۲۰ آبان ۱۳۹۶، ۹:۲۱

رصد ابرنواختری که ۶۰۰ روز در آسمان می درخشید

رصد ابرنواختری که ۶۰۰ روز در آسمان می درخشید

رفتار یک ابرنواختر ستاره شناسان را سردرگم کرده است. این ستاره طی ۶۰ سال ۲ بار منفجر شده و بار دوم به مدت ۶۰۰ روز در آسمان می درخشید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، یک ابرنواختر ستاره شناسان را سردرگم کرده است. این ستاره که ۵۰۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد از سال ۱۹۵۴ میلادی ۲ بار منفجر شده است.

رفتار این ستاره، ستاره شناسان را سردرگم کرده زیرا ابرنواخترها به طور کلی فقط یک بار منفجر می شوند و مدل های نظریه ای استاندارد نتوانسته اند رفتار آن را توضیح دهند.

محققان در رصدخانه Cumbres در کالیفرنیا مشغول مطالعه این رویداد جالب به نام iPTF۱۴hls هستند که نخستین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی مشاهده شد.

در ژانویه ۲۰۱۵ میلادی iPTF۱۴hls به عنوان یک ابرنواختر نوع II-P طبقه بندی شد که در نتیجه فروپاشی و انفجار سریع یک ستاره عظیم رخ می دهد.

این نوع از ابرنواخیر نور خاصی منتشر می کند و حدود ۱۰۰ روز درخشان باقی می ماند. در موارد بسیار نادر ابرنواختر ۱۳۰ روز در فضا باقی می ماند.

اما iPTF۱۴hls به مدت ۲ سال(۶۰۰ روز) در آسمان می درخشید و نور آن در ۵۰ درصد اوقات متفاوت بود، مانند آنکه ستاره بارها و بارها منفجر شده است.

جالب آنکه تصاویر تلسکوپ نشان می دهد انفجار ابرنواختر دقیقا در همان نقطه ای اتفاق افتاده که در سال ۱۹۵۴ میلادی نیز روی داده است.

ابرنواخترها معمولا یک بار منفجر می شوند، چند ماه می درخشند و سپس خاموش می شوند. اما iPTF۱۴hls طی ۶۰ سال ۲ بار منفجر شده است.

کد خبر 4140387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha