنند.

وی ادامه داد: در جنگ های نوین کشورهایی پیروز هستند که بتوانند رابطه میان ملت و دولت را حفظ کنند. در جنگ ۲۰۰۳ استراتژی آمریکا برای غلبه بر ارتش عراق جدا سازی نیروهای عشایر و مردی از ارتش عراق بود که با این استراتژی بخش اعظمی از نیروهای مسلح عراق را از نبرد خارج کند.

سردار جلالی گفت: زمانی که از پدافند غیر عامل در نیروی نظامی سخن می گویم هر دو بخش پدافند عامل و غیر عامل را در بر می گیرد. اگر بخواهیم در برابر تهدیدات دشمن ایمن باشیم باید سهم پدافند غیر عامل و عامل را به درستی درک و از آن استفاده کنیم.

وی ادامه داد: تهدیدات موثر علیه ما دو عامل دارد یکی استراتژیک و تفکر رهبران که به آن عامل انسانی گویند و بخش دوم ابزارهای های فیزیکی مانند تجهیزات و سلاح های جدید به همین دلیل ما با پدیده تهدیدات متغییر روبرو هستیم. یکی از دلایلی که می گویند هزینه نیروهای مسلح بالاست به دلیل پویایی و در حال تغییر بودن تهدیدات و تجهیزات است و نمی توان با تجهیزات چهل سال پیش با تهدیدات امروز مقابله کرد.

وی اظهار داشت: نیروهای مسلح باید نسبت به تهدیدات همیشه بروز باشند و نمی شود برای مدت طولانی از یک نوع سلاح و تجهیزات استفاده کرد. در فضای امروز و آینده مجموعه ای از روندها در حال پیشرفت است که حوزه های مختلفی را در بر می گیرد.

جلالی عنوان کرد: ما امروز با موضوعی به نام اینترنت اشیا مواجه هستیم که دسته بندی های مختلفی اعم از نظامی و غیر نظامی دارد که در آن کنترل و مدیریت و نحوه اثر گذاری سیستم ها دنبال می شود. آنچه در بخش نظامی در حال اتفاق است هوشمند سازی سامانه ها و ادغام فضای سایبری و تجهیزات نظامی است و فضای سایبر بعد پنجم جنگ های آینده است.

وی با بیان اینکه در آینده حوزه جنگ با یک فضای نظامی سایبری مواجه خواهیم بود و امریکا برای آن فرماندهی سایبری ایجاد کرده است، ادامه داد: ما باید بتوانیم این فضا را بشناسیم و زیرساختهای بسیاری برای آفند و پدافند سایبری نیاز داریم. موضوع آماده شدن نیروهای مسلح برای یک دفاع سایبری بسیار ضروری است. در سیاست های ملی نظام هم که در مجمع تشخیص تصویب شده به این موضوع تاکید شده است.

جلالی با بیان اینکه باید فضای جنگهای سایبری را بخوبی بشناسیم گفت: نیروهای مسلح باید همیشه در لبه تکنولوژی و فناوری باشند، ارتش آمریکا چند سال پیش محیط نظامی سایبری را از محیط عمومی سایبری جدا کردند. لذا باید این موضوع را در مجموعه های پژوهشی مورد توجه داشته باشیم. امروز تکفیری ها از ابزار روز در مقابله با ما استفاده می کنند.

وی افزود: تهدیدات پیش روی ما تهدیدات سایبری هستند و ساختارها به سمت هوشمند شدن پیش می روند و ما باید در یک همچین محیطی خودمان  را برای جنگ آماده کنیم.

کد خبر 4135049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha