به گزارش خبرنگار مهر، عدیل سروی ظهر یکشنبه در تشریح اقدامات صورت گرفته برای تعادل بخشی به کشت سیبزمینی در اردبیل تصریح کرد: به دلیل محدودیتهای منابع آبی چند سالی است که کشت پاییزه سیبزمینی در دستور کار قرارگرفته است.
وی افزود: تحقیقات علمی نشان میدهد این شیوه کشت مؤثر بوده و توانسته در تنظیم منابع آبی دشت اردبیل تأثیر مطلوب داشته باشد.
رئیس جهاد کشاورزی استان با اذعان به کمبود منابع آبی دشت اردبیل تأکید کرد: با توجه به اینکه سیبزمینی عمده محصول کشاورزی دشت اردبیل است، در سالهای اخیر سطح زیر کشت آن به صورت هدفمند کاهش یافته است.
به گفته سروی میزان کاهش سطح زیر کشت سیبزمینی دو هزار و ۱۰۰ هکتار بوده که البته با تأکید به افزایش میزان تولید در واحد سطح اعمال شده است.
وی افزود: در مقابل کشت چغندرقند، ذرت و دانههای روغنی جایگزین سیبزمینی شده و تا حد قابلتوجهی مصارف آبی کاهش یافت.
رئیس جهاد کشاورزی استان با اذعان به اینکه سیبزمینی از محصولات پرمصرف آبی است، ادامه داد: علاوه بر این توجه به صنایع تبدیلی سیبزمینی مورد تأکید است.
سروی تصریح کرد: با راهاندازی واحد تولیدی فرنچ فرایز، یک واحد تولیدی دیگر صنایع تبدیلی سیبزمینی نیز در شرف آغاز به کار بوده و در مجموع تحولی را در حوزه صنایع تبدیلی این محصول کشاورزی به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات سیبزمینیکاران در موضوع فروش و صادرات محصولات مربوط به کمبود سردخانهها است، ادامه داد: به همین منظور سردخانه به میزان ۸۰ هزار تن به بهرهبرداری رسیده و به میزان ۲۳۰ هزار تن دیگر نیز در حال احداث است.
نظر شما