به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، سنیوره گفت : "ما در دفاع از استقلال و نظام خود حق ثابتی داریم و تهدیدها و مانورها و هشدارها، ما را از این کار باز نخواهد داشت."
وی افزود :" استقلال مورد تهدید قرار گرفته است و به بازگشت دوران قیمومیت هشدار می دهد و کشور ما را صحنه درگیری ها قرار داده است ."( خبرگزاری فرانسه منظور سنیوره از قیمومیت را سوریه دانسته است)
سنیوره خطاب به لبنانی ها گفت : "دولت شما، دولت استقلال است که امروز از آزادی و امنیت و دمکراسی شما حمایت می کند."
وی درباره هرگونه تلاش برای سرنگونی دولت وی خارج از چارچوب پارلمان هشدار داد و آن را به منزله خروج از قانون و کودتا تلقی کرد.
سنیوره اظهار داشت : "به نام قانون اساسی می گویم که هیچ راهی برای سرنگونی دولت جز از طریق مجلس نمایندگان وجود ندارد و هر اقدام خارج از آن بی اعتبار و به منزله کودتایی است که ما به همراه دیگر شهروندان با تمام وسائل مشروع و در دسترس با آن مقابله می کنیم."
مخالفان دولت و در راس آنها حزب الله، جنبش امل، جریان مسیحی میشل عون و احزاب نزدیک به سوریه عصر امروز جمعه تحرکات گسترده مردمی را برای سرنگونی دولت فواد سنیوره آغاز می کنند.
نخست وزیر لبنان با اشاره به ترورهای صورت گرفته در لبنان گفت : "می شنویم که برخی دولت را مسئول جنایت معرفی می کنند، حال آنکه همه می دانند که توانمندی های امنیتی ما از سوی نیروی قیم( خبرگزاری فرانسه منظور از قیم را سوریه دانسته است) برای سالهای طولانی مصادره شده بود."
سنیوره افزود : "ما با قدرت برای بازسازی توانمندی های امنیتی و دفاعی خود پیش خواهیم رفت."
وی در اشاره به گفتگوهای رهبران سیاسی لبنان که از مارس گذشته آغاز شده بود، گفت : "ما با هم دیدار کردیم و توافق کردیم ودرباره برخی مسائل هم اختلاف پیدا کردیم، اما آنچه درباره آن توافق کردیم، راه اجرا را نپیمود.(اشاره وی به تعامل دیپلماتیک با سوریه و مشخص کردن مرزها با این کشور و مسئله خلع سلاح فلسطینی ها خارج از اردوگاهها)
سنیوره افزود : "آنچه درباره آن اختلاف داریم، به وسیله ای برای ترساندن و تهدید تبدیل شده است." ( خبرگزاری فرانسه منظور سنیوره را مسئله ریاست جمهوری و سلاح حزب الله اعلام کرده است)
گفتنی است جریان مخالف دولت لبنان روز پنجشنبه در بیانیه ای خواستار آمدن مردم به خیابانها با هدف سرنگونی دولت کنونی و تشکیل دولت وحدت ملی شد و در مقابل، جناح اکثریت پارلمانی لبنان نیز آمادگی کامل هواداران خود را برای رویارویی با آنچه کودتا علیه قانون اساسی نامید، خواستار شد.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز روز گذشته در سخنان تلویزیونی خود خواستار حضور پرشور و گسترده و مسالمت آمیز مردم در بعد از ظهر امروز در مرکز بیروت شد و تشکیل دولت وحدت ملی را برای مشارکت همگان در تصمیم گیری ها بار دیگر خواستار شد.
نظر شما