۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۲۲:۰۹

گزارش مهر از وضعیت کتابخانه های شهرستان اهر؛

امکانات کتابخانه‌های عمومی اهر متناسب با نیازمندیهای شهرستان نیست

امکانات کتابخانه‌های عمومی اهر متناسب با نیازمندیهای شهرستان نیست

اهر- امکانات و داشته‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی اهر متناسب با نیازمندی‌های شهرستان نیست و متاسفانه نهاد کتابخانه‌ها در شهرستان‌ها مظلوم واقع‌شده‌اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها - علی دایلاری؛ اَهر یکی از شهرستان های مهم آذربایجان شرقی است که با دارابودن بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲٫۷۶ کیلومتر مربع مساحت یکی از شهرستان های بزرگ است ولی متاسفانه در بحث کتاب این شهرستان مظلوم واقع شده است.

فعالیت دو باب کتابخانه در این شهرستان برای جمعیت بالای صدهزارنفری اهر ناکافی است و متأسفانه مردم حاشیه‌نشین شهر اهر از نعمت دسترسی به کتاب و کتابخانه محروم مانده‌اند.

بدون شک فضا و امکانات فعلی کتابخانه‌های اهر پاسخگوی نیاز شهروندان نیست.

نهاد کتابخانه‌ها در شهرستان‌ها مظلوم واقع‌شده‌اند

زاهد محمودی فرماندار اهر در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار کرد: طبق برنامه‌هایی که انجام‌شده بود قرار بود کتابداران و نویسندگان در فرمانداری اهر حضور یابند ولی بنده این دیدار را قبول ندارم چراکه ما باید با حضور در کتابخانه‌ها این هفته را به کتابداران و نویسندگان تبریک بگوییم.

فرماندار شهرستان اهر با اشاره به اینکه امکانات و داشته‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی اهر متناسب با نیازمندی‌های شهرستان نیست، افزود: شهری که بالای یک‌صد هزار نفر جمعیت دارد ولی از نظر امکانات و تجهیزات کتابخانه‌ای با کمبودهایی مواجه است بلکه این کمبودها و نارسایی‌ها برای مسئولین نقطه‌ضعف به‌حساب می‌آید.

وی ادامه داد: شهرستان اهر به‌عنوان مرکز منطقه ارسباران، مهد فرهنگ، هنر و ادب محسوب می‌شود و این‌که مهد می‌گوییم حرف گزاف نیست بلکه پیشینه و صبغه شهرستان نشان‌دهنده آن است.

محمودی بابیان اینکه شهرستان اهر از لحاظ کتابخانه‌های روستایی فقیر مانده و به‌نوعی می‌توان گفت این نیز از محرومیت شهرستان حساب می‌شود، گفت: نه اینکه مسئول باشیم بلکه در قبال توسعه فضای کتابخانه‌ای همه وظیفه اجتماعی و عمومی داریم.

فرماندار شهرستان اهر در ادامه با انتقاد از عدم پرداخت سهم نیم درصدی کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری اهر، تصریح کرد: موقعی که قانون‌گذار مشخص کرده که شهرداری‌ها باید از درآمد خود نیم درصد به کتابخانه‌ها اختصاص دهند یعنی نیاز است تا برای توسعه و اداره کتابخانه‌ها این بودجه پرداخت شود اینکه چرا پرداخت نمی‌کنند باید پاسخ دهند.

وی با تأکید بر اینکه پرداخت سهم نیم درصدی کتابخانه‌ها از درآمد شهرداری اهر حوزه کتاب و کتابخانه‌ای را متحول می‌کند، گفت: نهاد کتابخانه‌ها در شهرستان‌ها مظلوم واقع‌شده‌اند و متأسفانه اعتبارات ولتی به نهاد کتابخانه‌ها تخصیص نمی‌یابد و دلیل این تخصیص نیافتن‌ها این است که کتابخانه‌ها نهاد عمومی غیردولتی هستند به‌طوری که دولت در تعمیر و تجهیز کتابخانه‌ها اعتبار تخصیص می‌دهد.

محمودی کتاب را یکی از ملزومات اصلی انسان ذکر کرد، ابراز داشت: انسان از کودکی تا زمان پیری به کتاب و کتاب‌خوانی نیاز دارد و به‌نوعی کتاب غذای روح و جسم آدمی است ولی متأسفانه آن‌طور که باید و شاید به اهمیت کتاب توجه چندانی نمی‌شود.

شهرداری اهر در پرداخت سهم نیم درصدی کتابخانه‌های عمومی اهر همکاری نمی‌کند

صاحبه حاتم زاده رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان اهر نیز در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه در شهرستان اهر دو کتابخانه عمومی داریم که به همدیگر نزدیک هستند و از طرفی در مناطق محروم و حاشیه‌ای شهر اهر هیچ کتابخانه‌ای نداریم.

وی از وجود بیش از ۵۸ هزار و ۴۰۰ نسخه کتاب در مخازن کتابخانه‌های عمومی آیت‌الله نجفی اهری و شیخ شهاب‌الدین اهری خبر داد، گفت: در این دو کتابخانه بیش از ۴ هزار نفر عضو فعال که از خدمات و منابع کتابخانه‌ها بهره‌مند هستند داریم و به‌طور میانگین ماهانه نزدیک به ۵ هزار جلد کتاب له اعضای کتابخانه‌ها امانت می‌دهیم.

حاتم زاده با انتقاد از اینکه عدم پرداخت سهم نیم درصدی کتابخانه‌های عمومی اهر از درآمد شهرداری اهر بیشتر وقت ما را به خود اختصاص می‌دهد، بیان داشت: طبق قانون شهرداری اهر موظف است تا نیم درصد از درآمد خود را به کتابخانه‌ها اختصاص دهد و نه‌تنها این امر از سوی شهرداری مورد کم‌توجهی قرار گرفته بلکه تمامی وقتمان را در این زمینه صرف می‌کنیم.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان اهر ادامه داد: سهم کتابخانه‌های عمومی شهرستان اهر از سهم نیم درصدی از درآمد شهرداری اهر حدود ۲۲۵ میلیون تومان است ولی متأسفانه در طول ۸ ماهه گذشته سال جاری تنها شهرداری اهر ۳ میلیون تومان پرداخت کرده در حالی که هزینه‌های جاری کتابخانه وابسته به این نیم درصد سهم از شهرداری بوده و از طرفی اگر ماهانه حساب کنیم هزینه جاری دو کتابخانه اهر ۳ میلیون تومان می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه شهرداری اهر در پرداخت سهم کتابخانه‌ها از درآمد با اداره کتابخانه‌های عمومی این شهرستان همکاری نمی‌کند، ابراز داشت: منابع مالی که از محل ماده ۶۴ به‌حساب اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی تخصیص می‌یابد سهم کتابخانه‌های شهرستان اهر را اختصاص نمی‌دهند.

بنابراین یکی از اقدامات مهم در محرومیت‌زدایی از شهر و ارتقای سطح فرهنگی جامعه، توسعه و افزایش تعداد کتابخانه‌های شهر و احداث کتابخانه‌های جدید در شهرک‌ها و مناطق حاشیه‌ای است.

کد خبر 4145133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha