۱۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۲۳

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور:

موقعیت جغرافیایی کردستان طالب کاوش های هدفمند و بلند مدت است

موقعیت جغرافیایی کردستان طالب کاوش های هدفمند و بلند مدت است

سنندج - عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور گفت: بکر بودن استان کردستان از بسیاری از جهات به خصوص جغرافیای منطقه برای انجام فعالیت های باستان شناسایی نیازمند پروژه های هدفمند و بلند مدت است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر ساعدموچشی ظهر امروز در پنل گزارش کاوش فصل اول گورستان اشکانی زردویان مریوان که در دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت:‌ قطعاً نه با این جلسه و جلساتی دیگر ظرفیت های باستان شناسی ایران و کردستان بیان نخواهد شد چون هنوز نیارمند انجام پژوهش هستیم.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اظهار کرد:‌ اساتید بزرگی خارجی و ایرانی اعم از سر اورل استین، دایسون، نصرت الله معتمدی، محمود کردوانی،  سیمین لک پور و غیره در کردستان به باستان شناسی و پژوهش پرداخته اند.

وی با اشاره به ظرفیت جغرافیایی کردستان، گفت: استان کردستان از یک طرف با بین النهرین مهد تمدن از طرف دیگر آذربایجان غربی زنجان، و کرمانشاه ارتباط خوبی دارد.

ساعد موچشی گفت: دوران پارینه سنگی در سال ۱۳۹۱ در بررسی که انجام شد شهرستان کامیاران و سروآباد را به عنوان نقطه شروع این دوران کاوش و سایت های خوبی را شناسایی کردیم.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اظهار کرد:‌ محوطه های حمه مراد و حمه نوین مربوط به دوران نوسنگی در استان کردستان هستند که بعد از کاوش شناسایی کردیم.

وی با بیان اینکه ۱۲۸ محوطه مربوط به دوران کلکولتیک تا کنون شناسایی شده اند، گفت: در دوران کلکوتیک(دوران مس و سنگ) نیز استان کردستان دارایی روستا شد و روستا های استان کردستان در این دوران بوجود آمد که سنت های فرهنگی هر کدام از آنها تفاوت دارد.

ساعد موچشی افزود: دوره اروک دوره شهر نشنی در بین النهرین است که در کردستان تنها در تپه ننه مریوان شناسایی شده است.

وی گفت:‌ تپه سرچم در روستای روار سروآباد مربوط به دوره آهن در کردستان است که شناسایی شده و اکنون در زیر آب سد قرار گرفته است.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اظهار کرد: تپه زیویه شاخص ترین سایت باستان شناسایی است که در سال ۴۷ یک پسر بچه یک جام طلا را پیدا می کنند که بعد از حمله به روستا قبری را پیدا می کنند که پر از ظرف های نقره و طلایی است و به همین دلیل است که اکنون هر کدام از این وسایل در موزه های مختلف جهان قرار دارد.

وی گفت: غار کرفتو، کتیبه تنگی ور، بنچاق اورامان از دیگر آثاری است که مربوط به این دوره شناسایی شده است.

ساعدموچشی افزود: بکر بودن استان کردستان از بسیاری از جهات برای فعالیت های باستان شناسایی نیازمند پروژه های هدفمند و  بلند مدت است.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اظهار کرد: موقت و اهمیت استان کردستان از نظر جغرافیایی می طلبد که کاوش های باستان شناسی هدفمند انجام شود.

کد خبر 4135396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha