۱۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۱۰

کمبود شدید معلم تربیت‌بدنی از سال آینده

کمبود شدید معلم تربیت‌بدنی از سال آینده

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌ و پرورش بیان کرد:‌ از سال آینده کلاس دوازدهم در نظام آموزشی مستقر می‌شود و در این سال کمبود شدید معلم تربیت‌بدنی خواهیم داشت.

به گزار ش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: در هر آزمون استخدامی حدود هفت هزار سهمیه استخدام برای تمام رشته‌ها به آموزش ‌و پرورش داده می‌شود و در چنین شرایطی نمی‌توان کمبود سه هزار معلم تربیت بدنی را یک باره جبران کرد.

وی ادامه داد: برای جبران کمبود معلم تربیت‌بدنی راهکارهایی را طراحی کرده‌ایم؛ به عنوان مثال افزایش سهمیه استخدام این معلمان، افزایش پذیرش دانشجو توسط دانشگاه فرهنگیان در رشته تربیت‌بدنی و افزایش میزان سهمیه درس تربیت بدنی از حق‌التدریس‌ها.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌ و پرورش بیان کرد:‌ از سال آینده کلاس دوازدهم در نظام آموزشی مستقر می‌شود و در این سال کمبود شدید معلم تربیت‌بدنی خواهیم داشت؛ چرا که ساعت درس ورزش در پایه دوازدهم دو ساعت است.

حمیدی تصریح کرد:‌ در طول زمان نیز معلمان قدیمی بازنشسته می‌شوند و این مسئله کمبودها را بیشتر خواهد کرد؛ البته با برنامه پیش‌بینی شده تلاش می‌کنیم تا ۵ سال آینده و با افزایش میزان حق‌التدریس‌ها برای تمام کلاس‌ها، معلم تربیت‌بدنی داشته باشیم همچنین برخی استان‌ها به دلیل نرخ رشد جمعیت به صورت ملموس‌تری کمبود معلم تربیت‌بدنی دارند.

وی با اشاره به پیمایش ملی سال ۹۰، گفت: در این پیمایش ۱۱۰ دانش‌آموز مورد بررسی قرار گرفتند که ۲۱.۱ درصد آنها دچار چاقی و اضافه وزن بودند؛ بنابراین فعالیت‌ها را به شکلی طراحی کردیم که تحرک در مدارس افزایش یابد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش همچنین سند تحول بنیادین مدرسه محوری را مورد تاکید قرار می‌دهد؛ بنابراین باید تمام فعالیت‌ها را به سمت مدرسه هدایت کرد و بر این اساس، طرح «حیاط پویا» مورد توجه مدارس ابتدایی قرار گرفت و المپیادهای درون مدرسه‌ای مکمل درس تربیت‌بدنی شده است.

حمیدی با اشاره به نتایح پیمایش سال ۹۵ که توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام شد، افزود: در این پیمایش روند رو به افزایش چاقی دانش‌آموزان متوقف شده بود و این روند در پسران رو به کاهش بوده اما در دختران کاهش نیافته بود.

وی تاکیدکرد:‌ ورزش عمومی نیازمند توجه ویژه است و باید برای ورزش کودکان در محلات برنامه‌ریزی داشته باشیم و فعالیت‌های حرکتی در مدارس را افزایش داده‌ایم، اما یک دست صدا ندارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ابراز داشت: در کنار تمام مدارس باید سالن ورزشی داشته باشیم؛ البته در طرح «حیاط پویا» کف حیاط مدرسه را با طرح‌ها و خطوط‌ منقش کردیم تا  دانش‌آموزان در زنگ تفریح تحرک داشته باشند.

حمیدی یادآور شد:‌ باید کودکان را در موقعیت‌های مختلف حرکتی قرار دهیم. اگر دانش‌آموز از سنین کودکی سواد حرکتی را فرانگیرد، در آینده قدرت حرکت او کم می‌شود؛ بنابراین باید فرصت‌های بیشمار حرکتی برای دانش‌آموزان ایجاد کنیم.

کد خبر 4137543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha