مریم شاه مرادی ، یکی از بیماران تالاسمی که 28 ساله دارد در این باره می گوید: بر اساس نظر پزشک فوق تخصص ماهانه باید 160 ویال داروی دسفرال استفاده کنم اما طبق سهمیه بندی فقط نیمی از آن یعنی 60 ویال توسط داروخانه در اختیارم داده می شود.
وی ادامه می دهد: بر اساس نظر پزشک معالج در صورت عدم استفاده مداوم و به موقع از این دارو به عوارضی نظیر دیابت و بیماری قلبی مبتلا خواهم شد بنابراین می خواهم بدانم در صورت ابتلا به این بیماریها چه کسی باید پاسخگو باشد.
داود حمیدی بیمار دیگری است که مدرک کارشناسی هم دارد، در این باره می گوید: مدتی است داروی دسفرال سهمیه بندی شده است و فقط تعداد 60 ویال به ما تحویل داده می شود در صورتی پزشک معالجم توصیه کرده از قرص خوراکی دفریپرون همراه با آمپول استفاده کنم اما این قرص خوراکی هم به راحتی تهیه می شود.
طی این مدت بیماران تالاسمی در نامه ای هم به وزیر بهداشت خواهان پیگیری این مشکل دارویی شده اند اما هنوز مشکل آنان حل نشده است .
پزشک یکی از درمانگاه های استان کرمان می گوید: سال گذشته مصرف داروی بیماران به علت تغییرات وزن و سن آنها حدود 3 درصد افزایش یافته، در صورتی که میزان داروی توزیع شده به داروخانه این مرکز درمانی توزیع شده حدود 20 درصد کاهش داشته است.
یکی دیگر از پزشکان بیماران تالاسمی در استان مازندران می گوید: علیرغم ادعای اداره کل نظارت بر دارو مبنی بر افزایش واردات دارو، سهمیه مراکز درمانی استان مازندران بین 20 تا 50 درصد کاهش یافته که البته گمان می کردیم که توزیع دارو به مناطق محروم به همین نسبت افزایش یافته است اما از طریق تماس با مراکز درمانی این استان مشخص شد که افزایش سهمیه داروی بیماران استان های محروم هم چشمگیر نیست.
رئیس هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران در این باره به خبرنگار مهر می گوید: بررسی ها در زمینه افزایش مصرف دارو در سراسر کشور نشان داد که مصرف داروی دسفرال به میزان 4 تا 7 درصد افزایش داشته که این میزان با واردات 420 هزار ویال بیشتر قابل جبران است در صورتی که امسال یک میلیون و 250 هزار ویال دسفرال بیشتر از سال گذشته وارد کشور شده اما مشکل همچنان وجود دارد.
دکتر محمود هادی پور در مورد احتمال قاچاق دارو به کشورهای همسایه می افزاید: این احتمال منتفی نیست اما کمبود دارو در شرایط فعلی را نمی توان با چنین احتمالی توجیه کرد چون تکیه بر این فرضیه مبنای آن این است که فعالیت قاچاقچیان طی یک سال گذشته 25 درصد افزایش یافته که این امر هم مستلزم حضور یک باند صاحب نفوذ وسازمان یافته در این مرحله است گروهی که بتواند حداقل یک میلیون ویال دسفرال را به آسانی از منابع اصلی واردات توزیع آن دریافت کرده و به خارج از کشور ارسال کنند.
وی ادامه می دهد: هم اکنون در حال جمع آوری اطلاعات مختلف هستیم تا همه احتمال های موجود در زمینه مشکل دارویی بیماران در نظر گرفته شود که تا کنون نیز به موارد جدیدی از جمله تلاش یک شرکت دارویی با سهامداران صاحب نفوذ برای ورود به تجارت داروی دسفرال برخورد کرده ایم که در صورت دسترسی به مدارکی مبنی بر تاثیر این شرکت در مشکل دارویی بیماران تالاسمی، مسئولان و مردم را از این موضوع آگاه خواهیم کرد.
نظر شما